P4 > Nyheter

Thursday, 04 June, 15:51

P4 - 31 May 19 kl. 06:17

Stor økning i vold blant jenter

Aldri før har så mange jenter i Norge vært så voldelige som nå.
Det ble registrert 131 voldslovbrudd blant jenter mellom 15 og 17 år i Oslo i 2018 - det er er mer enn en dobling fra 2015.
Forsker Ann-Cathrin Faldet ved høgskolen i Innlandet sier til Aftenposten at jenter som bruker vold ofte mislykkes på et område der de fleste jenter lykkes, som med skole og i relasjoner..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Oslo, Ann-Cathrin Faldet, Innlandet, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stor, økningi , vold, blant, jenter
P4 - 14 Apr 20 kl. 06:27

Kraftig økning i vold i franske hjem

I Frankrike har det vært en kraftig vekst i antall saker med vold i hjemmet siden koronakrisen begynte. Ifølge Reuters har det vært en økning på 32 prosent, og hele 36 prosent i hovedstaden Paris. Franske myndigheter har blant annet innført et kodeord voldsutsatte kan si på apotek for å få hjelp, og vil betale for hotellrom for de som er utsatt for vold.

NRK - 23 Dec 19 kl. 07:54

Økning av vold i Bærum-skolene

Det har vært en kraftig økning i varsler om vold og trusler mot lærere i Bærum-skolene de siste månedene. Mellom 4. oktober og 17.

P4 - 04 Dec 19 kl. 20:16

Stor økning i pasientvold

Ansatte ved akuttpsykiatrisk avdeling på Ullevål sykehus har blitt utsatt for vold, trusler og utagering 227 ganger i år. Det er en kraftig økning fra 2015 da det var 65 slike hendelser. Voldshendelsene blir også alvorligere enn tidligere, som slag mot hodet.

P4 - 23 Dec 19 kl. 07:54

Elever spytter, biter og sparker

Det har vært en kraftig økning i varsler om vold og trusler mot lærere i Bærumskolene. Bare siden oktober er det meldt inn 213 vold- og trusselhendelser, melder NRK. Lærerene rapportere blant annet om at de voksne ofte blir spyttet på, de blir bitt, sparket og elevene kaster rundt seg med møbler..

P4 - 21 Jun 19 kl. 10:18

Kraftig økning i andel anmeldt vold

Siden 2009 har det vært en økning på 28 prosent i anmeldte voldstilfeller i Oslo. Det viser en omfattende rapport som Oslo-politiet legger frem i dag. Politiet i Oslo har analysert anmeldt vold over en tiårsperiode.

P4 - 20 Apr 20 kl. 10:36

Kriminaliteten stuper

Kriminaliteten har gått kraftig ned etter at viruset kom til Norge. Antall registrerte straffesaker mellom uke 11 til 15 sank med 25,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser politiet i en pressemelding. Anmeldte seksuallovbrudd går mest tilbake, med hele 44,2 prosent.

NRK - 08 Jan 20 kl. 10:23

Støre: – Stor fare for mer vold

I et innlegg på Facebook onsdag uttrykker Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre bekymring over den spente situasjonen mellom USA og Iran. Han frykter nå en uforutsigbart situasjon. – Med stor fare for mer vold og mer ustabilitet, skriver han..

E24 - 28 Jan 20 kl. 05:55

Stor streikevilje blant bussjåfører - varsler hard kamp for lønnsøkning

Forrige hovedoppgjør i 2018 ga norske bussjåfører en reallønnsnedgang. Nå er forventningene og streikeviljen stor før vårens lønnsoppgjør..

P4 - 14 May 20 kl. 07:40

Tiltalt for å ha tent på kamerat

En 20 år gammel mann fra Rogaland er tiltalt for flere tilfeller av grov vold mot en kamerat. Blant annet skal han ifølge tiltalen ha satt fyr på kameraten i forbindelse med en fest i Eigersund i januar, skriver Stavanger Aftenblad. 20-åringen er også tiltalt for vold mot en annen person, og han er dømt to ganger tidligere, blant annet for vold..

P4 - 17 Feb 20 kl. 06:56

Flere frivillige organisasjoner

Det blir stadig flere frivillige organsasjoner i Norge. Ifølge en ny rapport fra Institutt for samfunns­forskning og NORCE er det en stor økning i både nasjonale og lokale organisasjoner, skriver Vårt Land. Kultur og fritid er blant sektorene med økning, mens tro og livssyn er den eneste med nedgang.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

To nye koronadødsfall i Danmark

Ytterligere to personer er døde som følge av koronaviruset i Danmark det siste døgnet. Totalt har nå 582 dansker mistet livet i pandemien. Og for første gang på tre måneder er det ingen nye registrerte smittetilfeller i Finland det siste døgnet.

P4 - 30 minutter siden

Ahus åpner for besøk fra pårørende

På grunn av redusert på gang av pasienter med koronavirus åpner nå Ahus igjen for besøk fra pårørende. En til to av de nærmeste kan dermed får lov å komme på besøk fra og med i morgen opplyser sykehuset. Frem til nå har kunn barn inntil 18 år, fødende og kritisk syke fått ha med seg en pårørende på grunn av smittefaren..

P4 - 45 minutter siden

Siktet for drapsforsøk - dømt for dobbeltdrap i 2014

Mannen som nå er siktet etter at en 88 år gammel mann ble knivstukket i Sandvika i går, ble dømt for dobbeltdrap i 2004. Det skriver avisa Budstikka. Norsk-eritreeren i 30-årene ble dømt til 16 års fengsel for drap på to dørvakter i Moss.

P4 - 1 time siden

Amerikanere bidrar til Bidens valgkamp

De voldsomme demonstrasjonene og uroen i USA har fått amerikanerne til å gi penger til Joe Bidens valgkamp i høst. I følge Reuters har den demokratiske presidentkandidaten til og med fått republikanere til å åpne lommeboka. Likevel har USAs president Donald Trump samlet inn langt mer penger enn Biden..

P4 - 1 time siden

Høyre vil gi ungdom sommerjobb som sykkelreparatører

Oslo Høyre vil at ungdom skal få sommerjobb som sykkelreparatører, fremfor at kommunen tar regningen for sykkelreparasjoner slik byrådet legger opp til. Gratis sykkelreparasjoner er et av tiltakene som byrådet i Oslo vil sette i gang for å unngå smitte på kollektivtransport. Til Aftenposten sier Oslo HØyre at ungdommen heller kan fikse sykler som ellers blir kastet..

P4 - 1 time siden

Innrømmer drap i Nittedal

Mannen i 40-årene som er siktet for drapet på en trebarnsfar i Nittedal forrige uke, innrømmer å ha tatt livet av avdøde. Det opplyser siktedes forsvarer til Romerikes Blad. Han presiserer at han innrømmer de faktiske forhold, men nekter straffskyld etter siktelsen.

P4 - 1 time siden

20 nye koronadødsfall i Sverige

Det siste døgnet er det registret 20 nye dødsfall relatert til koronaviruset i Sverige. I tillegg er det registret over 1000 nye smittetilfeller. I går passerte landet over 40 000 smittede, i alt er 4562 personer døde som følge av pandemien i Sverige..

P4 - 1 time siden

Kvinne dømt for grovt bedrageri

En kvinne i 30-årene er dømt til 30 dagers fengsel for å ha svindlet til seg penger fra NAV. I følge Avisen Agder skal kvinnen ha opplyst til NAV at hun hadde jobbet 686 timer, mens hun egentlig hadde jobbet 1750 timer i 2017 og 2018. Kvinnen svindlet til seg 134.

P4 - 1 time siden

Mann tiltalt for overgrep mot 16 barn

En 56 år gammel mann fra Tromsø er tiltalt for overgrep mot 16 barn. Mannen skal ha lurt barna til å sende seksuelle bilder av seg selv, blant annet via Snapchat melder avisa Nordlys. Ved to av tilfellene var barna under 14 år gammel.

P4 - 1 time siden

Vil ha ett år og to måneder fengsel for Kamelen

Aktor har lagt ned påstand om ett år og to måneders fengsel for artisten Marcus Mosele, best kjent som Kamelen. Det ble klart i Bergen tingrett i ettermiddag. Bergensrapperen står blant annet tiltalt for ran og trusler.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt