P4 > Nyheter

Sunday, 08 December, 12:10

P4 - 15 Jul 19 kl. 07:15

Strid om vindkraft i nord

Sametinget og lokalpolitikere i Vest-Finmark er uenige om områdene som er aktuelle for utbygging av vindkraft.
I områdene som Norges vassdrags- og energidirektorat mener er velegnet for vindkraft i Vest-Finmark er det viktige reinbeitedistrikt, skriver Klassekampen.
Samtidig forteller ordfører Aina Borch i Porsanger at kommunen sliter økonomisk, at folketallet er redusert og at Forsvaret bygger ned..
Les mer på P4


Les mer om:
Vest-Finmark, Norges, Klassekampen, Aina Borch, Porsanger, Forsvaret

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stridom , vindkrafti , nord
Aftenposten - 15 Jul 19 kl. 06:36

Strid om vindkraft mellom Sametinget og kommune

I det området i Nord-Norge som egner seg best for vindkraft, er reindriftsinteressene sterke. Nå venter strid mellom Sametinget og lokalpolitikere..

E24 - 15 Jul 19 kl. 06:23

Strid om vindkraft mellom Sametinget og kommune

I det området i Nord-Norge som egner seg best for vindkraft, er reindriftsinteressene sterke. Nå venter strid mellom Sametinget og lokalpolitikere..

Dagbladet - 23 Oct 19 kl. 16:46

Tog til nord tar like mye areal som vindkraft

Den foreslåtte Nord-Norgebanen berører friluftsområder og potensielle verneområder. Likevel får toget grønt lys av miljøpartiene, mens vindkraft får rødt..

NRK - 02 Jun 19 kl. 11:34

Foreslår vetorett mot vindkraft

Norske kommunar bør få vetorett ved utbygging av vindkraft, seier Senterpartiets Sandra Borch til NTB. Sp vil legge fram forslag i Stortinget om at det ikkje kan bli gitt løyve i strid med kommunestyrevedtak..

NRK - 13 Jun 19 kl. 06:50

Ja til vindkraft i Nord-Odal

Det er gitt grønt lys for de endelige planene for vindkraft i Nord-Odal. Det skriver Glomdalen. NVE har nå sagt ja til planene om vindkraftverk på Songkjølen og Engerfjellet.

NRK - 30 Nov 19 kl. 23:32

Advarer mot stans i vindkraft

Uten vindkraft vil det bli et underskudd av kraft og høyere strømpris, mener bransjen. Vi trenger ikke mer vindkraft, sier organisasjonen Motvind. Motstanden mot vindkraft har vokst mange steder.

NRK - 01 Apr 19 kl. 07:59

Nasjonal ramme for vindkraft

– Det er ikke plass til mer vindkraft her i fylket, sier leder i Naturvernforbundet i Troms, Anne Lise Mortensen. Vindkraftindustrien er positiv til den nasjonale planen for vindkraft som i dag leveres olje- og energiministeren..

NRK - 01 Oct 19 kl. 15:55

Seier nei til vindkraft på land

Fylkestinget i Hordaland sa i dag samrøystes nei til vindkraft på land. Fylkespolitikarane meiner at vindkraft heller bør utviklast til havs, men understrekar at ein då må ta omsyn til miljø- og fiskeriinteresser..

P4 - 03 Oct 19 kl. 12:27

Abortlov i strid med menneskerettigheter

Nord-Irlands strenge abortlover er i strid med menneskerettighetene. Det har høyesterett i Nord-Irland avgjort, skriver BBC. Irland har en av de strengeste abortlovene i verden, og har kun vært tillatt dersom moren sto i fare for å dø.

NRK - 12 Jun 19 kl. 17:40

Nei til mer vindkraft i Trøndelag

Et stort flertall av fylkespolitikerne i Trøndalg sier nei til mer vindkraft. Med 62 mot 15 stemmer vedtok fylkestinget i Trøndelag å si nei til forslaget fra NVE til ny nasjonal ramme for vindkraft. Bare Høyre og Fremskrittspartiet stemte imot..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Siktet etter at hund ble funnet i bekk

En person er siktet etter at en hund ble funnet i en plastpose i en bekk i Asker i går. Hundens bein og snute var tapet sammen, og den var alvorlig skadet da den ble tatt til veterinær. Politiet opplyser til TV2 at de har avhørt personen, men det er foreløpig for tidlig å si noe om motivet..

P4 - 45 minutter siden

Gull til Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen tok gull U20 i EM i terrengløp. Dette er hans fjerde strake EM-gull. Seniorklassen med Filip Ingebrigtsen og Didrik Tønseth starter halv to..

P4 - 1 time siden

Scheie: -Viking kommer til å ha overtaket

-Det blir en jevn kamp, men Viking vil ha overtaket under cupfinalen på Ullevål stadion mot Haugesund. Det tror fotballekspert Arne Scheie. Slaget om Rogaland går av stabelen klokken 13.

P4 - 1 time siden

Startet gransking etter drap

Statens helsetilsyn gransker St. Olavs hospital etter at en kvinne ble drept på Lademoen i Trondheim i oktober. To menn er siktet for drapet, og helsetilsynet gransker sykehusets håndtering av den ene drapssiktede, melder NRK.

P4 - 1 time siden

Alvorlig skadet etter ulykke

En mann i 30-årene er alvorlig skadet etter en ulykke i Grimstad i Agder i natt. Bilen landet på taket etter å ha kjørt på en parkert bil, og mannen måtte frigjøres av brannvesenet. Politiet mistenker mannen kjørte i påvirket tilstand..

P4 - 1 time siden

Riiber leder

Etter hoppingen leder Jarl Magnus Riiber dagens kombinertrenn på Lillehammer. Han hoppet 139,5 meter og får starte fire sekunder før Franz-Josef Rehrl i langrennsdelen..

P4 - 3 timer siden

43 døde i brann i India

43 mennesker har mistet livet i en brann på en fabrikk i India i natt. I tillegg er flere andre skadet, melder det indiske nyhetsbyrået ANI. Brannen skal ha startet på grunn av en feil i det elektriske anlegget.

P4 - 2 timer siden

Fjelloverganger stengt

Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt på grunn av dårlig vær. Dette gjelder Valdresflye, Gaularfjell og Sirdal-Lysebotn. Samtidig advares det om vanskelige kjøreforhold på flere andre fjelloverganger, og disse kan stenges eller få kolonnekjøring på kort varsel..

P4 - 3 timer siden

Færre imigranter drukner

Antall migranter som drukner i Middelhavet er halvert siden i fjor. Det viser tall fra FNs høykommisær for flyktninger. Hittil i år har 1148 mennesker druknet i Middelhavet i forsøket på å nå Europa, skriver Aftenposten.

P4 - 3 timer siden

– Norge må bli bedre på å forebygge selvmord

Blir slått fast i ny internasjonal rapport..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt