NRK > Nyheter

Wednesday, 10 August, 00:04

NRK - 25 jun 22 kl. 00:02

Store protester i Georgia

Titusener av georgiere demonstrerte fredag i Tbilisi mot landets statsminister fordi han ikke klarte å sikre at Georgia ble kandidatland til EU. Demonstrantene spilte EU-hymnen og viftet med EU-flagg og georgiske flagg utenfor nasjonalforsamlingen fredag kveld, der de krevde at statsministeren går av. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Tbilisi, Georgia, EU, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Store, protesteri , Georgia
NRK - 02 mar 22 kl. 18:13

Georgia vil «umiddelbart» søke om EU-medlemskap

Regjeringen i Georgia sier de vil søke om EU-medlemskap umiddelbart og ber unionen behandle søknaden så raskt som mulig. Utspillet kommer dagen etter at EU-topper kom med støttende uttalelser til Ukrainas søknad om medlemskap i unionen. Formannen for regjeringspartiet Georgisk Drøm, Irakli Kobakhidze, kunngjorde partiets avgjørelse om å «umiddelbart søke om EU-medlemskap».

Klartale - 20 apr 22 kl. 11:10

Minst én drept etter store protester på Sri Lanka

Landet er i sin verste økonomiske krise siden 1948. Da ble landet fritt fra Storbritannia. Krisa har ført til store protester.

NRK - 03 mar 22 kl. 15:23

Georgia har søkt om EU-medlemskap

Georgia har formelt søkt om medlemskap i EU, sa statsminister Irakli Garibashvili. På mandag signerte Ukrainas president også ein søknad om medlemskap. – Georgia er ein europeisk stat og held fram med å gi eit verdifullt bidrag til dens vern og utvikling, sa han etter å ha signert søknadsbrevet..

NRK - 20 jun 22 kl. 21:37

Tusener demonstrerte for EU-medlemskap i Georgia

Titusenvis demonstrerte i Georgia på mandag for å vise sin støtte til landets søknad om å bli med i EU, melder AFP. Det blir anslått at over 60.000 samlet seg utenfor det georgiske parlamentet.

NRK - 25 feb 22 kl. 23:33

30.000 i Putin-protester i Georgia

Rundt 30.000 demonstranter viftet med ukrainske flagg og holdt opp lys i den georgiske hovedstaden Tblisi fredag kveld. Georgia er i likhet med Ukraina en tidligere Sovjet-republikk..

NRK - 07 apr 22 kl. 05:29

Peru-protester kobles til Ukraina-krigen

Voldelige opptøyer i Peru blir koblet til uro og sterkt stigende priser på mat og drivstoff i verdenshandelen som følge av krigen i Ukraina. Uroen i Peru startet som protester mot høye bensinpriser, og har vokst til generelle protester mot regjeringen til president Pedro Castillo. Minst seks mennesker har mistet livet i sammenstøt med opprørspoliti i hovedstaden Lima og flere andre byer.

NRK - 31 mar 22 kl. 12:15

Georgia avviser planer om folkeavstemning

Georgia avviser blankt alle planer om at det skal holdes en folkeavstemning i utbryterregionen Sør-Ossetia om å bli en del av Russland. – Det er helt uakseptabelt å snakke om noen form for folkeavstemning når territoriet er okkupert og en okkupasjon er i gang, sa Georgias utenriksminister David Zalkaliani torsdag etter et møte i Tbilisi med Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod. – Under en slik okkupasjon vil en folkeavstemning ikke være juridisk gyldig, slo Zalkaliani fast.

Klartale - 31 mar 22 kl. 12:11

Vil stemme over om de skal bli med i Russland

Anatolij Bibilov er leder i regionen. Han sa onsdag at det er behov for en folkeavstemning for at de skal kunne bli med i Russland. Men det vil bli «veldig vanskelig» å få til.

NRK - 01 apr 22 kl. 02:53

Storbritannia: Russland henter ut styrker fra Georgia

Russland henter ut deler av styrkene landet har i Georgia for å utstasjonere dem i Ukraina, ifølge britisk etterretning. Det britiske forsvaret mener det er snakk om mellom 1.200 og 2.

NRK - 30 maj 22 kl. 23:24

Sør-Ossetia snur: Holder ikke avstemning om å bli med i Russland

Georgias utbryterregion Sør-Ossetia skal ikke holde folkeavstemning om å bli med i Russland likevel, melder AFP. Moskva anerkjente Sør-Ossetia og kystregionen Abkhasia som uavhengige etter en krig mot Georgia i 2008. Russland har gitt områdene økonomisk støtte, tilbudt russisk statsborgerskap til befolkningene og utstasjonert tusenvis av soldater.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Svensk Amnesty-stifter trekker seg i protest

Per Wästberg trekker seg fra Amnesty på grunn av rapporten om Ukrainas bruk av sivil infrastruktur i krigen. Han stiftet Amnestys avdeling i Sverige i 1964. Amnesty har fått sterk kritikk fra Ukraina og flere i Vesten etter rapporten som anklaget ukrainske styrker for å sette sivile liv i fare.

NRK - 1 time siden

Alvorlig trafikkulykke i Larvik

En person som satt fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik er nå frigjort. – Jeg kan bekrefte at det er en alvorlig ulykke. Nødetatene er på stedet nå og jobber med livreddende førstehjelp, sier operasjonsleder Erik Ullhaug Olsen i Sør-Øst politidsistrikt til NRK.

NRK - 1 time siden

Person frigjort etter trafikkulykke

Personen som satt fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik er nå frigjort. Skadeomfanget er ukjent, men trolig alvorlig. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Installerer antiluftskyts ved atomkraftverk

Russland installerer antiluftskyts rundt atomkraftverket i Zaporizjzja etter rakettangrepet mot anlegget lørdag. Installeringen ble kunngjort av lederen for den militære administrasjonen i Zaporizjzja, Jevhen Balytskyj, på statlig russisk fjernsyn. Lørdag traff raketter en del av anlegget der 174 beholdere med brukt atombrensel er lagret.

NRK - 1 time siden

Person fastklemt etter ulykke

En person er fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik kommune. Det er trolig snakk om alvorlig personskade, opplyser operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 2 timer siden

Mistenkt seriedrapsmann pågrepet i Albuquerque

Politiet i Albuquerque i USA har pågrepet en person de beskriver som hovedmistenkt for drapene på fire muslimer i byen det siste året. Politiet i byen, som ligger i delstaten New Mexico, fant fredag en muslimsk mann i 20-årene fra Sør-Asia som var drept, og de tror drapet kan være forbundet med drapene på tre muslimske menn i fjor. To av de tidligere ofrene var muslimske menn fra Pakistan, en 27-åring som ble funnet i august, og en 41 år gammel mann som ble funnet i juli.

NRK - 2 timer siden

USA godkjente Sverige og Finlands Nato-søknader

USAs president Joe Biden har skrevet under på Sverige og Finlands Nato-søknader. Han kaller landenes innpass i Nato for et vendepunkt for alliansen. – Jeg tror det var og er et vendepunkt for alliansen og for mer sikkerhet og stabilitet, ikke bare for Europa og USA, men for hele verden, sa Biden før han skrev under på protokollen tirsdag.

NRK - 3 timer siden

Brann i valseverket til Speira på Karmøy

Politiet i Sør-Vest har fått melding om brann i ein omn i eit valseverk innanfor fabrikkområdet til Hydro på Karmøy. Det er selskapet Speira som er ansvarlege for valseverket. – Brannvesenet har starta innsats med røykdykkarar, men det skal ikkje vere fare for at brannen spreier seg, fortel operasjonsleiar Toralv Skårland til NRK.

NRK - 3 timer siden

Brann i valseverket Speira på Karmøy

Politiet i Sør-Vest har fått melding om brann i ein omn i eit valsverk innanfor fabrikkområdet til Hydro på Karmøy. Det er selskapet Speira som er ansvarlege for valseverket, opplyser Hydro til NRK. Naudetatane er på veg..

NRK - 3 timer siden

MC-førar kolliderte i fjellvegg

Naudetatar er på veg til Flekkefjord etter melding om at ein MC-førar har køyrd inn i ein fjellvegg. Ein person er involvert i ulykka. Skadeomfanget er ukjent, skriv politiet i Agder..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com