NRK > Nyheter

Onsdag, 12 August, 02:31

NRK - 28 juni 19 kl. 12:31

Stor nedgang for torsk i Nordsjøen

Torskebestanden i Nordsjøen er i dårlig forfatning. Kvoterådet reduseres derfor til 10.457 tonn, en reduksjon på 70 prosent fra i fjor, skriver Havforskningsinstituttet i en pressemelding. I fjor ble kvoterådet redusert med 50 prosent fra i fjor..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Nordsjøen, Havforskningsinstituttet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stor, nedgang, for, torski , Nordsjøen
NRK - 18 nov. 19 kl. 16:23

Får rekordpriser for torsken

Fredag meldte Norges Råfisklag at de satte opp prisen på torsk. Fiskerne får nå minst 26,75 kroner for torsk som veier 2,6 til 6 kilo. Omsetningssjef i råfisklaget, Willy Godtliebsen, sier man aldri har hatt en høyere minstepris på torsk enn i dag..

NRK - 23 sep. 19 kl. 08:10

Fish&chips gir milliardeksport

Stor etterspørsel etter norsk torsk til britenes nasjonalrett fish&chips har skutt prisene i været. I fjor ble det eksporter torsk og hyse til en verdi av over en milliard kroner direkte til Storbritannia, opplyser Norges sjømatråd..

NRK - 03 april 20 kl. 05:18

Stor nedgang i grensepasseringer

Koronapandemien har ført til en kraftig nedgang i passeringer over den norsk-russiske grensa i Finnmark. Ifølge politiet ble det registrert litt over 8.000 grensepasseringer i mars, en nedgang på over 60 prosent sammenlignet med samme måned i fjor..

NRK - 04 april 20 kl. 11:59

Salet av torsk går ned

Eksporten av fersk torsk fall med 62 prosent på tre veker, ifølge Norges sjømatråd. Etter ein vinter med mykje dårleg vêr som har øydelagt for fisket, har fisket igjen vorte godt. Men koronakrisa har ramma etterspurnaden etter fersk torsk hardt..

Klartale - 13 juni 19 kl. 08:58

Nå blir det forbudt å fiske torsk

Det er altfor lite torsk i Oslofjorden. Derfor blir det forbudt å fiske torsk..

P4 - 22 juni 20 kl. 22:38

Nedgang i antibiotikabruk

Bruken av antibiotika i Norge ble kraftig redusert i april og mai. Det er særlig stor nedgang blant unge mellom 15 og 19 år, skriver Aftenposten. Nedgangen i denne gruppen i mai er på hele 47 prosent fra i fjor, og utsatt russetid er trolig en av årsakene, ifølge Apotekforeningen.

NRK - 20 mai 19 kl. 10:10

Kartlegger torsk ved Jan Mayen

Regjeringen har bestemt seg for å kartlegge torskeressursene ved Jan Mayen etter at det i fjor ble oppdaget at det både er «norsk» og islandsk torsk ved ishavsøya, skriver Vesteraalens Avis..

P4 - 08 okt. 19 kl. 05:54

Samsung forventer over 50 prosent nedgang

Teknologigiganten Samsung forventer et resultat i årets tredje kvartal som har falt med over 50 prosent. Det vil i så fall være det fjerde kvartalet på rad hvor det sørkoreanske teknologiselskapet registrerer nedgang. Nedgang i salg av minnebrikker er hovedårsaken, opplyser selskapet i en uttalelse i dag.

NRK - 09 april 20 kl. 09:59

Nedgang i pasienthenvendelser

Oslo universitetssykehus har stor nedgang i pasienthenvendelser på en rekke fagområder. Nå frykter de at folk ikke tør å ta kontakt på grunn av koronaviruset. Administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved OUS sier det er alvorlig..

NRK - 18 juni 20 kl. 13:23

Mener vi må fiske mer torsk

Torsken mangler mat, så de spiser hverandre. Det internasjonale havforskningsrådet mener vi derfor må fiske mer torsk..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Avsluttet fest i Tromsø

Politiet har avsluttet en fest i en studentbolig i nærheten av UiT i Tromsø. De skriver på Twitter at de hadde vært der tidligere, også da for å avslutte festen, men festen fortsatte likevel..

NRK - 30 minutter siden

Brann i bolighus slukket

En brann i et bolighus i Skøelv i Troms er slukket, melder politiet på Twitter. Brannvesenet holder på med utluftning. Ingen skal ha vært inne i huset da det brant..

NRK - 45 minutter siden

67 nye smittetilfeller i Norge

Det er registrert 67 nye tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til onsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Økningen er noe større enn den har vært de siste dagene. Tirsdag økte smittetallet med 49 og mandag med 39..

NRK - 1 time siden

Tyrkia må forklare droneangrep

Myndighetene i Irak avlyser et møte med Tyrkias forsvarsdepartement, og ber om et møte med deres ambassadør, etter at et tyrkisk droneangrep drepte to høytstående personer i Iraks forsvar. Irak sier de ikke vil akseptere mer aggresjon fra Tyrkia..

NRK - 1 time siden

BI avlyser fadderuka

BIs studentorganisasjon skriver i en pressemelding at de avslutter hele fadderuken for sine studenter i Oslo. De skriver at de ikke ser det som forsvarlig å fortsette, derfor avlyser de resten av aktivitetene i fadderuka..

NRK - 1 time siden

Politiet stopper fester i Oslo

Politiet avslutter festen i parken på St. Hanshaugen og Stensparken, noen minutter før halv ett i natt. De sørger også for at det blir ryddet opp etter festene.

NRK - 1 time siden

Studenter forstyrrer i Trondheim

Også i natt får politiet mange meldinger om studenter som forstyrrer natteroen i Trondheim. Naboer blir holdt våkne om natten flere netter på rad, skriver politiet på Twitter, og ber studentmiljøene ta ansvar..

NRK - 2 timer siden

Obama roser Bidens valg

Tidligere president i USA Barack Obama roser Joe Biden for valget av Kamala Harris som visepresidentkandidat. På Facebook skriver han at Biden har funnet den ideelle samarbeidspartneren som vil kunne hjelpe ham gjennom enhver utfordring som president..

NRK - 2 timer siden

Hardt skadd i trafikkulykke

En person er hardt skadd etter en trafikkulykke fire kilometer nord for Rakkestad i Østfold, melder politiet på Twitter. To andre var også i bilen, en har løpt fra stedet..

NRK - 2 timer siden

Ble litt overraska over Bidens valg

Donald Trump sier han ble litt overraska da Joe Biden valgte Kamala Harris som visepresidentkandidat. Han sier at hun viste veldig lite respekt for Biden i presidentdebattene..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt