NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 04:31

NRK - 10 jun 22 kl. 09:08

Statsministermøte New Zealand-Australia

New Zealands statsminister Jacinda Ardern ble fredag den første utenlandske lederen på besøk hos Australias nye statsminister Anthony Albanese. Begge er sosialdemokrater, og Ardern mener det australske arbeiderpartiets valgseier vil markere en restart av forholdet mellom landene. Etter samtalene med Ardern fikk Albanese spørsmål om New Zealand bør gjøre mer for å bremse Kinas økende innflytelse i Stillehavsområdet. Han svarte at Australia og New Zealand er på linje i dette spørsmålet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Zealands, Jacinda Ardern, Australias, Anthony Albanese, Ardern, Albanese, New Zealand, Kinas, Stillehavsområdet, Australia, New Zealand-Australia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Statsministermøte, New, Zealand-Australia
NRK - 28 jul 22 kl. 10:45

Bombetrusler mot skoler i hele New Zealand

Minst tolv skoler i New Zealand mottok torsdag bombetrusler i det som antas å være et utenlandsk dataangrep. Mange av skolene ble stengt eller evakuert som følge av trusselen. Landets utdanningsdepartement antar at det dreier seg om et utenlandsk dataangrep.

NRK - 12 feb 22 kl. 06:57

Australia og New Zealand ber innbyggere forlate Ukraina

Australia og New Zealand ber sine borgere i Ukraina om å forlate landet umiddelbart, av frykt for russisk invasjon. Begge landene oppfordret sine borgere til å komme seg ut fra Ukraina med kommersielle flyginger mens det fortsatt lar seg gjøre. Situasjonen i Ukraina er svært alvorlig, uttalte Australias statsminister Scott Morrison lørdag..

NRK - 18 mar 22 kl. 04:34

Flere titalls hvaler strandet i New Zealand

29 grindhvaler døde etter å ha strandet i New Zealand, ifølge lokale myndigheter. Stranda de ble funnet på er kjent som en dødsfelle for de store pattedyrene. 29 av 34 hvaler som strandet, var allerede døde da de ble funnet på den avsidesliggende stranda Farewell Spit på sørøya i New Zealand sent torsdag.

NRK - 14 jun 22 kl. 15:11

303 vil gå til Sørpolen

303 personar har meldt seg interessert i å delta på ein ekspedisjon til Sørpolen i november. 121 av dei er norske. Det er stiftinga Antarctic Heritage Trust på New Zealand som har invitert folk frå New Zealand og Noreg til å bli med på ekspedisjonen, som blir arrangert i samband med at det i år er 150 år sidan Roald Amundsen blei fødd.

NRK - 01 aug 22 kl. 04:40

New Zealand åpner grensene etter pandemien

Mandag åpnet New Zealand grensene for besøkende fra hele verden, for første gang siden koronapandemien stengte ned grensene i 2020. De fleste besøkende som ankommer New Zealand må fortsatt være vaksinert mot koronaviruset. De må også ta koronatester ved ankomst, men det er ingen krav om karantene, skriver nyhetsbyrået Reuters..

Klartale - 06 jul 22 kl. 06:30

Flere titusener må rømme fra enorm flom

På tre dager har det regnet like mye som det normalt ville gjort på et helt år. Det har ført til en rask og enorm flom i delstaten New South Wales i Australia.Så langt har over 50.

NRK - 11 jun 22 kl. 04:20

Ubåtforlik mellom Australia og Frankrike

Frankrike og Australia har inngått forlik etter at Australia i fjor brøt en gigantkontrakt om ubåter. Konflikten mellom landene oppsto da Australia uten forvarsel avbrøt kjøp av franske dieselubåter, og kunngjorde at landet heller ville kjøpe atomdrevne ubåter av USA og Storbritannia. Australia betaler 555 millioner euro i kompensasjon for å ha brutt milliardkontrakten..

NRK - 14 jul 22 kl. 08:36

New Zealand vil dele ut gratis munnbind og hurtigtester

New Zealands regjering kunngjorde torsdag at de vil dele ut gratis munnbind og hurtigtester for å prøve å stoppe spredningen av koronaviruset og avlaste presset på landets helsesystem, melder nyhetsbyrået Reuters. Det har vært et betydelig hopp i antall nye koronatilfeller i New Zealand de siste par ukene og myndighetene spår at denne bølgen av Omikron kan være verre enn den første. (NTB).

Klartale - 28 mar 22 kl. 06:30

Varmt hav fører til store skader på Great Barrier Reef

Havet rundt Australia blir varmere. Det fører til at store skader på korallrev i området. Fredag ble det kjent at det har vært en ny massebleking på Great Barrier Reef.

Klartale - 30 mar 22 kl. 08:58

Australia frykter mer uvær

For over én måned siden døde 21 mennesker etter uvær. De som styrer Australia har nå gjort klar beredskap. De skal være klare til de nye stormene kommer.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 1 time siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 2 timer siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 3 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 3 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.

NRK - 4 timer siden

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

NRK - 4 timer siden

Republikanere vil ha flere svar

Republikaneren Lindsey Graham sier det fortsatt er mange spørsmål FBI og justisdepartementet må svare på om ransakelsen hos Donald Trump. Justisminister Merrick Garland bekreftet torsdag at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre. Samtidig ble det offentliggjort dokumenter i saken.

NRK - 5 timer siden

Kutter ut talkum i babypudder

Johnson & Johnson vil fra neste år stanse alt internasjonalt salg av sitt talkumbaserte babypudder. Salget ble stanset i USA og Canada for snart to år siden etter at selskapet ble dømt til å betale erstatning til fire kvinner som skal ha fått kreft i eggstokkene som følge av at det skal ha vært asbest i pulveret. – Som følge en av en gjennomgang av vår produktkatalog, har vi tatt en kommersiell avgjørelse om å gå over til å lage babypudder basert på maisstivelse, sier selskapet i en uttalelse..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com