NRK > Nyheter

Tuesday, 19 November, 08:24

NRK - 28 Jun 19 kl. 12:31

Stor nedgang for torsk i Nordsjøen

Torskebestanden i Nordsjøen er i dårlig forfatning. Kvoterådet reduseres derfor til 10.457 tonn, en reduksjon på 70 prosent fra i fjor, skriver Havforskningsinstituttet i en pressemelding. I fjor ble kvoterådet redusert med 50 prosent fra i fjor..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Nordsjøen, Havforskningsinstituttet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stor, nedgang, for, torski , Nordsjøen
NRK - 16 timer siden

Får rekordpriser for torsken

Fredag meldte Norges Råfisklag at de satte opp prisen på torsk. Fiskerne får nå minst 26,75 kroner for torsk som veier 2,6 til 6 kilo. Omsetningssjef i råfisklaget, Willy Godtliebsen, sier man aldri har hatt en høyere minstepris på torsk enn i dag..

NRK - 23 Sep 19 kl. 08:10

Fish&chips gir milliardeksport

Stor etterspørsel etter norsk torsk til britenes nasjonalrett fish&chips har skutt prisene i været. I fjor ble det eksporter torsk og hyse til en verdi av over en milliard kroner direkte til Storbritannia, opplyser Norges sjømatråd..

Klartale - 13 Jun 19 kl. 08:58

Nå blir det forbudt å fiske torsk

Det er altfor lite torsk i Oslofjorden. Derfor blir det forbudt å fiske torsk..

NRK - 20 May 19 kl. 10:10

Kartlegger torsk ved Jan Mayen

Regjeringen har bestemt seg for å kartlegge torskeressursene ved Jan Mayen etter at det i fjor ble oppdaget at det både er «norsk» og islandsk torsk ved ishavsøya, skriver Vesteraalens Avis..

P4 - 08 Oct 19 kl. 05:54

Samsung forventer over 50 prosent nedgang

Teknologigiganten Samsung forventer et resultat i årets tredje kvartal som har falt med over 50 prosent. Det vil i så fall være det fjerde kvartalet på rad hvor det sørkoreanske teknologiselskapet registrerer nedgang. Nedgang i salg av minnebrikker er hovedårsaken, opplyser selskapet i en uttalelse i dag.

Aftenposten - 15 Jun 19 kl. 09:36

Nå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet

Torskebestanden i Oslofjorden er truet. For å bygge bestanden opp igjen er det nå forbudt å fiske torsk fra kysten av Telemark til svenskegrensa ut året..

P4 - 15 Jun 19 kl. 10:14

Forbudt å fiske torsk

Nå er det forbudt å fiske torsk på østlandet. Forbudet gjelder ut året, fra kysten av Telemark til svenskegrensen. Årsaken er at torskebestanden forsvinner fra kyst- og fjordområdene lengst sør og øst i landet, særlig i Oslofjorden og langs Skagerrak-kysten, melder NTB..

NRK - 28 Jun 19 kl. 12:31

Kraftig nedgang for torsk i Nordsjø

Torskebestanden i Nordsjøen er i dårlig forfatning. Kvoterådet reduseres derfor til 10.457 tonn, en reduksjon på 70 prosent fra i fjor, skriver Havforskningsinstituttet i en pressemelding.

NRK - 30 Aug 19 kl. 13:40

Foreslår fiskeforbud i Østersjøen

I et forsøk på å sikre bestandene av torsk i Østersjøen, foreslår EU-kommisjonen fiskeforbud i øst og kraftig kvotekutt i vest for neste år. Dersom forslaget blir vedtatt, vil torsk kun være tillatt som bifangst øst i Østersjøen i 2020..

P4 - 12 Aug 19 kl. 16:14

Støre ligger an til det største fallet i historien

Arbeiderpartiet går mot en nedgang på ti prosentpoeng fra forrige kommunevalg. Jonas Gahr Støres parti får sin laveste oppslutning noen gang på TV 2s kommunevalgmåling med 23 prosent. Så stor nedgang har aldri før skjedd i et norsk kommunevalg.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Konflikt i Norges største moske

Statsstøtten til Norges største moske er midlertidig stoppet, på grunn av en konflikt. Det er to styrer som begge hevder å representere moskeen, sier fylkesmannen..

NRK - 15 minutter siden

Soldater drept i Mali

24 soldater skal være drept i et ekstremistisk angrep i Sahel-regionen i Mali, opplyser militæret i landet ifølge AP. De siste ukene har det vært en rekke angrep og flere soldater har mistet livet. Det er ikke kjent hvem som kan ha stått bak..

NRK - 30 minutter siden

Trenger flere kursholdere

Røde Kors trenger flere kursholdere til å sertifisere hunder til å bli besøksvenner. Hvert år holder Røde Kors kurs for hunder som er egnet til å besøke eldrehjem, institusjoner eller privatpersoner som vil ha besøk av en gledesspreder på fire ben..

NRK - 30 minutter siden

Drept av opprørere

Tre personer i det iranske forsvaret har blitt knvistukket og drept av opprørere nær Teheran, melder lokale nyhetsbyråer. Opprørerne skal ha angrepet med kniver og machete..

NRK - 45 minutter siden

Løslatt tre Taliban-fanger

Tre løslatte Taliban-topper har blitt fløyet fra Afghanistan til Qatar. Der skal de byttes mot en kidnappet amerikaner og australier, opplyser Taliban. Gislene er professorer ved The American University i Kabul og ble bortført av Taliban i august 2016..

NRK - 1 time siden

Mest stryk ved UiS

Studentene ved Universitetet i Stavanger har dårligere eksamensresultater og høyere strykprosent enn gjennomsnittet. Hittil i år har 11,7 prosent av UiS-studentene fått karakteren A, mens snittet på landsbais er 13 prosent, skriver Rogalands Avis..

NRK - 1 time siden

Politisk kvarter

NRK - 17 timer siden

Veireno-saken opp i Høyesterett

Nå skal Norges strengeste dom for brudd på arbeidsmiljøloven prøves for Høyesterett. Saken er blitt kjent som søppelkrisa i Oslo, ettersom søppelet fløt over i gatene vinteren 2017..

NRK - 1 time siden

Flere klare for å overgi seg

100 demonstranter og studenter forskanser seg fremdeles inne på Hongkongs tekniske universitet. Hongkongs leder Carrie Lam sier flere av dem har fått nok og vil overgi seg..

NRK - 1 time siden

– Kan ikke tillate splittelse

Samfunnet kan ikke tillate hat og splittelse i Kristiansand by, sier Akmal Ali, imam og styreleder i Muslimsk Råd Agder. I går kveld bestemte muslimske ledere i Agder å gå til anmeldelse av SIAN etter demonstrasjonen på torvet i Kristiansand lørdag..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt