NRK > Nyheter

Thursday, 17 October, 08:33

NRK - 14 Dec 18 kl. 16:43

Stansar Unicef i Nord-Nigeria

Det nigerianske militæret har bestemt at bistandsorganisasjonen Unicef må stanse all aktivitet i dei urolege områda i Nord-Nigeria. Det skriv Reuters som ikkje har fått eit tilsvar frå Unicef. Organisasjonen vert skulda for å trene opp spionar for terrorgrupper i området. Boko Haram har lenge vore aktive i regionen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Unicef, Nord-Nigeria, Reuters, Haram

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stansar, Unicefi , Nord-Nigeria
NRK - 15 Dec 18 kl. 17:56

Kaster likevel ikke ut UNICEF

Nigeria har omgjort beslutningen om å kaste ut FNs barnefond (UNICEF), som først ble anklaget for å støtte opprørsgruppa Boko Haram..

NRK - 02 May 19 kl. 09:42

Stansar produksjon på oljeplattform

Equinor stansar produksjonen på Statfjord A-plattforma i 2022 etter 43 år i drift, opplyser selskapet. Plattforma er ein av dei eldste plattformene på norsk sokkel. Plattformdekket skal bli hogga opp på Stord, der det blei bygd på 1970-talet..

P4 - 28 Sep 19 kl. 18:11

Norsk 15-åring Unicef-ambassadør

15 år gamle Penelope Lea er valgt til UNICEFs første klimaaktivistiske ambassadør. Det opplyser Unicef i kveld. Hun er den femte Unicef-ambassadøren fra Norge, og tidenes nest yngste.

NRK - 12 May 19 kl. 09:24

IS hevdar å ha gislar i Nigeria

Terrorgruppa IS hevdar dei har teke 11 gissel i landsbyen Gajiganna i Nord-Nigeria, skriv Reuters som siterer IS' eigen propagandakanal. Ein fraksjon av IS har blitt stadig meir aktiv i Nigeria den siste tida, der Boko Haram lenge har utført terror..

NRK - 01 Feb 19 kl. 16:29

– 60 drepne i Nord-Nigeria

Boko Haram har drepe minst 60 personar i eit angrep i Nordaust-Nigeria, seier Amnesty til Reuters. Angrepet skal ha skjedd 28. januar.

VG - 27 Sep 19 kl. 16:37

Hundrevis befridd fra «skole» i Nigeria – ble torturert og misbrukt

Rundt 400 gutter og menn er reddet fra en bygning i byen Kaduna i Nord-Nigeria, der de ble banket opp, seksuelt misbrukt og lenket fast, ifølge politiet..

VG - 27 Sep 19 kl. 16:37

Politiet i Nigeria aksjonerte mot kostskole

Politiet i byen Kaduna i Nord-Nigeria sier de har reddet 300 elever fra en islamsk kostskole der mange skal ha blitt torturert og seksuelt misbrukt..

NRK - 13 Oct 18 kl. 01:01

833 barn løslatt fra milits

833 barn er løslatt fra militsen Civilian Joint Task Force nordøst i Nigeria. Det er første gang de løslater barn siden september 2017, da gruppa gikk med på å bidra til å få slutt på å bruke barn som håndtlangere, speidere og vakter , ifølge Unicef..

NRK - 02 Jul 19 kl. 16:35

50 drept i ulykke i Nigeria

Minst 50 personer ble drept og mer enn 100 er skadd i Nigeria da en bensintank kjørte av veien og eksploderte, skriver CNN. Ulykken skjedde i landsbyen Ahumbe i Benue state i Sentral-Nigeria..

NRK - 05 Oct 18 kl. 12:01

UNICEF berømmer prisvinnerne

– UNICEF har stort fokus på dette temaet og jobber i mange land for å stoppe seksuell vold og for å beskytte kvinner og barn som er spesielt utsatt, sier generalsekretær Camilla Viken..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

DUP vil ikkje støtte avtala

Det nord-irske unionistpartiet Democratic Unionist Party seier at dei ikkje kan støtte forslaget til brexitavtale slik den er no. DUP er eit støtteparti for den britiske regjeringa og har 10 sete i parlamentet..

NRK - 30 minutter siden

Sky News startar brexitfri kanal

For å gi britane ei pause frå kaoset rundt brexit startar britiske Sky News ein kanal heilt utan nyheiter om brexit. Ei undersøking kanalen har gjort viser at mange er å lei brexit at dei har slutta å sjå på nyheitssendingar, skriv Dagens Nyheter..

NRK - 1 time siden

Trafikkulukke Ålesund

Naudetatane er på veg til ei trafikkulukke i Ålesund mellom ein bil og ein syklist. Det er truleg alvorleg skade, opplyser politiet. Ulukka skal ha skjedd mellom Spjelkavik og Vegsund..

NRK - 1 time siden

Sjå Politisk kvarter

NRK - 1 time siden

Stansar eksport av ulovleg avfall

Fjord Line vil ikkje lenger frakte avregistrerte bilar utan innsyn. Reiarlaget startar intern gransking etter NRK-dokumentaren «Søppelsmuglerne», som avslører at ulovleg elektronisk avfall blir stappa i bilar og eksportert til Afrika for vidare sal..

NRK - 1 time siden

Kronen nærmer seg bunnivå

Det kan bli dyrere for nordmenn å dra på ferie, nå som kronen nærmer seg bunnivået fra 2008. Flere valutaeksperter venter at usikkerhet rundt brexit, handelskrig og internasjonal uro vil føre til enda svakere krone framover..

NRK - 2 timer siden

Fjord Line strammar inn

Avsløringane i Brennpunkt-dokumentaren «Søppelsmuglarane» får ferjeselskapet Fjord Line til å endre kurs. Nå vil dei ikkje lengre frakte avregistrerte biler utan innsyn, og reiarlaget startar intern gransking..

NRK - 1 time siden

Bitcoinsjef i Stavanger er sikta

Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger er sikta for grovt underslag etter at 126 kunder har meldt selskapet til politiet, skriv Aftenbladet. Bakgrunnen er kundar som meiner dei har fått for dårleg betalt då dei ville veksle inn bitcoins i vanleg valuta..

NRK - 1 time siden

Folkevalde vart viste bort

I Hongkong vart politikarar dregne ut av den lovgjevande forsamlinga av tryggingsvakter etter å ha ropt til leiaren Carrie Lam for andre dag på rad. I går valde Lam å avbryte tala ho skulle halde på grunn av tilropa frå opposisjonspolitikarar..

NRK - 3 timer siden

Kraftig smell i sentrale Stockholm

Det har vært et kraftig smell på Södermalm i Stockholm natt til torsdag. Bombegruppen er på plass. Ingen skal ha blitt skadd.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt