NRK > Nyheter

Mandag, 26 Oktober, 05:01

NRK - 24 sep. 20 kl. 09:52

Svalbard populært for utlendinger

Nesten halvparten av fastboende på Svalbard, er fra utlandet. Totalt er 47 prosent av Svalbards innbyggere – inkludert Barentsburg – utenlandske statsborgere, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Antall nordlendinger minker..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Svalbard, Svalbards, Barentsburg, Statistisk, SSB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Svalbard, populært, for, utlendinger
E24 - 05 okt. 20 kl. 06:00

Antall utlendinger doblet i toppen på Oslo Børs

I skyggen av debatten om kvinneandel i styrer og ledelse har antallet utlendinger i toppen av de største børsnoterte selskapene doblet seg dette tiåret..

NRK - 01 okt. 20 kl. 14:18

Rekordlite is rundt Svalbard

Meteorologisk institutt har aldri målt mindre is rundt Svalbard i september. Det var også 2,9 grader varmere enn normalt. Klimaforsker Signe Aaboe ved Meteorologisk institutt mener det ikke er tvil om at snøsmeltingen skyldes klimaendringer..

E24 - 13 okt. 20 kl. 11:06

Hurtigruten vurderer å selge eiendommer på Svalbard

Hurtigruten vurderer strategiske alternativer for sin eiendomsportefølje på Svalbard. Det fremgår av en børsmelding fra rederiet tirsdag..

VG - 27 sep. 20 kl. 09:16

Ikea-bussen ble populær i Bergen under streiken

Gratisbussen til Ikea fra Bergen sentrum ble plutselig veldig populær etter at bussjåførene gikk ut i streik lørdag. Men smutthullet vil ikke vare..

NRK - 05 okt. 20 kl. 17:18

Syrere får forlate Al-Hol-leiren

Tusenvis av syriske statsborgere får forlate Al-Hol-leiren nordøst i Syria ifølge en syriskkurdisk tjenestemann, skriver NTB. Kun utlendinger blir igjen. Slektninger av IS-krigere er blant dem som får dra.

NRK - 11 okt. 20 kl. 02:34

Missiler i parade i Nord-Korea

Nord-Korea har offentliggjort bilder fra den store militærparaden som lørdag ble holdt i Pyongyang i anledning 75-års markeringen for landets styrende parti. Ingen utlendinger fikk være tilstede, men det skal ha blitt vist fram nye missiler..

P4 - 12 okt. 20 kl. 06:54

Flere utlendinger i toppjobber

Flere av de største selskapene i Norge har doblet tallet av utenlandske statsborgere i ledelsen de siste ti årene. Ifølge tall fra Aftenposten har selskaper som Equinor, Telenor og Orkla nå opp mot 40% utenlandske statsborgere i ledelsen. Kommunikasjonssjefen i Telenor sier de har jobbet systematisk med mangfold i bedriften siden 2015, og mener det er avgjørende for bedrifter som ønsker å lykkes i fremtiden..

Aftenposten - 22 okt. 20 kl. 18:44

Fortsatt stengt grense for enkelte

På grunn av korona er nærmere 4500 utlendinger blitt sendt ut av landet. Fortsatt må «fjerne slektninger» fra utenfor EØS-området se langt etter julefeiring i Norge..

NRK - 26 sep. 20 kl. 09:43

Større overvåking av sjøtrafikk

Kystverket utvider overvåkningen av sjøtrafikken på Svalbard. I samarbeid med Kongsberg Seatex er det bygd seks nye vind- og soldrevne basestasjoner. AIS-teknologien skal øke sikkerheten til sjøs..

NRK - 27 sep. 20 kl. 18:31

Russland protesterer mot nedlegging

Den russiske generalkonsulen på Svalbard hevdar at avgjerda om å legge ned ein bank i Longyearbyen bryt med diplomatisk regelverk. Sparebank 1 Nord-Norge seier dei vil legge ned 16 av 31 bankkontor, blant dei den einaste banken i Longyearbyen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mann alvorlig skadd i haiangrep

Tilstanden er kritisk for en 59 år gammel mann som ble angrepet av en hai mens han snorklet langt kysten nordøst i Australia søndag. Mannen ble ifølge lokale medier bitt i låret mens han fisket med spyd langs Britomart Reef i Queensland..

NRK - 45 minutter siden

Tror langt flere har dødd i Mexico

Mexicos helsedepartement erkjenner at antallet døde i landet som følge av koronapandemien trolig er langt høyere enn først antatt. Det nye anslaget er på 139.153 døde per 26.

NRK - 1 time siden

Minst elleve døde i båtforlis

Minst elleve migranter mistet livet i et båtforlis utenfor Libya søndag, opplyser IOM. Det er det tredje forliset med flere migranter på en uke. Til sammen 20 mennesker har allerede mistet livet i to desperate forsøk på å komme seg til Europa..

NRK - 17 timer siden

Demonstrasjonar i Polen

I Polen blei i alt 278 personar arresterte etter demonstrasjonar i hovudstaden Warszawa mot dei nye koronatiltaka i går. Det opplyser polsk politi i dag. Ifølgje politiet gjekk fleire demonstrantar til åtak på politifolk, som svarte med tåregass..

NRK - 1 time siden

Flere har forhåndsstemt enn i 2016

Ni dager før valgdagen har flere amerikanerne avlagt stemme enn ved presidentvalget i 2016. 59 millioner har avlagt stemme, viser en opptelling gjort av Election Project, som gjøres i regi av University of Florida. I 2016 forhåndsstemte 57 millioner..

NRK - 2 timer siden

Hastemøte i den finske regjeringen

Finlands innenriksminister Maria Ohisalo kalte inn til hastemøte søndag, etter et omfattende hackerangrep mot pleiesentre for psykisk syke. Tusenvis kan være rammet. Ministere skriver på Twitter at myndighetene raskt vil tilby de rammede krisehjelp..

NRK - 3 timer siden

Flere i staben koronasmittet

Minst fem personer i staben til USAs visepresident Mike Pence har de siste dagene fått påvist koronasmitte, opplyser kilder til CNN. Det skal blant annet dreie seg om Zach Bauer, en av hans nærmeste medhjelpere, og rådgiver Marty Obst..

NRK - 4 timer siden

160 nye koronasmittede i Norge

Det var ved midnatt registrert 17.908 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 160 meldte tilfeller siste døgn.

NRK - 4 timer siden

Opposisjonen vant valget i Litauen

Den konservative opposisjonen ligger an til å vinne valget i Litauen. Konservative Hjemlandsenhet har fått 49 mandater, mens det regjerende Litauens forbund for bønder og grønne har tatt 32, viser foreløpige resultater søndag kveld..

NRK - 4 timer siden

Blodprøve kan avdekke koronarisiko

Forskere ved Akershus universitetssykehus har funnet en blodprøvemarkør som tidlig kan si hvilke pasienter som har høy risiko for å bli alvorlig koronasyke. Det dreier seg om biomarkøren Growth Differentiation Factor-15 (GDF-15), skriver Dagbladet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt