Statsrådkabalen: - Bakke-Jensen overtar når Søreide blir utenriksminister

Det er ventet at endringene blir offentliggjort fredag.

Statsrådkabalen: - Bakke-Jensen overtar når Søreide blir utenriksminister
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Europaminister Frank Bakke-Jensen (52) blir forsvarsminister når Ine Eriksen Søreide blir utenriksminister, ifølge TV 2. Også NRK melder i kveld at Søreide (41) blir Norges første kvinnelige utenriksminister.

Det er ventet at endringer i regjeringen blir offentliggjort fredag. Børge Brende går ut av regjeringen for å bli generalsekretær i World Economic Forum.

Det har vært forventet at forsvarsminister Ine Eriksen Søreide tar over som utenriksminister.

Det er også blitt spekulert i om EU og EØS-posten forsvinner fra regjeringen, og at Frank Bakke-Jensen (H) blir plassert i Forsvarsdepartementet som Søreides erstatter, slik Dagbladet skrev tirsdag.

Hvilke andre rokkeringer Erna Solberg (H) eventuelt vil gjøre i sin regjering, virker foreløpig uklart, og vil trolig avhenge av om Venstre velger å gå inn i regjering eller ikke.

Det jobber partiet med å finne ut av parallellt med forhandlingene om neste års statsbudsjett.

Ifølge NRK vil Bakke-Jensens post som statsråd i UD med ansvar for EØS-saker og forholdet til EU ikke bli erstattet. Søreide blir dermed den eneste statsråden i Utenriksdepartementet, med det øverste ansvaret for alle utenrikspolitiske saker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.