NRK > Nyheter

Torsdag, 25 Februar, 04:01

NRK - 27 jan. 21 kl. 01:12

Sp-nei til å tredoble co₂-avgiften

Senterpartiet sier nei til det kraftigste tiltaket i regjeringens nye klimaplan – å tredoble CO₂-avgiften fram til 2030, melder Klassekampen. Tidligere har også Frp gått imot forslaget om avgiften skal trappes opp..
Les mer på NRK


Les mer om:
CO₂, Klassekampen, Frp

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sp-nei, tilå , tredoble, co₂-avgiften
Dagbladet - 08 jan. 21 kl. 12:10

Varsler kraftig økning av CO₂-avgiften

I sin nye klimaplan går regjeringen inn for en skjerping av CO₂-avgiften til 2000 kroner per tonn i 2030, mot 590 kroner i dag..

E24 - 18 feb. 21 kl. 09:50

Regjeringens CO₂-grep blir dyrt: Equinor venter ekstraregning på 3,4 milliarder i 2030

Regjeringen vil mer enn doble CO₂-kostnaden for oljebransjen. Det vil gi Equinor en ekstraregning på 3,4 milliarder kroner før skatt i 2030, sammenlignet med det selskapet hadde ventet før forslaget..

Aftenposten - 08 jan. 21 kl. 11:52

Her er hovedgrepene i regjeringens nye klimaplan

Årlige mål for utslipsskutt og en dobling av CO₂-avgiften for oljenæringen er sentrale elementer i regjeringens plan for….

VG - 08 jan. 21 kl. 19:49

Widerøe-sjefen: Økt C02-avgift truer rutenettet vårt

Regjeringens planer om å firedoble CO₂-avgiften de neste 10 årene truer Widerøes rutenett, sier toppsjefen i flyselskapet..

E24 - 08 jan. 21 kl. 19:54

Widerøe-sjefen: Økt C02-avgift truer rutenettet vårt

Regjeringens planer om å firedoble CO₂-avgiften de neste 10 årene truer Widerøes rutenett, sier toppsjefen i flyselskapet..

NRK - 10 timer siden

Bekreftet CO₂-utslipp

Til sammen er ti ansatte evakuert fra Nortura-bygningen i Steinkjer etter gassutslipp. Ingen av de evakuerte skal være skadd. Brannvesenet har røykdykkere inne i bygget, men gassfaren er over.

E24 - 12 jan. 21 kl. 22:32

Vil øke oljebransjens avgifter enda mer

SV ville helst ha økt oljebransjens CO₂-avgift til 2.000 kroner tonnet allerede i år, for å få fart på klimakuttene. I tillegg vil de pålegge bransjen en produksjonsavgift på 25 kroner fatet, eller 14 milliarder i året..

E24 - 17 jan. 21 kl. 13:08

Frp ut mot SV og regjeringen: – Det ene hinsides forslaget etter det andre

Først kom regjeringen og sa de vil mer enn doble CO₂-prisen for oljenæringen på ti år. SV svarte med at de vil innføre prishoppet på ett år og enda litt mer. Nå kommer Frp på banen og advarer mot hva de mener det vil si for både oljenæringen og strømregningen til industrien på land..

NRK - 02 feb. 21 kl. 07:59

Satser på karbonfangst

Lyse og Forus Energigjenvinning har inngått avtale med Aker Carbon Capture for å vurdere et komplett CO₂ fangst- og lagringsanlegg på Forus. Anlegget kan gjøre Nord-Jæren til en ledende region i det grønne skiftet, ifølge Aker Carbon Capture..

NRK - 08 feb. 21 kl. 19:55

Opnar for klimakutt i skatten

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn varslar at kutt i inntektsskatten og selskapsskatten kan verta ein del av klimapolitikken til regjeringa, skriv Aftenposten. Skattekutta skal kompensere for den varsla auken i CO₂-avgifta, skriv avisa..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

61 virusvarianter utryddet i Norge

I alt 120 forskjellige varianter og undergrupper av koronaviruset har hittil sluppet inn i Norge i løpet av pandemien. 61 av dem er utryddet her i landet. For svært mange muterte korona-varianter, har møtet med det norske samfunnet, norske smittevernråd og smittejegere ute i kommunene, vært skjebnesvangert, skriver Aftenposten..

NRK - 1 time siden

Norske kraftselskaper rammet

Også norske kraftselskaper ble rammet av hackingen av det amerikanske selskapet Solarwinds i fjor. Et tosifret antall norske kraftselskaper ble rammet av hackingen i desember i fjor, skriver Dagens Næringsliv..

NRK - 3 timer siden

50 nye smittetilfeller på Romerike

Det siste døgnet er det registrert over 50 nye smittetilfeller på Romerike. Det er barnehager og skoler som er hardest rammet. Siden forrige oppdatering, melder kommunene på Romerike om til sammen 54 nye smittetilfeller, skriver Romerikes Blad.

NRK - 3 timer siden

341 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 341 koronasmittede i Norge. Det er 49 færre enn dagen før og 17 færre enn samme dag i forrige uke. Ved midnatt natt til torsdag er det registrert 69.

NRK - 4 timer siden

Skal vedlikeholdes av russere

Motorene på spionskipet Marjata, et av Norges mest sensitive skip, skal vedlikeholdes av russere etter salget av skipsmotorselskapet Bergen Engines til det russisk-kontrollerte selskapet TMH International, melder E24..

NRK - 6 timer siden

Tre familier uten hus etter brann

Tre familier ble husløse etter en storbrann trehusbebyggelsen i Risør i sentrum i dag tidlig. Rundt 21 personer ble evakuert, og noen av byens eldste hus gikk tapt i brannen..

NRK - 6 timer siden

Åtte nye smittetilfeller i Bodø

Det er onsdag kveld registrert åtte nye smittetilfeller av covid-19 i Bodø, opplyser kommunen. Alle med unntak av én er smitte ved nærkontakt. I det siste tilfellet er smittekilde foreløpig uavklart og smittesporingen pågår fremdeles..

NRK - 6 timer siden

Forbindelser til bin Salman

Privatflyet som de mistenkte gjerningsmennene brukte i forbindelse med drapet på journalisten Jamal Kashoggi tilhørte et selskap overtatt av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, melder CNN..

NRK - 7 timer siden

Woods blir ikke siktet etter ulykke

Golfstjernen Tiger Woods blir ikke siktet etter bilulykken i Los Angeles tirsdag, opplyser politiet. En anmeldelse for uaktsom kjøring blir ikke aktuelt ettersom det er snakk om en ulykke, sier sheriff Alex Villanueva..

NRK - 7 timer siden

Anmeldes ikke for uaktsom kjøring

Golfstjernen Tiger Woods vil ikke bli anmeldt etter bilulykken i Los Angeles tirsdag, opplyser politiet. Straff for uaktsom kjøring blir ikke aktuell ettersom det er snakk om en ulykke, sier sheriff Alex Villanueva..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt