NRK > Nyheter

Tirsdag, 20 April, 07:00

NRK - 18 feb. 21 kl. 13:06

Starter rettslig prosess mot Ungarn

EU-kommisjonen har begynt en formell prosess mot Ungarn i forbindelse med landets lov om at frivillige organisasjoner som får penger fra utlandet klassifiseres som utenlandsfinansiert. EU-domstolen fastslo i fjor at loven bryter EUs regler..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ungarn, EUs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Starter, rettslig, prosessmot , Ungarn
NRK - 07 feb. 21 kl. 18:23

Ungarn godkjenner Sputnik V-vaksine

Ungarn godkjenner den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser myndighetene i landet, melder AFP. Miklos Kasler, som er ansvarlig minister for helsefeltet i Ungarn, sier at den offisielle testingen er over, og at vaksineringen kan starte, skriver NTB..

NRK - 12 feb. 21 kl. 12:56

Ungarn tek i bruk russisk vaksine

Ungarn vert fredag det fyrste landet i EU som byrjar å vaksinere med den russiske Sputnik V-vaksinen. Det kunngjorde helsedirektør Cecilia Müller på ei pressekonferanse fredag. Ungarn har gått utanom det felles legemiddeltilsynet til EU, EMA..

NRK - 16 feb. 21 kl. 18:36

Ungarn tar i bruk kinesisk vaksine

Ungarn har nå mottatt 550.000 doser av den kinesiske Sinopharm-vaksinen, melder NTB. Landet har også allerde tatt i bruk den russiske koronavaksinen Sputnik V.

NRK - 06 mars 21 kl. 13:44

Smittetopp i Ungarn

I Ungarn er det registert 7269 nye koronatilfeller lørdag, den høyeste økningen av smittede i landet på et døgn under pandemien. Det melder Reuters. Ungarn har innført strenge restriksjoner, som stenging av alle skoler og de fleste butikker..

NRK - 21 jan. 21 kl. 11:43

Ungarn godkjenner russisk vaksine

Ungarn har gitt nødgodkjenning til den russiske koronavaksinen Sputnik V og AstraZenecas koronavaksine, som første land i EU. Det skriver nyhetsbyrået Reuters, som siterer ungarske medier..

NRK - 22 jan. 21 kl. 10:16

Ungarn kjøper russisk vaksine

Den ungarske regjeringen har inngått en avtale om kjøp av et stort parti av koronavaksinen Sputnik V fra Russland. Den russiske koronavaksinen er fortsatt ikke godkjent i EU. Men det stopper ikke Ungarn..

VG - 25 jan. 21 kl. 19:24

Håndballgutta møter Spania i kvartfinalen: – Dette må Norge passe seg for

KAIRO (VG) (Spania-Ungarn (36–28) Regjerende europamester Spania smadret Ungarn, vant gruppe én og blir Norges motstander i onsdagens kvartfinale..

NRK - 27 jan. 21 kl. 20:01

Stoggar arbeid i Ungarn

Grensebyrået til EU, Frontex, stiller inn alt sitt arbeid i Ungarn etter at EU-domstolen før jol kritiserte asylsystemet der. Domstolen kritiserte at det i praksis er umogeleg for migrantar som har kryssa grensa frå Serbia å levere inn asylsøknadar..

NRK - 29 jan. 21 kl. 12:35

Ungarn godkjenner kinesisk vaksine

Ungarn har som første landt i Europa godkjent den kinesiske koronavaksinen produsert av Sinopharm, melder Reuters..

NRK - 04 mars 21 kl. 11:48

Nasjonal nedstenging i Ungarn

Ungarn stenger alle butikkar, utanom matbutikkar og apotek, fram til 22. mars. Det kunngjorde regjeringa i dag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - nu

Hong Kong forbyr innreise fra India

Minst 49 passajerer på et fly fra New Delhi til Hong Kong har testet positivt for koronavirus. Det sier myndighetene i Hong Kong, som nå forbyr alle fly fra India for å stoppe en ny bølge med koronasmitte. Flyet som ankom Hong Kong den 4.

NRK - 15 minutter siden

Vold mot politi i Arendal

En kvinne er anmeld for forulemping og vold mot politiet etter at politiet rykket ut til en privat adresse i Arendal. Politiet rykket ut på melding om husbråk..

NRK - 15 minutter siden

Mener unge må frem i vaksinekøen

Flere politiske ungdomspartier tar til orde for at unge må rykke fram i vaksinekøen. I august er det studiestart og mange av de yngste studentene håper de er ferdig vaksinert når fadderuken begynner. Leder for Sosialistisk Ungdom Synnøve Kronen Snyen ber om en revurdering av vaksinefordelingen, slik at årets studiestart ikke blir som fjorårets.

NRK - 30 minutter siden

Prioriterer utviklingshemmede ulikt

Kommuner over hele landet tolker de nasjonale vaksinereglene ulikt når det gjelder personer med utviklingshemning. Folkehelseinstituttets liste over sykdommer inkluderer kun somatisk sykdom, og ikke psykiske lidelser eller ulike former for utviklingshemming, skriver Klassekampen. I Bergen har byrådet bestemt seg for å følge Folkehelseinstituttets rekkefølge, men vaksinerer personale som jobber med utviklingshemmede.

NRK - 1 time siden

300 i karantene i Lindesnes

300 personer er satt i karantene i Lindesnes kommune etter at kommunen på mandag hadde 12 nye tilfeller av koronasmitte. 23 personer er også i isolasjon og flere hundre er i ventekarantene. Smittesporingen fortsetter i dag, tirsdag..

NRK - 1 time siden

Steinras stengjer veg

Fylkesvegen mellom Vik og Arnafjord er stengd på grunn av eit steinras ved Eitreneset. Entreprenør er på veg til staden, melder Vegtrafikksentralen..

NRK - 30 minutter siden

Økt bistand i 2020

Norge økte bistanden til fattige land i 2020. Direktoratet for utviklingssamarbeid, Norad, delte i fjor ut 39,5 milliarder kroner på vegn av Norge..

NRK - 30 minutter siden

Norge best på pressefrihet

Tyskland er ikke lenger blant de beste på Reporters Without Borders' pressefrihetsindeks. Norge er på topp fulgt av Finland, Sverige, Danmark og Costa Rica. På bunnen av lista finner man balnt annet Kina, Turkmenistan, Nord-Korea, Djibouti og Eritrea..

NRK - 45 minutter siden

16 smittede i Telemark

Det ble påvist ni smittetilfeller av koronaviruset i Skien i går, ifølge VGs oversikt. Porsgrunn kommune melder om fem, mens Bamble og Notodden registrerte et smittetilfelle hver..

NRK - 1 time siden

Tolker vaksinereglene ulikt

Kommuner over hele landet tolker de nasjonale vaksinereglene ulikt når det gjelder personer med utviklingshemning. Folkehelseinstituttets liste over sykdommer inkluderer kun somatisk sykdom, og ikke psykiske lidelser eller ulike former for utviklingshemming, skriver Klassekampen. I Bergen har byrådet bestemt seg for å følge Folkehelseinstituttets rekkefølge, men vaksinerer personale som jobber med utviklingshemmede.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt