NRK > Nyheter

Tirsdag, 20 April, 00:58

NRK - 18 feb. 21 kl. 23:58

Storbritannia vil ha 100 dagers mål

Storbritannia vil utfordre G7-landene til å gjøre mer for å øke utviklingen av vaksiner for pandemier i fremtiden, og setter 100 dager som mål. Det tok 314 dager fra den første smitteutbruddet av koronaviruset i Kina i desember 2019, til de første vellykkede vaksineprøveresultatene forelå. Storbritannia mener det er en enorm prestasjon, men mener at dette må kunne gjøres raskere neste gang, skriver nyhetsbyrået Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
G7, Kina, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Storbritannia, vilha , 100, dagersmål
Dagbladet - 06 mars 21 kl. 07:49

Anbefaler lockdown før og etter påske

I et brev til landets helsemyndigheter tar smittevernprofessor Bjørg Marit Andersen til orde for 14 dagers nedstenging av Norge både før og etter påskeferien..

NRK - 31 jan. 21 kl. 16:30

Storbritannia på vaksinetoppen

Storbritannia er det landet i Europa som har satt flest vaksinedoser mot koronavirus i forhold til befolkningstallet hittil, ifølge tall fra Our World in Data. 13,1 per 100 innbyggere har fått vaksine. Nest øverst på listen over europeiske land er Sebia med 6,3 per 100 innbyggere.

Dagbladet - 13 jan. 21 kl. 14:47

- En alvorlig trussel

Variantene sprer seg lettere, og dersom de får fotfeste i Norge, vil det kreves langt mer effektive tiltak enn i dag for å holde epidemien under kontroll, skriver FHI om de muterte virusvariantene fra Storbritannia og Sør-Afrika..

Dagbladet - 1 time siden

Slår alarm: - Vil være katastrofalt

Storbritannia har startet gjenåpningen av samfunnet. Men nå truer en ny mutasjon..

Dagbladet - 23 jan. 21 kl. 20:31

109 smittet i stort smitteutbrudd

Oslo kommune opplyser i en pressemelding at det er flere store smitteutbrudd på sykehjem og helsehus. Det undersøkes nå om det er snakk om mutanten fra Storbritannia..

Dagbladet - 04 feb. 21 kl. 12:38

- Kan være grunnen til økt dødelighet

Amerikanske helsemyndigheter mener den britiske coronavarianten kan være mer dødelig. Espen Nakstad tror den økte dødeligheten i Storbritannia kan være knyttet til presset på helsevesenet..

Dagbladet - 22 feb. 21 kl. 17:03

Slik skal Storbritannia åpne

Storbritannias statsminister Boris Johnson la fram plan for gjenåpning mandag..

Dagbladet - 08 mars 21 kl. 17:34

Likestillingen i fare:- Forferdelig trist

Ny undersøkelse viser at kvinner i Storbritannia føler at likestillingen er fare. Vi ser en liknende utvikling i Norge..

Dagbladet - 09 april 21 kl. 17:57

«Motorsagmassakre» i Surrey

Over 30 ganger i løpet av de siste dagene har det som lokalt går under navnet «motorsagmassakren» utspilt seg langs elva Themsen i Surrey i Storbritannia..

NRK - 12 mars 21 kl. 16:18

EU vil rettsforfølge Storbritannia

EU-kommisjonen vil ta rettslige skritt mot Storbritannia, for brudd på brexitavtalen, opplyser kilder til AFP. Storbritannia har utsatt kontroll av mat og jordbruksprodukter som sendes til Nord-Irland. Dette er utsatt til oktober..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

518 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 518 koronasmittede i Norge. Det er 19 færre enn snittet de siste sju dagene og 199 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden. De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.

NRK - 1 time siden

Strømmen tilbake på Ullevål

Ullevål sykehus ble mandag kveld rammet av et strømbrudd. Ved 23-tiden opplyser medievakt Anders Bayer til NTB at strømmen er tilbake. Ifølge Bayer var det flere sentrale bygg som ble rammet, deriblant fødeavdelingen..

NRK - 1 time siden

Politimann døde av slag

Politimannen Brian Sicknick ble ikke påført dødelige skader under stormingen av kongressbygningen 6. januar. Medisinske eksperter har konkludert at politimannen døde som følge av slag og døde av naturlige årsaker, melder AP..

NRK - 1 time siden

Juryen har trukket seg tilbake

Juryen i rettssaken mot den tidligere politimannen Derek Chauvin, som er siktet for å ha drept George Floyd, har trukket seg tilbake. Dommer Peter Cahill ga instruksjoner til juryen etter at påtalemyndighet og forsvarsadvokat fremmet sine argumenter..

NRK - 1 time siden

12 nye smittede i Brønnøy

I løpet av det siste døgnet har 12 personer fått påvist covid-19 i Brønnøy på Helgeland i Nordland. Fire av kommunens innbyggere er nå innlagt på sykehus. Som i store deler av resten av landet har den britiske varianten preget kystkommunen den siste tiden, skriver Brønnøysunds Avis..

NRK - 2 timer siden

Syrias president anmeldt i Sverige

Fire organisasjoner opplyste mandag at de har anmeldt Syrias president Bashar al-Assad og flere andre medlemmer av det syriske regimet til svensk politi. De anklages for å stå bak saringass-angrepene i Khan Sheikhoun i 2017 og i Ghouta i 2013..

NRK - 2 timer siden

Canada med nye klimamål

Mandag kunngjorde Canada et nytt mål for å redusere Co₂-utslipp med 36 prosent innen 2030. Målet støttes med milliarder dollar i et nytt budsjett som skal bidra til at kanadiske selskap reduserer sine utslipp, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 2 timer siden

Tsjads president gjenvalgt

Tsjads president Idriss Déby er gjenvalgt med 79,3 prosent av stemmene, viser foreløpige resultater fra valgkommisjonen mandag. Dette blir Débys sjette periode som president etter at han tok over i et militærkupp i 1990..

NRK - 2 timer siden

FHI advarer mot falske eposter

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten..

NRK - 2 timer siden

Nye smittede i Lindesnes

Det er registrert 12 koronatilfeller i Lindesnes mandag kveld. Kommunen sier det er utfordrende at mange ringer legevakten for å spørre om de er i karantene. De anbefaler folk å holde seg hjemme i karantene hvis man tror man kan være smittet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt