P4 > Nyheter

Lørdag, 11 Juli, 09:51

P4 - 06 juni 20 kl. 21:17

Største overdødelighet i nyere tid

Dødstallene i Europa på grunn av koronapandemien er de høyeste på kontinentet i nyere tid.
Det viser tall fra EuroMomo, et nettverk som overvåker dødeligheten i 24 europeiske land, deriblant Norge, skriver Aftenposten.
De siste 12 ukene har disse landene hatt nesten 800.000 dødsfall, det er 173.000 - eller 27,8 prosent, flere enn normalt.
Les mer på P4


Les mer om:
Europa, EuroMomo, Norge, Aftenposten, Danmark, Nord, Vest-Europa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Største, overdødeligheti , nyere, tid
VG - 25 april 20 kl. 10:44

Dansk ekspert: Uventet overdødelighet i alderen 15-64 år

Lege Lasse Vestergaard som koordinerer et prosjekt som ser på dødelighet for pandemi og sesonginfluensa i Europa, sier de ser en tydelig overdødelighet i aldersgruppen 15-64 i coronapandemien..

P4 - 04 juni 20 kl. 08:11

Ingen overdødelighet

Det har ikke dødd flere mennesker i Norge i år enn normalt, til tross for den helt unormale situasjonen med koronapandemien. For noen uker siden var det signaler om noe forhøyet dødelighet blant eldre i april, men nivået av dødelighet har nå justert seg til normalt, melder Folkehelseinstituttet. De understreker at tallene er usikre på grunn av justeringer for forsinkelser i registrering av dødsfall..

NRK - 04 mai 20 kl. 17:15

Italia hadde stor overdødelighet

I Italia døde 25.000 flere enn normalt, på seks uker i februar/mars, mens antallet covid-19-døde var 13.710.

P4 - 28 april 20 kl. 15:50

- Noe høyere dødelighet

For første gang under koronakrisen melder Folkehelseinstituttet nå at det er noe høyere dødelighet enn forventet i Norge, blant de som er 65 år og eldre. Det skriver de i en rapport, publisert i dag. Frem til nå har det ikke blitt rapportert om flere døde enn forventet i noen aldersgrupper..

Aftenposten - 06 juni 20 kl. 19:30

En dødsbølge uten sidestykke: Nye tall viser hvor mange som faktisk har mistet livet under koronautbruddet.

Ingen land har hatt høyere overdødelighet enn Storbritannia og Spania, ifølge ferske anslag. Norges vei gjennom virusvåren er helt unik..

Aftenposten - 27 mai 20 kl. 20:54

Sverige har rapportert om 4220 koronadødsfall. Det virkelige tallet kan være på over 5200.

Sverige kan ha over 1000 flere koronatilknyttede dødsfall enn det de hittil har rapportert om. Det viser beregninger som er gjort på overdødelighet i nabolandet..

P4 - 15 mai 20 kl. 21:41

12 500 sykehjemsdødsfall knyttes til viruset

Over 12.500 dødsfall blant beboere på pleiehjem i Storbritannia kan knyttes til koronaviruset. Det viser tall fra mars og april som ble offentliggjort av det nasjonale statistikkbyrået i dag.

Aftenposten - 12 juni 20 kl. 20:30

Koronaviruset har ikke én dødelighet | Henrik Vogt

Koronavirusets dødelighet er ikke hugget i sten. Både for samfunnet og den enkelte kommer den an på en rekke faktorer. Alder er helt sentralt..

P4 - 01 juli 20 kl. 16:04

- Lavere dødelighet

Risikoen for å dø av koronaviruset er lavere nå enn da utbruddet startet. Det mener Helsedirektoratet. De viser blant annet til en britisk studie som har vist at medisinen deksametason har ført til en reduksjon i dødelighet blant de mest alvorlige syke.

VG - 16 juni 20 kl. 17:22

Corona-funn fra forskere i Storbritannia: Reduserte dødelighet hos alvorlig syke

Et klinisk forsøk med deksametason på over 2000 coronapasienter har vist seg å redusere dødelighet fra 40 til 28 prosent hos respiratorpasienter. Forskerne bak kaller funnet for et stort gjennombrudd..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Over 70.000 døde i Brasil

Dødstallene i Brasil etter smitte av koronaviruset fortsetter å øke kraftig og har nå passert 70.000 Det er registrert 1.200 nye dødsfall, melder helsemyndighetene i landet.

P4 - 15 minutter siden

Måling: Ap landets største parti

Arbeiderpartiet er igjen det største partiet på Norfaktas junimåling for Klassekampen og Nationen. Ap får økt oppslutningen med 3,8 prosentpoeng og selv om både SV og Senterpartiet går tilbake på målingen kunne de tre partiene gått i flertallsregjering. Dette er Aps beste resultat på denne målingen siden februar 2019..

P4 - 10 minutter siden

Bor ikke sammen før de gifter seg

Åtte av ti aktive kristne bor ikke sammen før de gifter seg. Det viser en undersøkelse utført av avisen Dagen. Tallene skiller seg klart fra hele befolkningen sett under ett.

P4 - 15 minutter siden

– Kan ta lang tid å normalisere næringslivet

Men statsråden er forsiktig optimist. – 2020 blir næringslivets annerledesår. Det sier næringsminister Iselin Nybø.

P4 - 1 time siden

Bussjåfør drept

En fransk bussjåfør døde etter å ha blitt angrepet da han nektet passasjerer om bord uten munnbind forrige helg. Det er påbudt med munnbind på offentlig transport i Frankrike og angriperne, som verken hadde billett eller munnbind, skal ha slått sjåføren flere ganger. To menn var siktet for drapsforsøk, men påtalemyndigheten har varslet at siktelsen trolig vil bli oppjustert etter at sjåføren døde av skadene i går..

P4 - 1 time siden

Brukte drone over demonstrasjon

Politiet i Oslo bekrefter nå at de brukte drone over demonstrasjonen mot Stopp Islamiseringen av Norge på Mortensrud i juni. Det skriver Aftenposten. Politiet måtte gripe inn med skjold og fjerne flere motdemonstranter under markeringen til Sian.

P4 - 23 timer siden

VG: - Vil åpne for Hellas, Italia og Spania

- Regjeringen vil åpne for karantenefrie reiser til de store ferielandene fra og med onsdag neste uke. Det skriver VG, men dette er ennå ikke bekreftet. Regjeringen skal legge frem de nye reiserådene på en pressekonferanse om én time, altså klokken 12.

P4 - 2 timer siden

Bil krasjet med ku

En bilfører er sendt til sykehus med uklart skadeomfang etter å ha krasjet med ei ku i Tønsberg i natt. Kua sto midt i veien og døde i sammenstøtet. Politiet har fått kontakt med eieren..

P4 - 2 timer siden

Sponheim ut av Venstre

Tidligere Venstre-leder Lars Sponheim har nå meldt seg ut av partiet. 63-åringen sier til Bergensavisen at han mener det er feil at han som fylkesmann skal være medlem av et parti. Sponheim ble fylkesmann i Hordaland i 2010 en stilling senere har hatt i det sammenslåtte fylket Vestland..

P4 - 2 timer siden

Stone slipper å sone

President Donald Trump har omgjort fengselsdommen til sin tidligere rådgiver Roger Stone, kun dager før han skulle sone dommen. Stone ble i februar dømt til tre år og fire måneder i fengsel blant annet å ha løyet for de folkevalgte om sine forbindelser til WikiLeaks - og for å ha hindret etterforskning i Russland-saken. En omgjøring sikrer at Stone ikke trenger å sone, selv om han fortsatt er en dømt mann..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt