Sterke reaksjoner etter at politiet dyttet eldre mann i USA – 57 forlot enheten i protest

– Skremmende, sier New York-guvernør Andrew Cuomo etter at politiet i byen Buffalo dyttet en 75-åring som falt i bakken og ble alvorlig skadet.

Et bilde fra videoen som viser hvordan 75 år gamle Martin Gugino ble dyttet av politiet i Buffalo i delstaten New York.

– Hvorfor var det nødvendig? Hvor var trusselen? spurte Cuomo under sin daglige pressekonferanse fredag.

Hendelsen dagen før ble filmet av en reporter fra den lokale radiostasjonen WBFO. Mot slutten av en av en demonstrasjon mot rasisme og politivold går en eldre, hvit mann bort til politifolkene, tilsynelatende for å prate. En av politifolkene dytter ham med en batong og en annen med hånden, og mannen faller bakover og slår hodet i bakken.

De to betjentene ble suspendert uten lønn, skriver den lokale kanalen WKBW Buffalo.

To betjenter siktet

Politiet sa etterpå at mannen ble skadet da han snublet og falt. Etter å ha sett videoen, har imidlertid politisjef Byron Lockwood beordret etterforskning og suspendert de to tjenestemennene.

Lørdag ble de to politibetjentene siktet for vold mot 75 år gamle Martin Gugino.

75-åringen er nå innlagt på sykehus, og tilstanden er alvorlig, men stabil. Lokale myndigheter opplyser at han er bevisst og at de håper han blir helt bra igjen.

– Rystende

Andrew Cuomo, guvernør i delstaten New York, der Buffalo ligger, kaller hendelsen støtende og skremmende. Ordfører Byron Brown i Buffalo skriver på Twitter at både han og politisjefen er rystet over videoen.

Den siste uken har det vært både fredelige demonstrasjoner og opptøyer mange steder i USA i kjølvannet av drapet på George Floyd. Den 46 år gamle afroamerikanere døde da han ble brutalt pågrepet av politiet i Minneapolis.

57 forlot enheten opp i protest

Ifølge flere amerikanske medier, deriblant CNN og Investigative Post, har 57 ansatte i politiet i Buffalo forlatt enheten i protest etter hendelsen. De er fortsatt ansatt i politiet, skriver CNN.

De reagerer sterkt på at de to betjentene ble suspendert, sier fagforeningsrepresentanten John T. Evans i en uttalelse.

Det utgjør hele utrykningsenheten som ble opprettet i Buffalo i 2016.

Rettelse: I en tidligere utgave av denne saken sto det at betjentene sa opp. Det stemmer ikke, saken er rettet.