P4 > Nyheter

Monday, 18 November, 09:09

P4 - 07 Nov 19 kl. 18:57

Stein fra Kina i Oslos gater

Ny stein som skal legges i en gate på Grünerløkka i Oslo kommer fra Kina.
Det skal legges brostein og kantstein i gaten der trikken kjører, og alt er kinesisk, melder NRK.
Norsk Bergindustri sier til kanalen det er nok stein å ta av i Norge, men at norsk stein er dyrere. Organisasjonen mener investeringen stemmer dårlig overens med miljøfokuset til Oslo kommune.
Kommunen viser til at det i anbudet er lagt vekt på pris og kvalitet, men at de ser at det kan være vanskelig å forstå prioriteringen..
Les mer på P4


Les mer om:
Grünerløkka, Oslo, Kina, NRK, Bergindustri, Norge, Oslos

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Steinfra , Kinai , Oslos, gater
Aftenposten - 28 Oct 19 kl. 20:32

Lørdag barket demonstrantene sammen i Oslos gater. – Umulig å stanse, sier politiet.

– Vi er ikke rigget til å kontrollere en flokk på 750 mennesker som uten forvarsel velger å gå samlet gjennom Oslos gater, sier politiinspektør Johan Fredriksen fra Oslo-politiet..

NRK - 07 Nov 19 kl. 18:19

Oslo importerer stein fra Kina

Når det nå legges ny stein i hovedgaten over Grünerløkka, har miljøhovedstaden Oslo valgt å hente stein fra den andre siden av jordkloden. Uforståelig, mener Norsk Bergindustri..

Aftenposten - 28 Oct 19 kl. 15:48

Her er ruten til den kaprede ambulansen

Se den ville ferden gjennom Oslos gater..

NRK - 08 Oct 19 kl. 20:39

Jobbet uten lønn 1. mai

Mens arbeiderbevegelsens internasjonale kampdag ble markert i Oslos gater, møtte XXL-ansatte for ulønnet varetelling, skriver E24. De ansatte ved XXL-varehuset på Storo fikk beskjed om at varetellingen ville bli gjennomført som en «dugnad»..

VG - 07 Aug 19 kl. 18:46

Ekspert om Hongkong-demonstrasjoner: - Kina mener Vesten står bak

– I Kina blir demonstrasjonene sett på som noe Vesten står bak, sier asiaforsker Stein Tønnesson..

P4 - 30 Sep 19 kl. 05:54

Kina har flest krigsskip

Flere eksperter mener man må forberede seg på å se kinesiske krigsskip også i arktiske farvann nå som Kina har flere krigsskip enn USA. Tidligere marinekaptein Jim Fanell sier til Aftenposten at dersom ingen utfordrer Kina, vil landet kunne dominere verdenshavene innen 2049. Stein Tønnesson, tidligere direktør ved det fredsforskningsinstituttet PRIO, peker på at hvordan Kina opptrer når det gjelder fiske, olje og militær utnyttelse kan skape utfordringer også for Norge, blant annet utenfor Svalbard..

Aftenposten - 23 Oct 19 kl. 17:41

Han begynte å dope seg da han var 12 år gammel. Tirsdag dundret han gjennom Oslos gater med en kapret ambulanse.

Dop, skytevåpen, vold og ran. Dette vet vi om 32-åringen som er siktet etter ambulansekapringen..

NRK - 4 minutter siden

Soldater kommandert ut i gatene

Lørdag ble soldater fra en kinesisk eliteavdeling sendt ut i Hongkongs gater iført treningstøy. De plukket stein og søppel, men aksjonen tolkes som et klart signal fra kinesiske myndigheter..

E24 - 08 Oct 19 kl. 18:44

XXL-ansatte ble nektet lønn for jobbing på 1. mai

Mens arbeiderbevegelsens internasjonale kampdag ble markert i Oslos gater, møtte XXL-ansatte opp for en dags ulønnet arbeid..

Aftenposten - 09 Aug 19 kl. 20:41

Da jeg var hunter, rider og street crew

Som innsamler av sparkesykler ble jeg refset første dag på jobb. Som Foodora-syklist ble jeg veldig glad i tips. Bli med meg, A-magasinets journalist, på jobb gjennom Oslos gater..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Butikker taper på Black Friday

Mange butikker taper på Black Friday. Tall fra handelsorganisasjonen Virke viser at 90 prosent av de frittstående butikkene gikk med tap på denne dagen i fjor. Direktør Bror Stende i Virke faghandel sier han tror trenden har kommet for å bli, men at det er lettere for kjeder å tjene på en slik tilbudsdag fordi de har kapasitet til å få ut flere varer til kundene..

P4 - 1 time siden

Julepriskrigen innledet

Julepriskrigen er i gang - tidligere enn noen sinne. Nå i morgentimene annonserer Kiwi at de kutter prisene på en rekke julevarer, som blant annet gløgg, surkål, lutefiskbacon, julebrus og pepperkakedeig med opp til 32 prosent, melder Nettavisen. Det har vært priskrig i dagligvarebransjen de siste fem årene - og den bryter altså ut stadig tidligere - i år én uke tidligere enn i fjor.

P4 - 1 time siden

Landbruket kan bli giftigere

Klimaendringene kan føre til økt bruk av kjemiske plantevernmidler i norsk landbruk. Det advarer Norsk institutt for bioøkonomi. Årsaken er at et våtere og varmere klima øker behovet for bekjempelse av ugress, skadedyr og sykdommer, skriver Dagsavisen.

P4 - 1 time siden

Håper ny lærerplan vil legge til rette for mer lærelyst

Det er viktig å få ned uheldig prestasjonspress med den nye læreplanen. Det sier leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal. I dag legger Regjeringen frem de nye læreplanene for skolen, den største endringen siden Kunnskapsløftet i 2016.

P4 - 3 timer siden

Våpenskytinger traumatiserer amerikanerne

Vold med våpen er blitt et nasjonalt traume i USA. I en undersøkelse fra The American Psychological Association svarer 79 prosent av befolkningen at de blir skremt og redd av masseskytinger. En tredjedel svarer også at de har endrer vaner, og unngår visse situasjoner av frykt for å bli skutt.

P4 - 3 timer siden

Jakter siste gjerningsmann i Panama

Politiet i Panama har kontroll på sju av åtte gjerningsmenn etter overfallet mot de seks nordmennene på seiltur forrige uke. Seks av de mistenkte gjerningsmennene er varetektsfengslet, den sjuende, en mindreårig på 17 år, er foreløpig ikke pågrepet. Politiet mener å kjenne identiteten til den åttende, og sier til Aftenposten at Norge kan være sikre på at de skal ta den siste også..

P4 - 2 timer siden

Flere skutt i California

Minst ni personer skal være skutt i en privat hage i Fresno i California. Flere av dem er døde, opplyser politiet, men noe klart tall har de ikke gitt. Skyteepisoden skal ha skjedd mens en familie så på fotballkamp i hagen.

P4 - 2 timer siden

Sp vil gjenopprette lensmannskontorer

Mindre byråkrati, flere politifolk på hjul, og gjenoppretting av 20 nedlagte lensmannskontorerer. Det er noen av forslagene Senterpartiet legger fram, når de i morgen presenterer sitt alternative statsbudsjett. Partiet vil totalt bruke en halv milliard kroner mer enn regjeringen på politi, og samtidig gjøre store kutt i Politidirektoratet, skriver Nationen..

P4 - 3 timer siden

Togproblemer på Østlandet

Det må påregnes forsinkelser i togtrafikken på Østlandet nå i morgentimene. Signalfeil gjorde at trafikken var stengt mellom Skøyen, Oslo S og Ski. Bane NOR har nå rettet feilen, men det blir noen følgekonsekvenser..

P4 - 3 timer siden

Mange arrestert i Hongkong

Politiet i Hongkong har arrestert minst 40 demonstranter utenfor universitetet der hundrevis av studenter forskanset seg i natt. I går kveld ble det meldt at politiet hadde stormet universitetet, men studentene har barrikadert seg, og besvart politiets gummikuler, vannkanoner og tåregass med brannbomber, steinkasting og pil og bue. Det er nå i morgentimene ikke klart hvor stor del av området politiet kontrollerer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt