E24 > Økonomi

Lørdag, 26 September, 10:30

E24 - 28 jan. 20 kl. 05:55

Stor streikevilje blant bussjåfører - varsler hard kamp for lønnsøkning

Forrige hovedoppgjør i 2018 ga norske bussjåfører en reallønnsnedgang. Nå er forventningene og streikeviljen stor før vårens lønnsoppgjør..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stor, streikevilje, blant, bussjåfører, varsler, hard, kamp, for, lønnsøkning
NRK - 1 time siden

Stor streikevilje

Alle busser står i Trøndelag lørdag morgen. Mellom 1200 og 1400 bussjåfører er tatt ut i streik. Streikeleder for Fagforbundet i Trøndelag, Ole Roger Berg, sier streikeviljen er stor og at målet er å ta igjen gjennomsnittlig industriarbeiderlønn..

P4 - 02 april 20 kl. 08:29

- Slutt å permittere bussjåfører

- Det må bli slutt på at kollektivselskapene permitterer bussjåfører. Det krever Yrkestrafikkforbundet, den største fagforeningen for bussjåfører i Norge. Stortinget vil trolig fatte vedtak fredag om å gi kollektivselskapene krisehjelp på grunn av tapte billettinntekter under koronaepidemien.

NRK - 04 mars 20 kl. 07:43

Flest forsinkede bussjåfører

Bussjåførene i Telemark er de som er mest forsinket i landet. Det viser en ny undersøkelse som er gjort av Yrkestrafikkforbundet. Telemark ligger på toppen av lista der 60 prosent av bussjåførene oppgir at de ofte er forsinket på ruten de kjører..

P4 - 12 timer siden

Fortsatt ingen løsning - busstreik trappes opp

Fortsatt er det ingen kontakt mellom partene i forhandlingene om mer lønn til bussjåførene. Det bekrefter både Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet i kveld til NTB. Dermed går ytterligere 4500 bussjåfører ut i streik i morgen tidlig.

P4 - 2 timer siden

Busstreik er trappet opp

I dag trappes busstreiken opp så ytterligere 4500 bussjåfører i sju fylker er tatt ut i streik. Det betyr at til sammen nesten 8500 bussjåfører er parkert. Fellesforbundet reagerer på at lønnsforskjellen mellom bussjåførene og industrien øker, og de mener også arbeidstiden er uansvarlig.

NRK - 17 mai 20 kl. 19:49

Bussjåfør fikk hjelp av politiet

Politiet i Kristiansand måtte hjelpe en bussjåfør i sentrum da flere mennesker enn det var plass til ville inn på bussen. Passasjerene fikk satt seg med rett avstand, så bussjåføren kunne kjøre videre, skriver Politiet i Agder på Twitter..

NRK - 11 juli 20 kl. 08:25

Fransk bussjåfør død etter angrep

Frankrike er rystet etter at en bussjåfør som nektet passasjerer om bord uten munnbind i tråd med franske regler, døde etter å ha blitt angrepet. Angriperne skal ha slått bussjåføren gjentatte ganger. To menn tidlig i 20-årene er siktet i saken..

NRK - 11 juli 20 kl. 14:40

Bussjåfør angrepet i Sverige

En mann i 20-årene er mistenkt for vold mot en bussjåfør i Öregrund nord for Stockholm. Bussjåføren ba ham om å gå inn bakdøren i tråd med koronaregler. Mannen slo sjåføren i hodet flere ganger etter å ha nektet å følge reglene..

P4 - 11 juli 20 kl. 15:27

Bussjåfør angrepet i Sverige

I Sverige ble i dag en bussjåfør angrepet da han ba en mann om å gå inn bakdøren i tråd med koronaregler i Stockholm. Mannen slo sjåføren flere ganger i hodet etter først å ha nektet å følge tiltaket på kollektivtransport i Sverige, ifølge politiet. I går døde en fransk bussjåfør av skadene han fikk etter å ha blitt angrepet da han nektet passasjerer om bord uten munnbind forrige helg..

NRK - 11 juli 20 kl. 08:25

Fransk bussjåfør døde etter angrep

Frankrike er rystet etter at en bussjåfør som nektet passasjerer om bord uten munnbind i tråd med franske regler, døde etter å ha blitt angrepet. Angriperne skal ha slått bussjåføren gjentatte ganger. To menn tidlig i 20-årene er siktet i saken..

Fler nyheter fra E24

E24 - 15 minutter siden

Ekspressbusser får mer krisestøtte – 100 nye millioner i 2021

Regjeringen blar opp 100 millioner kroner neste år og forlenger hjelpen til kriserammede ekspressbusselskaper..

E24 - 30 minutter siden

Danmark tilbyr seg å lede oppdrag i Hormuzstredet

Danmark ønsker å lede EUs patruljering av Hormuzstredet i Midtøsten for å sikre skipstrafikken og forebygge konflikt..

E24 - 1 time siden

Amerikanske medier: Trump har valgt Barrett til Høyesterett

USAs president Donald Trump har bestemt seg for at han vil ha Amy Coney Barrett (48) som den nye dommeren i Høyesterett, melder flere amerikanske medier..

E24 - 1 time siden

Undersøkelse: En av fem bekymret for privatøkonomien

850.000 nordmenn er bekymret for privatøkonomien på grunn av coronakrisen. Unge er mer bekymret enn eldre, og bekymringene er ikke grunnløse, sier økonom..

E24 - 1 time siden

Oslo kommune får refs av Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet fant brudd på arbeidsmiljøloven i alle etater og bydeler de undersøkte i Oslo, unntatt én. Nå krever de at kommunen rydder opp..

E24 - 1 time siden

Fortsatt ingen kontakt mellom partene – busstreiken trappes opp lørdag

Lørdag går ytterligere 4.500 bussjåfører i sju fylker ut i streik. Det er fortsatt ikke kontakt mellom arbeidstakere og arbeidsgivere..

E24 - 13 timer siden

Markant oppgang på Wall Street – tek-hopp sendte Nasdaq opp over to prosent

To av de tre hovedindeksene på Wall Street åpnet ned fredag etter å ha hentet inn noe av onsdagens tap torsdag. Etter en times handel hadde de imidlertid snudd. Ved stenging er oppgangen markant..

E24 - 12 timer siden

Utfordrer Ap om økt eksport: – Hvor skal kraften komme fra?

Vindbransjens organisasjon Norwea utfordrer Ap på hvor de skal hente kraften til å nå målet om å øke fastlandseksporten med 50 prosent. – Mer fornybar energi, svarer Terje Aasland (Ap)..

E24 - 13 timer siden

Markant oppgang på Wall Street

To av de tre hovedindeksene på Wall Street åpnet ned fredag etter å ha hentet inn noe av onsdagens tap torsdag. Etter en times handel hadde de imidlertid snudd. Klokken 21 er oppgangen markant..

E24 - 14 timer siden

Europeiske luftfartsmyndigheter tror Max-flyene kan få grønt lys i november

Det ulykkesutsatte flyet har stått på bakken siden mars 2019. Nå kan det nærme seg rullebanen igjen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt