NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 06:52

NRK - 14 Dec 18 kl. 16:43

Stansar Unicef i Nord-Nigeria

Det nigerianske militæret har bestemt at bistandsorganisasjonen Unicef må stanse all aktivitet i dei urolege områda i Nord-Nigeria. Det skriv Reuters som ikkje har fått eit tilsvar frå Unicef. Organisasjonen vert skulda for å trene opp spionar for terrorgrupper i området. Boko Haram har lenge vore aktive i regionen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Unicef, Nord-Nigeria, Reuters, Haram

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stansar, Unicefi , Nord-Nigeria
NRK - 15 Dec 18 kl. 17:56

Kaster likevel ikke ut UNICEF

Nigeria har omgjort beslutningen om å kaste ut FNs barnefond (UNICEF), som først ble anklaget for å støtte opprørsgruppa Boko Haram..

NRK - 02 May 19 kl. 09:42

Stansar produksjon på oljeplattform

Equinor stansar produksjonen på Statfjord A-plattforma i 2022 etter 43 år i drift, opplyser selskapet. Plattforma er ein av dei eldste plattformene på norsk sokkel. Plattformdekket skal bli hogga opp på Stord, der det blei bygd på 1970-talet..

NRK - 12 May 19 kl. 09:24

IS hevdar å ha gislar i Nigeria

Terrorgruppa IS hevdar dei har teke 11 gissel i landsbyen Gajiganna i Nord-Nigeria, skriv Reuters som siterer IS' eigen propagandakanal. Ein fraksjon av IS har blitt stadig meir aktiv i Nigeria den siste tida, der Boko Haram lenge har utført terror..

NRK - 01 Feb 19 kl. 16:29

– 60 drepne i Nord-Nigeria

Boko Haram har drepe minst 60 personar i eit angrep i Nordaust-Nigeria, seier Amnesty til Reuters. Angrepet skal ha skjedd 28. januar.

NRK - 13 Oct 18 kl. 01:01

833 barn løslatt fra milits

833 barn er løslatt fra militsen Civilian Joint Task Force nordøst i Nigeria. Det er første gang de løslater barn siden september 2017, da gruppa gikk med på å bidra til å få slutt på å bruke barn som håndtlangere, speidere og vakter , ifølge Unicef..

NRK - 02 Jul 19 kl. 16:35

50 drept i ulykke i Nigeria

Minst 50 personer ble drept og mer enn 100 er skadd i Nigeria da en bensintank kjørte av veien og eksploderte, skriver CNN. Ulykken skjedde i landsbyen Ahumbe i Benue state i Sentral-Nigeria..

NRK - 05 Oct 18 kl. 12:01

UNICEF berømmer prisvinnerne

– UNICEF har stort fokus på dette temaet og jobber i mange land for å stoppe seksuell vold og for å beskytte kvinner og barn som er spesielt utsatt, sier generalsekretær Camilla Viken..

NRK - 23 Feb 19 kl. 07:19

Eksplosjoner i Nigeria

En rekke kraftige bombeeksplosjoner kunne høres i 6-tiden i Maiduguri nordøst i Nigeria lørdag. Ifølge vitner er det snakk om flere selvmordsbombere. Byen ligger i en del av landet som er herjet av Boko Haram.

NRK - 28 Sep 18 kl. 05:19

199 omkomne etter flom i Nigeria

199 mennesker er bekreftet omkommet, og 286.000 personer er hjemløse etter flommen i Nigeria. Nigeria har erklært nasjonal katastrofe i statene Kogi, Niger, Delta og Anambra som vente av flommen, melder NTB..

P4 - 05 May 19 kl. 15:36

Forsøker å få oversikt over skader etter syklon

UNICEF og andre hjelpeorganisasjoner jobber nå med å få oversikt over syklonen Fanis ødeleggelser i Bangladesh. 16 mennesker er hittil bekreftet omkommet, og over tusen hjem skal være ødelagt og hele landsbyer rammet, opplyser UNICEF Norge..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

FN bekymret for USAs restriksjoner

FN uttrykker bekymring over restriksjonene USA har lagt på Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif, som er i New York. Restiksjonene gjør at Zarif ikke kan besøke andre steder enn FN-delegasjonen, FN-ambassadørens residens og FN-bygningen. (NTB).

NRK - 30 minutter siden

Frp får minst i pengegaver

Forskjellene er store mellom partiene når det kommer til pengegaver fra velgjørere i valgkampen. Fremskrittspartiet har så langt fått minst, i alt 261.000 kroner i bidrag.

NRK - 1 time siden

Kontroll på brann på Notodden

Brannvesenet har nå kontroll på brannen på Notodden. Det skriver politiet på Twitter. Brannvesenet foretar nå søk etter flere personer i bygget.

NRK - 1 time siden

100 år med stemmerett i dag

I dag er det 100 år siden Stortinget fjernet loven om at man ikke hadde stemmerett om man mottok fattigstøtte. Vedtaket førte til at økonomisk og sosial status ikke lenger var avgjørende for om folk fikk fulle borgerrettigheter, skriver Stortinget..

NRK - 2 timer siden

Frp: FN-mandat ikke et krav

Det er en fordel, men ikke et krav, med FN-mandat for deltagelse i militære operasjoner i Persiabukta, sier Per-Willy Amundsen (Frp) til Klassekampen. Norge er blitt bedt av USA om å delta militært for å øke sikkerheten på skip i området..

NRK - 2 timer siden

Minst én skadd i brann i Telemark

Et bygg i Notodden sentrum brenner. Flere personer skal være bosatt på adressen, og minst en er skadd, skriver politiet på Twitter..

NRK - 2 timer siden

La ut bilder av drept jente

En 21 år gammel mann skal ha knivstukket og drept en 17 år gammel jente i USA. Deretter skal han ha delt bilder av liket hennes i sosiale medier. De to skal ha møttes via Instagram, hvor den drepte jenta hadde et betydelig antall følgere, ifølge AP..

NRK - 3 timer siden

Vurderer å bryte bånd til Island

Filipinenes president Rodrigo Duterte vurderer å bryte diplomatiske bånd til Island. På Islands initiativ vedtok FNs menneskerettighetsråd å fordømme Filippinene, på bakgrunn av de siste årenes drap på tusenvis av mennesker i krigen mot narkotika..

NRK - 3 timer siden

Vil ha bedre kontroll på fadderuka

I augusthelgen i fjor med flest fadderaktiviteter, ble 65 personer behandlet for rusforgiftning i Oslo. I år lanserer samskipnaden en faddervaktordning for å få bukt med problemet. En liknende ordning har tidligere fungert i Trondheim, skriver Khrono..

NRK - 3 timer siden

Treåring skutt og drept

En 3 år gammel jente ble skutt og drept i Milwaukee. Hun satt i bilen sammen med familien sin da de holdt på å kollidere med en annen bil. Sjåføren av den andre bilen begynte da å skyte mot bilen til familien.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt