VG > Økonomi

Tuesday, 28 June, 11:42

VG - 16 maj 22 kl. 16:41

Støre: – Et tidsskille i det nordiske samarbeidet

Norges sikkerhet blir styrket av at Sverige og Finland nå søker om Natomedlemskap, sier statsminister Jonas Gahr Støre..
Les mer på VG


Les mer om:
Sverige, Finland, Natomedlemskap, Jonas Gahr Støre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: StøreEt , tidsskillei det , nordiske, samarbeidet
Klartale - 16 maj 22 kl. 15:43

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

NRK - 16 maj 22 kl. 15:30

Støre: Norge, Danmark og Island gir sikkerhetsgaranti til Sverige og Finland

– Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. Støre sier dette er en historisk dag.

NRK - 16 maj 22 kl. 15:30

Støre: Lover å bistå Sverige og Finland

Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. – Dette er et tidsskille for det nordiske samarbeidet.

NRK - 10 maj 22 kl. 10:32

Nordiske forsvarsministre skal møtes i Kirkenes

Ukraina og Nato står på dagsordenen når forsvarsministrene fra de nordiske landene møtes i Kirkenes onsdag og torsdag denne uka. – Nordisk samarbeid er viktigere enn noensinne. Alle nordiske land har både egne og felles utfordringer som følge av situasjonen i Ukraina, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

NRK - 04 maj 22 kl. 12:49

Støre vil behandle Nato-søknadar raskt

Dersom Sverige og Finland ønsker å bli medlem av Nato, er Noreg klare til å behandle søknaden på kort varsel, seier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som onsdag er i Danmark der han blant anna har hatt møte med dei andre nordiske statsleiarane. Støre seier både Sverige og Finland oppfyller vilkåra til å bli medlem, og at eit eventuelt medlemskap vil vere bra for dei nordiske landa i alliansen. – For Norden vil det styrke samarbeidet vil allereie har.

NRK - 04 mar 22 kl. 12:35

Dei nordiske nasjonalbiblioteka står i solidaritet med Ukraina

Dei nordiske nasjonalbiblioteka står i solidaritet med Ukraina. – Viktigheita for innbyggjarar si tilgang til fri og uforvrengt informasjon, spesielt under krig og kriser, kan ikkje bli overdrive, skriv dei i ei felles pressemelding. – Bibliotek er også formyndarar av betydelege delar av nasjonens kulturarv.

NRK - 29 mar 22 kl. 17:04

Hærsjefer: Behov for mer nordisk samarbeid

Hærsjefene fra Norge, Sverige og Finland møttes tirsdag på Nato-øvelsen Cold Response i Troms. De tre understreket behovet for et tettere nordisk forsvarssamarbeid. – Som naboer står vi sammen i møte med fremtidige utfordringer.

NRK - 26 okt 21 kl. 08:26

Statsråder til nordisk toppmøte

Utenriksminister Anniken Huitfeldt og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, deltar på Nordisk råds sesjon 2.-3. november i København, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.

NRK - 25 mar 22 kl. 16:02

Helseberedskapen i Norden økes

Helseministrene i de nordiske landene har undertegnet en erklæring om økt helseberedskap. – Krisetider som covid-19 og nå krigen i Ukraina viser oss hvor viktig det er med en sterk offentlig helse- og velferdstjeneste. Det nordiske samarbeidet om helseberedskap er godt, men vi er alle enige om at det skal styrkes, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

NRK - 11 mar 22 kl. 15:06

Stortingspresidenten til Island

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) reiser på offisielt besøkt til Island 14.–17. mars.

Fler nyheter fra VG

VG - 2 timer siden

Tre flyktninger krysser hverandres spor

Tre menn med iransk bakgrunn: Én er stortingspresident, én er dørvakt ved utestedet London i Oslo, og den tredje er gjerningspersonen som skjøt mot skeive på byen natt til lørdag..

VG - 5 timer siden

Bjørgen røper nytt konkurransemål

FROGNERSETEREN (VG) Marit Bjørgen (42) tror ikke duppen blant de norske langrennsdamene trenger å være er noe negativt..

VG - 7 timer siden

46 migranter funnet døde i lastebil i San Antonio

46 personer er døde etter å ha blitt funnet i en lastebil i San Antonio..

VG - 10 timer siden

Medvedev om eventuell Krim-innblanding: Total katastrofe. Tredje verdenskrig

Den tidligere russiske presidenten advarer Nato kraftig om å nærme seg Krim, samtidig som han retter advarsler mot Sverige og Finland..

VG - 11 timer siden

Les dagens VG her!

Arrangørene avlyste gårsdagens Pride-markering på Rådhusplassen i Oslo – to timer før den skulle avholdes. Men Rådhusplassen fyltes likevel av veivende regnbueflagg, tross avlysning og anbefalinger fra politiet om ikke å møte opp..

VG - 13 timer siden

King og Zuccarello samarbeider om fotballskole: – Brenner for det samme

STOVNER SENTER (VG) Joshua King (30) har fått med seg Mats Zuccarello (34) på laget, og skal sørge for gratis fotballskole til tusenvis av barn de kommende tre årene. Nå har stjernene fra Oslo østkant satt seg hårete mål..

VG - 14 timer siden

Er hun trygg?

Jeg er trygg, skrev jeg. Men det var ikke sant, det har jeg ikke vært på lenge..

VG - 17 timer siden

Ruud videre i Wimbledon: – Kan skape trøbbel for hvem som helst

(Ruud – Ramos-Vinolas 7–6, 7–6, 6–2) Med 3–0-seieren over spanske Albert Ramos-Viñolas (34) er Casper Ruud (23) første nordmann som tar seg til andre runde i Wimbledon..

VG - 15 timer siden

Elden om avhør: – Jeg kan ikke presse han

John Christian Elden er kritisk til PSTs etterforskning av den drap- og terrorsiktede Zaniar Matapour..

VG - 17 timer siden

Historiske Ruud vant for første gang på Wimbledon-gresset

(Ruud – Ramos-Vinolas 7–6, 7–6, 6–2) Endelig skulle det lykkes for Casper Ruud (23) i Wimbledon. 3–0-seieren over spanske Albert Ramos-Viñolas (34) i 1. runde var hans første noen gang i storturneringen i London..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com