NRK > Nyheter

Wednesday, 10 August, 04:02

NRK - 31 mar 22 kl. 16:10

Spiegel: Tyskland får betale for russisk gass i euro

Kreml varsler at Vest-Europa må betale for olje og gass i rubler, men at Tyskland skal få fortsette å gjøre opp for gassen i euro, skriver Spiegel, som siterer Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov. Gass- og oljemottakerne i Tyskland skal ifølge storavisen få betale i euro til den russiske Gazprombanken, som foreløpig ikke er rammet av sanksjoner. Det er uvisst om også andre land får betale for russisk gass i euro. Russland har tidligere varslet at vesteuropeiske land fra 1. april skal betale for olje og gass i rubler..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vest-Europa, Tyskland, Spiegel, Vladimir Putins, Dmitrij Peskov, Gazprombanken

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Spiegel, Tysklandfår , betale, for, russisk, gassi , euro
NRK - 07 apr 22 kl. 22:38

Der Spiegel: Tyskland har fanga opp russiske samtalar om drap i Butsja

Tysk etterretningsteneste fanga opp radiokommunikasjon der russiske soldatar diskuterte drap på sivile i ukrainske Butsja, ifølge det tyske nyheitsmagasinet Der Spiegel. Ifølge magasinet handlar noko av lydmateriale som er fanga opp om ofra som er funne drepne i ei hovudgate i Butsja. Der Spiegel siterer ei lukka brifing som det etterretningstenesta BND haldt i den tyske nasjonalforsamlinga, skriv NTB.

NRK - 03 aug 22 kl. 03:59

Turbinen er fortsatt i Tyskland

Erstatningen for den ødelagte turbinen som har ført til redusert russisk gasseksport til Tyskland, er sendt fra Canada, men befinner seg fortsatt i Tyskland, skriver Der Spiegel. Onsdag skal forbundskansler Olaf Scholz besøke Siemens Energy i Mülheim der turbinen nå er. Gazprom leverer nå bare 20 prosent av maksimal gassleveranse til Tyskland via ledningen under Østersjøen.

Klartale - 08 apr 22 kl. 11:10

Flere millioner nordmenn får igjen penger på skatten

Har du fått årets skattemelding? Nye tall viser at 2,7 millioner nordmenn får igjen penger på skatten. Det vil si at tre av fire nordmenn har skatt til gode.

Klartale - 12 maj 22 kl. 12:00

Slik kan du spare penger

54 kroner. Det som kostet 1.000 kroner i april i fjor, koster nå 54 kroner mer.

NRK - 28 okt 21 kl. 21:07

Polen nekter å betale EU-dagbøter

Polens justisminister Zbigniew Ziobro vil ikke følge EU-domstolens ordre om å betale dagbøter på en million euro. – Polen kan ikke og bør ikke betale en eneste zloty. Den polske staten bør ikke overgi seg til lovløshet, sa Ziobro ifølge det polske nyhetsbyrået PAP.

NRK - 06 apr 22 kl. 10:03

Slo til mot mogelege nynazistar i Tyskland

Politiet i 11 tyske forbundsstatar har onsdag gjennomført ransaking heime hos 50 personar som er mistenkte for vere tilknytt eit nynazistisk nettverk i Tyskland, melder Spiegel. Fire av dei mistenkte er arresterte. Dei er blant anna sikta for medlemskap i ein terrororganisasjon eller ein kriminell organisasjon, og for å drive ei nynazistisk foreining, trass i at dette er forbode i Tyskland..

NRK - 31 mar 22 kl. 08:09

Klitsjko: Ukrainsk delegasjon har reist til Tyskland

Kyivs ordførar Vitalij Klitsjko melder på Twitter-kontoen sin at Vladimir Klitsjko har reist til Tyskland. NRK skreiv at det først var den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj som skulle ha reist til Tyskland. Det stemmer ikkje.

NRK - 16 apr 22 kl. 09:06

Energipolitisk mur deler Tyskland i Øst og Vest

Tyskland er delt på midten i spørsmålet om hvorvidt landet skal kutte ut all energiimport fra Russland. I Vest-Tyskland mener 64 prosent at det er på tide å klare seg uten russisk energi. I Øst-Tyskland er det bare 42 prosent som mener det samme, viser en undersøkelse fra Civey.

NRK - 10 jul 22 kl. 05:11

Turbinene til russisk gassrørledning sendes til Tyskland

Canada har besluttet å sende turbiner som hører til den russiske gassrørledningen Nord Stream 1, til Tyskland når vedlikeholdet er ferdig. Ukraina har bedt Canada om ikke å returnere turbinene slik at det internasjonale presset på Russland kan opprettholdes. Ukraina sier deres gassrørledninger kan forsyne Tyskland med gassen de trenger.

Klartale - 20 jun 22 kl. 12:11

Flere politikere kan skylde skatt etter å ha fått gratis bolig

Politikere har egne goder når det gjelder reise og hvor de bor. Mange kan ha mulighet for å få gratis bolig fra Stortinget om de bor langt unna. Flere politikere har brukt denne goden.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ordførere mot elektrifisering av sokkelen

Olje- og energiminister Terje Lien Aasland, får motstand fra sine egne om elektrifisering av sokkelen. Aasland slo i Dagens Næringsliv tirsdag fast at elektrifiseringen av norsk sokkel skal gjennomføres. Det mener Ap-ordførerne i både Sandnes, Farsund, Sunndal og Høyanger er en dårlig ide, skriver Klassekampen.

NRK - 30 minutter siden

Sikkerhetsekspert: Trusselen fra IS i Afrika vokser

Trusselen fra den ekstreme islamistgruppa IS i Afrika vokser for hver dag som går, sier en ekspert på sikkerhet i Afrika. Martin Ewi forklarte seg til FNs sikkerhetsråd om terrorgruppas økende styrke i Afrika tirsdag. Han sier at minst 20 land i Afrika nå rammes direkte av IS-aktivitet, mens gruppa bruker mer enn 20 andre land til logistikk, pengeinnsamling og annet.

NRK - 45 minutter siden

Like mange trafikkdøde i år som i hele fjor

Så langt i år har 80 personer mistet livet i ulykker langs norske veier. Det er like mange som i hele 2021. Det 80.

NRK - 1 time siden

Kvinne tiltalt for å ha hjulpet tenåringsdatteren med abort

En mor som hjalp tenåringsdatteren sin med å ta abort i Nebraska, er blitt tiltalt for en grov forbrytelse i forbindelse med aborten. Aktor i saken sier at det er første gang han straffeforfølger noen for å ha tatt en abort etter uke 20 i svangerskapet, noe som er forbudt i delstaten. Loven ble vedtatt i 2010, men ble ikke gjeldende før USAs høyesterett i sommer opphevet den føderale abortretten i USA.

NRK - 1 time siden

Beslagla telefonen til Trump-støttespiller

Kongressmannen Scott Perry sier at FBI har beslaglagt telefonen hans. Perry er en av Donald Trumps støttespillere i Kongressen. Republikaneren er blant dem som granskes av komiteen som gransker stormingen av Kongressen i januar i fjor, da Trump-støttespillere gikk til angrep da Joe Bidens valgseier skulle godkjennes.

NRK - 2 timer siden

500 griser brant inne i grisefjøs

En brann i et grisefjøs på Voll i Klepp kommune på Jæren har trolig kostet rundt 500 griser livet. – Da vi kom fram kort etter var det overtent og nå har taket rast, så grisene må nok regnes som tapt, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning til NTB. Han opplyser at det er bestilt nødslakt til grisene.

NRK - 2 timer siden

600 griser brant inne i grisefjøs

En brann i et grisefjøs på Voll i Klepp kommune på Jæren har trolig kostet rundt 600 griser livet. – Da vi kom fram kort etter var det overtent og nå har taket rast, så grisene må nok regnes som tapt, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning til NTB. Han opplyser at det er bestilt nødslakt til grisene..

NRK - 3 timer siden

Mann omkom i trafikkulykke i Larvik

En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en utforkjøring ved Kvelde i Larvik tirsdag kveld. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt natt til onsdag. Mannens pårørende er varslet.

NRK - 3 timer siden

Brann i grisehus i Rogaland

Det brenner i en driftsbygning med 600 griser på Klepp i Rogaland. Brannvesenet har startet slukking, melder operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.

NRK - 4 timer siden

Svensk Amnesty-stifter trekker seg i protest

Per Wästberg trekker seg fra Amnesty på grunn av rapporten om Ukrainas bruk av sivil infrastruktur i krigen. Han stiftet Amnestys avdeling i Sverige i 1964. Amnesty har fått sterk kritikk fra Ukraina og flere i Vesten etter rapporten som anklaget ukrainske styrker for å sette sivile liv i fare.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com