NRK > Nyheter

Onsdag, 20 Januar, 15:10

NRK - 26 nov. 20 kl. 10:37

Sp vil kutte matmomsen

Senterpartiet foreslår i sitt alternative budsjett for neste år å kutte matmomsen med 2,8 milliarder kroner. Partiet foreslår å redusere matmomsen til svensk nivå i to steg, for å redusere grensehandelen. Det vil koste 4,8 milliarder kroner i 2022..
Les mer på NRK


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sp vil, kutte, matmomsen
VG - 26 nov. 20 kl. 10:38

Sp vil kutte matmomsen med 2,8 milliarder kroner

Senterpartiet foreslår i sitt alternative budsjett avgiftskutt på totalt 9 milliarder kroner. 2,8 milliarder brukes på å kutte matmomsen..

Aftenposten - 26 nov. 20 kl. 21:58

Sp setter ned matmomsen. Men Frp vinner «grensehandelskrigen».

Sp setter ned momsen på mat til svensk nivå fra 1. april. Men Frps tiltak mot grensehandel er mye mer omfattende – både i antall avgiftslettelser og i milliarder kroner..

NRK - 07 des. 20 kl. 08:16

Yara vil kutte utslipp på Herøya

Yara ønsker å gå fra gass til strøm på ammoniakkanlegget på Herøya i Porsgrunn. Anlegget slipper årlig ut over 800.000 tonn CO₂.

E24 - 07 des. 20 kl. 08:03

Yara kan kutte 800.000 tonn CO₂-utslipp i Porsgrunn

Yaras ammoniakkfabrikk i Porsgrunn er et av landets største CO₂-utslippspunkter. Nå vil Yara skifte ut gass med strøm og kutte store klimagassutslipp, men selskapet trenger partnere og offentlig støtte..

E24 - 11 des. 20 kl. 08:28

EU skjerper klimamål – vil kutte 55 prosent av utslippene innen 2030

Innen 2030 skal EU-landene kutte minst 55 prosent av klimagassutslippene. Det nye utslippsmålet ble vedtatt på toppmøtet i Brussel, tvitrer EU-presidenten..

Aftenposten - 11 des. 20 kl. 08:29

EU skjerper klimamål – vil kutte 55 prosent av utslippene innen 2030

Innen 2030 skal EU-landene kutte minst 55 prosent av klimagassutslippene. Det nye utslippsmålet ble vedtatt på toppmøtet i Brussel, tvitrer EU-presidenten..

Aftenposten - 11 des. 20 kl. 08:29

EU skal kutte 55 prosent av utslippene innen 2030

Innen 2030 skal EU-landene kutte minst 55 prosent av klimagassutslippene. Det nye klimamålet ble vedtatt på toppmøtet i Brussel, tvitrer EU-presidenten..

Aftenposten - 07 des. 20 kl. 06:41

Ap vil kutte i konsulentbruken – sliter selv i Oslo

Arbeiderpartiet vil at staten skal redusere bruken av konsulenter med 2,4 milliarder kroner. I Ap-styrte Oslo har konsulentbruken økt de siste årene..

E24 - 14 jan. 21 kl. 12:08

Norwegian skal kvitte seg med 35 fly: Vil øke flåten igjen – på ett vilkår

Norwegian vil kvitte seg med alle langdistanseflyene og kutte resten av flåten til maksimalt 50 fly. Midt i coronakrisen har selskapet likevel en plan for å skaffe flere fly enn det, men det er bare hvis finansdirektøren får den sikkerhetsventilen han krever..

E24 - 01 des. 20 kl. 05:46

Oljegiganten Exxon Mobil skriver ned for opptil 178 milliarder

Den amerikanske oljekjempen vil også kutte investeringene til det laveste nivået på 15 år..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Narvik opphever skjenkestopp

Kommuneoverlegen vurderer at Narvik kommune ikke har høyt smittetrykk og opphever skjenkestoppen natt til fredag 22. januar kl. .

NRK - 15 minutter siden

Frifunnet etter dødsulykke

En 19 år gammel kvinne fra Larvik som i fjor ble dømt for uaktsomt drap, er frifunnet av lagmannsretten. 19-åringen kjørte på en eldre kvinne i et fotgjengerfelt i 2019. Lagmannsrettens flertall mener 19-åringen ikke kan lastes for dødsulykken..

NRK - 10 minutter siden

Kan bli massevaksinering snart

Hvis AstraZeneca-vaksinen blir godkjent i EU 29, januar, kan det føre til raskere massevaksinering i Norge. Det opplyste helsemyndighetene på en pressekonferanse onsdag. Kommunene forbereder seg nå på massevaksinering..

NRK - 15 minutter siden

Ståle Solbakken i karantene

Landslagssjef Ståle Solbakken er satt i karantene etter å ha vært i nærkontakt med en koronasmittet person. Opprinnelig skulle Solbakken onsdag vært i Eurosport-studioet under presentasjonen av terminlistene til Eliteserien og 1. divisjon i fotball.

NRK - 15 minutter siden

Over 55.000 er vaksinert

Det er onsdag registrert over 55.800 satte vaksiner mot koronaviruset, det sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

NRK - 15 minutter siden

Nedgang i smitte sist uke

Det var en nedgang på 35 prosent i antall meldte smittetilfeller i forrige uke i forhold til uken før, det sier Line Vold avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet. FHI estimerer av 65 prosent av de smittede blir fanget opp. Det er påvist 33 tilfeller av den engelske mutantversjonen og ett tilfelle av den sør-afrikanske mutasjonen..

NRK - 30 minutter siden

Smitten er for høy

Smittesituasjonen i Norge er for høy og ustabil, selv om smitten har gått ned etter at Norge hadde smitterekord for to uker siden. Det sier helseminister Bent Høie. Han trekker frem Irland som et skrekkeksempel på hvordan et land med svært lav smitte fikk svært høy smitte etter store lettelser av smitteverntiltak før jul..

NRK - 30 minutter siden

Øker testkapasitet

Regjeringen øker nå testkapasiteten på 32 grensesteder, det sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Det skjer etter at regjeringen nå krever at alle tester seg på grensen. Det er et midlertidig unntak på Svinesund, pga av for dårlig kapasitet..

NRK - 45 minutter siden

206 nye koronadødsfall i Sverige

Det er registrert 206 nye koronarelaterte dødsfall i Sverige det siste døgnet. Antall døde er nå totalt oppe i 10.797, opplyser Folkhälsomyndigheten.

NRK - 1 time siden

Elleve smittetilfeller i Sigdal

Smittesporingsteamet i Sigdal kommune mottok i går kveld elleve positive prøvesvar. Alle smittetilfellene er nærkontakter til tidligere registrert smitte i utbruddet. Blant de smittede er et barn som er tilknyttet Eggedal barnehage..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt