NRK > Nyheter

Fredag, 27 November, 12:31

NRK - 19 okt. 20 kl. 21:53

Strategi for å beholde Skottland

Det konservative regjeringspartiet i Storbritannia legger en strategi for å hindre skotsk uavhengighet. De vil utsette eller unngå en ny folkeavstemning, melder Bloomberg. De frykter at Nasjonalistpartiet får flertall i Skottlands parlament neste år..
Les mer på NRK


Les mer om:
Storbritannia, Bloomberg, Nasjonalistpartiet, Skottlands, Skottland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Strategi, forå , beholde, Skottland
NRK - 19 okt. 20 kl. 03:10

Trump får lage golfbane i Skottland

USAs president Donald Trump har fått tillatelse til å bygge enda en golfbane i Skottland. Det vedtok myndighetene søndag, tross lokal motstand mot utbyggingen. Banen er oppkalt etter Trumps mor Mary Anne MacLeod, som har bakgrunn fra Skottland..

NRK - 07 nov. 20 kl. 04:32

Skottland forbyr å slå barn

Skottland blir lørdag det første stedet i Storbritannia hvor det er ulovlig å slå barn. Den nye loven gir barn samme beskyttelse som voksne har mot fysisk vold. Det er forventet at Wales innfører en lignende lov innen 2022, skriver Sky News..

NRK - I førrgår: 01:38

Gratis tamponger i Skottland

Den skotske nasjonalforsamlingen har enstemmig vedtatt et lovforslag som lovfester retten til tilgang på bind og tamponger. Ifølge Sky News blir Skottland dermed det første landet i verden med gratis menstruasjonsprodukter.

NRK - 16 okt. 20 kl. 08:56

Ny strategi for barnefattigdom

Med en ny strategi på 65 tiltakspunkter håper regjeringen å gi barn i familier med lav inntekt en bedre hverdag og hindre at fattigdom går i arv. Rundt 111.000 barn vokser i dag opp i familier med vedvarende lav inntekt i Norge..

Dagbladet - 27 okt. 20 kl. 16:51

Nekter for ny strategi

Hele poenget med Norges strategi er å slå ned smitte lokalt. Mandag kunngjorde statsminister Erna Solberg nye nasjonale tiltak som også rammer områder uten særlig smittespredning..

E24 - 04 nov. 20 kl. 11:41

Britisk støtte gjør havvind superlønnsomt for Equinor

Ny Equinor-sjef Anders Opedal vil ha lønnsom vekst innen fornybar energi. I Skottland ga én flytende vindturbin utbytte på 75 millioner kroner i 2019..

VG - 17 nov. 20 kl. 16:04

Johnson i trøbbel etter katastrofe-kommentar

Boris Johnson er i hardt vær etter at han skal ha sagt at selvstyret i Skottland har vært en katastrofe og Tony Blairs største tabbe..

E24 - I førrgår: 07:34

Bind og tamponger blir gratis i Skottland

Den skotske nasjonalforsamlingen har enstemmig vedtatt et lovforslag som lovfester retten til tilgang på tamponger og bind, skriver Sky News..

Aftenposten - I førrgår: 09:30

Bind og tamponger blir gratis i Skottland

Den skotske nasjonalforsamlingen har enstemmig vedtatt et lovforslag som lovfester retten til tilgang på tamponger og bind, skriver Sky News..

NRK - 4 timer siden

Vil ha ny folkeavstemming i 2021

Fyrsteminister i Skottland, Nicola Sturgeon, seier ho vil halde ei ny folkeavstemming om skotsk sjølvstende frå Storbritannia så tidleg som 2021, melder avisa The Times. Førre folkeavstemming om skotsk sjølvstende var i 2014, og då stemte 55 % nei..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

121 koronapasientar på sjukehus

Fredag er 121 koronasmitta pasientar innlagde på norske sjukehus. Det er ein nedgang på to pasientar frå dagen før. 20 av pasientane får respiratorbehandling..

NRK - 10 minutter siden

FHI etterregistrerer 12 dødsfall

Fredag er det registrert 12 nye koronarelaterte dødsfall hjå FHI. Alle dødsfalla er frå denne eller førre veke. Etterregistreringa er skulda tekniske problem.

NRK - 15 minutter siden

Tre indiske soldatar drepne

Minst tre indiske soldatar er drepne i åtak frå den pakistanske hæren i grenseområdet ved Kashmir. To av soldatane vart drepne fredag i Rajouri-distriktet, medan den tredje vart drepen i Poonch-distriktet seint torsdag kveld..

NRK - 30 minutter siden

Macron er sjokkert over politivald

President i Frankrike, Emmanuel Macron, seier ifylgje nyheitsbyrået AFP at han er «særs sjokkert» over bileta av at fransk politi gjekk til åtak på ein svart mann i Paris. Fleire politibetjentar er suspenderte etter åtaket..

NRK - 10 timer siden

Trump lover å forlate Det hvite hus

USAs president Donald Trump sier at han kommer til å forlate Det hvite hus, hvis Joe Biden blir offisielt bekreftet som vinner av presidentvalget, ifølge Reuters. Han innrømmer likevel ikke valgnederlag..

NRK - 45 minutter siden

Nye positive prøvar i skiskyting

Folk frå det italienske og polske skiskyttarforbundet har testa positivt for koronaviruset, melder det internasjonale skiskyttarforbundet. Dei to nasjonane er no i karantene i Finland. Frå før er fem andre nasjonar råka av positive testar..

NRK - 1 time siden

Koronadødsfall på OUS

Oslo universitetssykehus melder om et koronarelatert dødsfall. Pasienten døde på torsdag denne uken. Dette er det 27.

NRK - 1 time siden

Mange utan jobb på flyplassane

Over 5.000 tilsette ved Oslo lufthamn er anten permitterte eller oppsagt på grunn av nedgang i reiser under koronapandemien. Ved Trondheim lufthavn Værnes er rundt 400 av dei tilsette heilt eller delvis permitterte..

NRK - 1 time siden

Tyskland vil åpne for deporteringer

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer vil fremme et forslag om å la totalforbudet mot å deportere migranter tilbake til Syria utløpe. Tyskland innførte forbudet i 2012 som følge av krigen i Syria..

NRK - 1 time siden

Smittetallet går ned i Bergen

R-tallet i Bergen har gått ned fra 0,8 til 0,6. Det betyr at hver smittede person i snitt smitter 0,6 andre. – Det betyr at tiltakene virker og at befolkningen gjør jobben, sier adm.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt