Dagbladet > Kultur

Wednesday, 11 December, 11:46

Dagbladet - 14 Aug 19 kl. 15:58

Støtt jenter som vil bli ledere

Det går for sakte med likestilling i verden..
Les mer på Dagbladet


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Støtt, jentersom , vilbli , ledere
P4 - 31 May 19 kl. 06:17

Stor økning i vold blant jenter

Aldri før har så mange jenter i Norge vært så voldelige som nå. Det ble registrert 131 voldslovbrudd blant jenter mellom 15 og 17 år i Oslo i 2018 - det er er mer enn en dobling fra 2015. Forsker Ann-Cathrin Faldet ved høgskolen i Innlandet sier til Aftenposten at jenter som bruker vold ofte mislykkes på et område der de fleste jenter lykkes, som med skole og i relasjoner..

Klartale - 06 Nov 19 kl. 09:45

Jenter gjør det dårligere på prøver

Jenter gjør det litt svakere på de nasjonale prøvene enn før. Forskjellene mellom jenter og gutter er størst i regning..

NRK - 12 Jul 19 kl. 09:18

Jenter sier ja til HPV-vaksinen

Om lag ni av ti jenter velger å vaksinere seg mot HPV under barnevaksineprogrammet. Det kan bidra til å minske forekomsten av livmorhalskreft. I fjor takket mellom 84,4 og 91,4 prosent av 16 år gamle jenter ja til vaksinen gjennom programmet.

VG - 10 Jul 19 kl. 14:33

Amal Aden: – Jenter som er født i et fritt land får ikke lov til å være frie

Heldigvis er det jenter som er ønsket og vokser opp i hjem der foreldrene elsker dem. Men mange jenter er født inn i en religion som undertrykker dem, som gjør dem til mindre verdt fordi de er jenter..

NRK - 21 Aug 19 kl. 14:19

Tiltalt for overgrep på 46 jenter

En mann i 40-årene tiltalt for å ha forgrepet seg på 46 unge jenter. Tiltalte skal ha utført grove voldtekter av 9 mindreårige jenter. Det finnes ingen liknende overgrepssak i Trøndelag, sier statsadvokat..

NRK - 19 May 19 kl. 08:48

Selvmord blant jenter øker

Ifølge ABC News viser en undersøkelse fra Jama Network Open at jenter er i ferd med å ta igjen gutter på selvmordsstatistikken i USA. Fra 1990-tallet til 2007 falt selvmordsraten blant barn i USA, men så snudde trenden for både gutter og jenter..

P4 - 10 May 19 kl. 07:25

Ledere drikker mer

Det er oftere alkohol i forbindelse med jobb for norske ledere enn for andre ansatte..

P4 - 23 Aug 19 kl. 14:30

15 års forvaring for overgrep

En 34 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 15 års forvaring for seksuelle overgrep mot en rekke unge jenter. Han er blant annet dømt for voldtekt av tre jenter, for 51 tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot barn, og for besittelse av overgrepsbilder. Mannen er tidligere domfelt for to tilfeller av seksuell omgang med jenter under 14 år..

Hegnar.no - 09 May 19 kl. 05:12

Klimapresset øker på EUs ledere

Klima seiler opp som en av de vanskeligste sakene når europeiske ledere skal legge planen for EUs framtid..

P4 - 24 Apr 19 kl. 23:07

Flere jenter spiller fotball

Aldri før har flere jenter spilt fotball i Norge enn i dag. De siste fire årene har andelen økt med hele 14 000, noe som betyr at 114 000 jenter i alle aldre spiller fotball, skriver Dagbladet. Konkrete rekrutteringsplaner og egne jentearrangementer er forklaringen på den store økningen, ifølge Norges fotballforbund..

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 1 time siden

Fluor under skiene - toppen av et isfjell

Dagbladets artikkelserie Glidens Pris forteller dramatiske historier om den høye prisen mennesker, dyr og natur betaler for å god glid under skiene. Men de farlige perfluorerte stoffene i smøringen er bare toppen av et isfjell..

Dagbladet - 1 time siden

Boka er verre enn jeg trodde

Durek har bevist sin egen metodes suksess. Han har en luksusvilla i Hollywood, er venn med filmstjerner, har vunnet prinsessen og forarget halve kongeriket..

Dagbladet - 1 time siden

Mer makt, kontroll og overvåkning

Xi Jinpings visjon for Kina blir stadig klarere..

Dagbladet - 2 timer siden

Ordførerens bønn: «Kjære, julenisse»

«I dag skulle jeg ønsket meg en gave, bare en liten en. En gavepakke med trygghet og fremkommelighet», skriver ordfører Bernth R. Sjursen..

Dagbladet - 3 timer siden

Overhodet ikke bærekraftig

Den grove utnyttelsen av menneskene som jobber i fiskerinæringen bør på ingen måte framstilles som bærekraftig av hverken produsenter, sertifiseringsordninger eller bransjeorganer..

Dagbladet - 3 timer siden

Vakkert og grusomt om bombefly

Bjørn Berge har skrevet en helt spesiell bok om menneskers grensløse vilje til ødeleggelse..

Dagbladet - 5 timer siden

Å «tale Roma midt imot»

Når et lands myndigheter utøver lover og regelverk på en slik måte at det går ut over svakstilte mennesker, bør du som menneske og borger av landet reagere..

Dagbladet - 5 timer siden

Norge trenger flere stolte fagarbeidere

Hvert år står rundt 6000 ungdommer i en meningsløs kø uten læreplass. Vi trenger et langt mer forpliktende samarbeid mellom kommuner, arbeidslivet og staten..

Dagbladet - 5 timer siden

Skolen må være en motvekt

Dagens skole klarer ikke å motstå de negative sidene av det digitale samfunnet..

Dagbladet - 5 timer siden

En gjennomgang var nødvendig

Verdikjeden i Ski Norge starter i klubbene. Det er her en styrking av ressurser må settes inn..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt