NRK > Nyheter

Tirsdag, 20 April, 05:32

NRK - 23 jan. 21 kl. 15:38

Studenter får dra til studiestedene

Studenter i Oslo-området som ikke har reist til studiestedet sitt ennå kan få dra dersom det er nødvendig for studiene. Det sier helseminister Bent Høie til NRK. – Den enkelte må gjøre en konkret vurdering av hvor nødvendig det er å reise, sier han..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Oslo, Bent Høie, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Studenterfår , dra, til, studiestedene
NRK - 23 jan. 21 kl. 17:35

NTNU ber studenter teste seg

Studenter som har besøkt de ti kommunene med nye, strenge koronatiltak, eller har hatt besøk derfra, må teste negativt for korona to ganger før de får oppholde seg på NTNUs områder. Vedtaket gjelder studiestedene Trondheim, Ålesund og Gjøvik..

NRK - 06 mars 21 kl. 00:16

Tjener penger på å stryke studenter

Tre professorer på et universitet i Polen avslørte for åpen mikrofon hvordan de stryker studenter på eksamen. De skrøt av hvor mye penger universitetet tjener på at flest mulig studenter må gå året om igjen. Flere norske studenter er rammet..

NRK - 01 april 21 kl. 12:19

Flere studenter utestenges

Universitetet i Agder og NTNU har flest saker på utestengte studenter med henholdsvis 48 og 46 studenter, ifølge en oversikt. Totalt i Norge var det 221 utestengte studenter i april 2020. Nå er tallet 368, de fleste på grunn av fusk, skriver Khrono..

NRK - 16 feb. 21 kl. 12:58

Millionbeløp på karantenehotell

Universitetet i Oslo og Oslo Met har siden jul brukt 1.5 millioner kroner på internasjonale studenters opphold på karantenehotell, skriver Universitas. Dette har ikke gått utover økonomien til studiestedene fordi de andre utgiftene har vært lave..

NRK - 23 jan. 21 kl. 11:02

Kriseledelsen i Trondheim møtes

Kriseledelsen i Trondheim møtes nå for å vurdere hvordan kommunen skal håndtere situasjonen etter nedstenging av kommuner i Follo-området, det melder Adresseavisen. Kommunen har etablert kontakt med studiestedene NTNU og SiT..

NRK - 12 mars 21 kl. 14:43

Vil ha flere studenter i praksis

Regjeringen vil ha flere studenter ut i praksis i løpet av studiene. Nå skal det legges til rette for bedre kontakt mellom studenter og arbeidsliv. Det kommer frem i stortingsmeldingen «Utdanning for omstilling»..

NRK - 25 mars 21 kl. 09:58

Rekordmange studenter i fjor

I koronaåret 2020 var det rekordmange studenter i Norge, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Økningen fra 2019 var på hele 3,5 prosent, og ligger over snitt de siste 10 årene. Det var særlig 19-åringene som bidro til at det ble flere studenter..

NRK - 28 mars 21 kl. 16:12

Ber studenter holde seg i Bergen

I Bergen har over 50 studenter har fått påvist koronasmitte denne uka. Kommunen ber studenter om å ikke reise hjem i påsken. Smittøkningen knyttes også til treningssentre og bedehusmiljø, ifølge helsebyråd Beate Husa..

NRK - 15 april 21 kl. 12:08

Justerer tiltaksnivå A

I kommuner med tiltaksnivå A har lokalene ved universiteter, høyskoler og fagskoler vært stengt for alle studenter. Fra og med 16. april kan lokaler på campus holde åpent der tilgang til lokalene er avgjørende for studenter som er avhengig av forsøk eller ferdighetstrening som ikke kan gjennomføres digitalt, der det er nødvendig for å opprettholde progresjonen i studiet, og studentene testes jevnlig for covid-19 i samsvar med råd fra smittevernmyndigheten i kommunen.

NRK - 03 mars 21 kl. 07:15

Sju studenter døde i Bolivia

Sju studenter døde da de falt fra fjerde etasje i en bygning på El Alto-universitetet i Bolivia etter at et metallrekkverk ga etter. Fem studenter ble også kritisk skadet. Myndighetene opplyser at det er beordret gransking av ulykken..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fraråder utenlandsreiser i USA

USAs utenriksdepartement har sendt ut en oppfordring til amerikanerne om å revurdere alle utenlandsreiser på grunn av risikoen fra koronaviruset. – covid-19-pandemien utgjør fortsatt uvanlig sterk risiko for reisende, heter det i anbefalingen..

NRK - 15 minutter siden

Nye test anbefalinger i Danmark

Det er ikke nødvendig å teste seg for koronaviruset dersom man er vaksinert, sier danske helsemyndigheter. – Risikoen for å smitte videre når man er vaksinert og ikke har symptomer på covid-19, er svært liten, sier visedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Bilsted Probst. Hun sier at de derfor ikke lenger vil anbefale at de som er vaksinert, tester seg regelmessig når man ikke har symptomer..

NRK - 15 minutter siden

Tsjekkia avviser sputnik-vaksinen

Tsjekkias regjering kunngjorde mandag at de ikke lenger vil kjøpe russiske koronavaksiner og at Russland utelukkes fra bygging av et atomkraftverk. Vedtakene er en følge av konflikten mellom de to landene..

NRK - 15 minutter siden

FNs matvareprogram i Venezuela

Verdens matvareprogram (WFP) starter operasjoner i Venezuela etter å ha kommet til enighet med venezuelanske myndigheter. WFP skal fokusere på å bidra med mat til barn i områder der matsikkerheten er dårligst, melder AP..

NRK - 15 minutter siden

Canada med korona-budsjett

Canada bevilger over 100 milliarder canadiske dollar til å få økonomien på rett kjøl etter koronapandemien. – Dette budsjettet handler om å gjøre ferdig kampen mot covid, sa finansminister Chrystia Freeland da hun la fram statsbudsjettet..

NRK - 30 minutter siden

Vil masseteste elever i Rogaland

Rogaland fylkeskommune ønsker å masseteste elever i videregående skoler for koronavirus. Målet er å holde skolene åpne selv med høyt smittetrykk. Forespørselen er sendt ut til videregående skoler i hele Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad..

NRK - 30 minutter siden

Fagforbund støtter Bidens klimaplan

USAs viktigste fagforbund for kullgruvearbeidere støtter president Joe Bidens klimaplan så lenge den inkluderer tusener av nye grønne jobber. United Mine Workers (UMW) sier de vil støtte planen om å gå bort fra kull og andre fossile drivstoff..

NRK - 45 minutter siden

Brann på skole i Oslo slukket

Natt til tirsdag ble det meldt om brann i takkonstruksjonen på Trosterud skole i Oslo. Brannvesenet har slukket brannen, og jobber med å få oversikt over skadene melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

Ikke fått gjennomført nye avhør

Politiet har ennå ikke fått gjennomført nye avhør av mannen som er siktet for drap på advokat Tor Kjærvik. Helsetilstanden har ikke gjort det mulig. Den siktede mannen i 30-årene – Kjærviks sønn – har foreløpig blitt avhørt kun én gang, skriver VG..

NRK - 45 minutter siden

Skolebygning i brann i Oslo

Det brenner i takkonstruksjonen på Trosterud skole i Oslo. Brannvesenet er godt i gang med slukningsarbeidet, melder politiet i Oslo på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt