NRK > Nyheter

Onsdag, 27 Januar, 16:29

NRK - 13 jan. 21 kl. 23:14

Stanser bomullsimport fra Xinjiang

USAs tollmyndighet stanser all import av bomull og tomater fra Xinjiang-provinsen i Kina. Årsaken er anklager om bruk av tvangsarbeid i provinsen. Beslutningen kan få konsekvenser fordi Xinjiang er en betydelig produsent av bomull på verdensmarkedet..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Xinjiang, Kina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stanser, bomullsimportfra , Xinjiang
Aftenposten - 13 jan. 21 kl. 23:21

USA stanser import fra Xinjiang-provinsen i Kina

USA forbyr import av alle bomullsprodukter og tomater fra den kinesiske Xinjiang-regionen..

NRK - 13 jan. 21 kl. 09:33

Vil straffe Xinjiang-kontakter

Storbritannia vil straffe firmaer som skjuler at de har forbindelser til den kinesiske Xinjiang-region hvor uigurer blir brukt til tvangsarbeid, melder CNN. Utenriksminister Dominic Raab vil sikre at britier ikke er medskyldige i menneskerettighetsbrudd..

NRK - 20 jan. 21 kl. 09:44

Trump stanser utsendelser

Avtroppende president Donald Trump stanser utsendelser av folk fra Venezuela uten lovlig opphold i USA. Presidentordren kan påvirke opptil 200.000 mennesker, ifølge avisa Miami Herald..

NRK - 21 jan. 21 kl. 03:17

Biden stanser oljeleting i Alaska

President Joe Biden stanser olje- og gassleting i et naturreservat i Alaska som Donald Trump nylig sa ja til. Miljøvernere har protestert mot letingen i viltreservatet Arctic National Wildlife Refuge i det nordlige Alaska..

NRK - 21 jan. 21 kl. 04:07

Biden stanser muren mot Mexico

President Joe Biden stanser byggingen av muren langs grensa til Mexico som var et av Trumps fremste og mest kostbare valgløfter. Biden vil også styrke arbeidet med å gjenforene familier som ble splittet på grensa til Mexico..

NRK - 22 jan. 21 kl. 01:15

Politimester stanser omorganisering

Politimesteren i Troms stanser omorganiseringen som skulle redusere antallet driftsenheter fra fem til to. I en pressemelding sier politimester Astrid Nilsen at det politiske klimaet gjør det vanskelig å få oppslutning om strukturendringer..

NRK - Igår: 17:48

Stanser søksmål mot Trump

USAs høyesterett stanser søksmålet mot Donald Trump, melder AP. Trump ble anklaget for å ha tatt imot betaling fra tjenestemenn som bodde på hotellet hans i Washington. Ifølge høyesterett er ikke søksmålene gyldige når Trump ikke lenger er president..

NRK - 17 jan. 21 kl. 15:14

Britisk press mot Kina

Storbritannia ber Kina om å gi FN fullt innsyn i leirene i regionen Xinjiang, etter meldinger om at det foregår hjernevask og tortur. Flere vestlige land har anklaget Kina for å ha internert minst 1 million uigurer og andre muslimer..

NRK - 19 jan. 21 kl. 18:13

Anklager Kina for å begå folkemord

USAs utenriksdepartement anklaget tirsdag Kinas regjering for å begå folkemord og forbrytelser mot menneskerettighetene i Xinjiang-provinsen. Det skriver New York Times. Uttalelsen er den skarpeste fra offisielt amerikansk hold..

NRK - 21 jan. 21 kl. 03:25

Sperrer kinesisk Twitter-konto

Twitter har sperret kontoen til Kinas ambassade i USA etter publisering av et innlegg som forsvarer behandlingen av uigurer i Xinjiang der Kina er anklaget for grove menneskerettsbrudd. Meldingen er skjult men ikke fjernet, skriver Bloomberg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mutasjon oppdaga i 70 land

Det muterte koronaviruset som fyrst vart oppdaga i Storbritannia har no spreidd seg til 70 land, opplyser WHO. Mutasjonen som fyrst vart oppdaga i Sør-Afrika har spreidd seg til 31, ifylgje organisasjonen..

NRK - 45 minutter siden

36 smitta i Sunnfjord

Det er no i alt 36 nye koronasmitta i Sunnfjord. 34 av tilfella er knytt til det same klyngeutbrotet. 16 av dei nye smitta er studentar ved Høgskulen i Sogn og Fjordane..

NRK - 30 minutter siden

– Forventar at fabrikkane leverer

Helsekommisær i EU, Stella Kyriakides, seier at EU har rett på vaksinar frå to AstraZeneca-fabrikkar i Storbritannia, melder Reuters. Ho seier òg at AstraZeneca er bunden til å levere vaksinar, sjølv om legemiddelselskapet har hevda det motsette..

NRK - 1 time siden

Høie kritiserer AstraZeneca

Helseminister Bent Høie seier til NRK at AstraZeneca har vore for seint ute med å informere dei europeiske landa om sine leveringsprognosar, og at dette er kritikkverdig. AstraZeneca kjem til å levere færre vaksinar til EU og Noreg enn dei har antyda..

NRK - 1 time siden

Biden stoggar olje- og gassleiting

President i USA, Joe Biden, har signert ein presidentordre som mellombels stoggar ny leiting etter olje og gass på føderal eigedom, inkludert i amerikanske farvatn. Det melder AFP..

NRK - 1 time siden

Start-spelar vert politimeld

Kristiansand kommune har politimeld ein spelar på fotballaget Start for brot på karantenereglane, melder Fædrelandsvennen. Spelaren skal ha vore på trening saman med andre då han var i innreisekarantene..

NRK - 1 time siden

Aafløy beheld verv ein månad ekstra

Trym Aafløy krev at heile bystyret må ta stilling til kva verv han og to andre utmelde politikarar av FNB skal ha i bystyret. Det krev mykje førebuing, og saka blir derfor utsett, og Aafløy får bebalde nestleiarverv og løn ein månad ekstra..

NRK - 1 time siden

UIS åpner for undervisning

Universitetet i Stavanger har i dag informert studenter og ansatte om at UiS planlegger å åpne opp for fysisk undervisning i grupper på inntil 50 personer fra mandag 8. februar dersom smittetrykket ikke endrer seg drastisk..

NRK - 2 timer siden

Forsyningspartnar delvis evakuert

Ein av AstraZeneca sine vaksineforsyningspartnarar, Wockhardt UK, i Wales har delvis evakuert området sitt då dei undersøker ei mistenkjeleg pakke, melder selskapet sjølv..

NRK - 2 timer siden

Smittetalet halvert i januar

Sidan veke 1 har smittetalet falt med 53 prosent, syner den siste vekerapporten frå FHI. Dei to siste vekene har det vore ein klar nedgang i talet på meldte koronatilfelle, ifylgje rapporten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt