NRK > Nyheter

Tirsdag, 14 Juli, 16:27

NRK - 03 juni 20 kl. 08:11

Snart flere barn enn eldre i Norge

Norges befolkning eldres raskt, og om bare ti år vil det være flere eldre enn barn og unge her i landet. Det viser SSBs befolkningsframskriving, som ble lagt fram onsdag..
Les mer på NRK


Les mer om:
SSBs, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Snart flere, barn, enn, eldrei , Norge
NRK - 03 juni 20 kl. 08:11

Snart flere eldre enn barn og unge

Norges befolkning eldres raskt, og om bare ti år vil det være flere eldre enn barn og unge her i landet. Det viser SSBs befolkningsframskriving, som ble lagt fram onsdag..

Klartale - 03 juni 20 kl. 09:12

Snart er det flere eldre enn barn og unge

Det blir stadig flere eldre mennesker i Norge. Men det kommer ikke like mange barn og unge..

NRK - 07 juni 20 kl. 20:39

Vil støtte eldre like mye som unge

Regjeringen vil gi 400 millioner kroner til sårbare barn og unge. Da må eldre få det samme, mener Fremskrittspartiet. – Vi må være like rause med de eldre som vi har vært med barn og unge.

P4 - 07 juni 20 kl. 22:04

Mener de eldre også må få

Nå regjeringen vil gi 400 millioner kroner til sårbare barn og unge, må de eldre få det samme. Det mener Fremskrittspartiet. Regjeringen har satt av pengene til barn og unge som er rammet av koronatiltakene.

P4 - 03 juni 20 kl. 08:15

I 2040 er vi seks millioner

Vi har hørt om eldrebølgen lenge - og om bare ti år viI vi for første gang være flere eldre enn barn og unge i Norge. Det viser en ny prognose som SSB la fram i dag. Lavere befolkningsvekst, samt flere og eldre innvandrere er noen av trendene som vil prege befolkningsutviklingen.

P4 - 15 april 20 kl. 17:20

– Bemanning kan bli problem i enkelte barnehager

Bemanning kan bli et problem i flere barnehager, når det nå skal vere færre barn per voksen. I veilederen for barnehagene som regjeringen la frem i dag foreslås det tre barn per voksen for barn under 3 år, og seks barn per voksen for de eldre. Kunnskapsminister Guri Melby sier hver barnehagene må sikre at de er nok ansatte på jobb:.

P4 - 25 juni 20 kl. 11:56

Flere positive til egen helse

Nordmenn over 80 år levere sunnere enn før. Ifølge en ny rapport fra Statistisk sentralbyrå spiser de eldre mer fisk, frukt og grønt enn befolkningen ellers. Få røyker, de drikker mindre alkohol enn de fleste andre aldersgrupper, og flere eldre enn før er fysisk aktive..

NRK - 18 feb. 20 kl. 12:02

– Størst risiko for eldre og syke

Det nye koronaviruset er farligst for eldre og syke, bekrefter den største studien av sykdommen så langt. Ingen barn under ni år skal ha mistet livet. Den nye studien er utført av et smittevernsenter underlagt Kinas nasjonale helsekommisjon..

Aftenposten - 18 feb. 20 kl. 12:25

Stor virusstudie: Risikoen er størst for eldre og syke

Det nye koronaviruset covid-19 er farligst for eldre og syke, bekrefter den største studien av sykdommen så langt. Ingen barn under ni år skal ha mistet livet..

P4 - 22 mars 20 kl. 14:32

Eldre og bedrifter utsettes for koronasvindel

Eldre personer og bedrifter utsettes for forsøk på koronasvindel. Flere politidistrikt melder om at flere utnytter pandemien for egen vinning. Eksemplene er både fra internasjonale og nasjonale aktører, skriver VG.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Barn fall i elva i Geiranger

Eit mindreårig barn har ramla i elva like ved hotell Union Geiranger, opplyser politiet. Redningsmannskap og frivillege arbeider med å finne barnet..

NRK - 5 minutter siden

FN-domstol gir Qatar medhald

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Qatar medhald i ei konflikt med dei fire nabolanda Bahrain, Egypt, Saudi-Arabia og Dei sameinte arabiske emirata. Dei fire landa blokkerte luftrommet til Doha etter å ha skulda Qatar for å støtte Iran..

NRK - 15 minutter siden

Hotellkonsernet Maribel er konkurs

Hotellkonsernet Maribel, som har drive over 50 First- og Moxy-hotell i Noreg, er konkurs, skriv Dagens Næringsliv. Det økonomiske uføret som har fylgd koronakrisa vart siste spiker i kista for selskapet, opplyser dei til DN..

NRK - 15 minutter siden

Evakuerte kan flytte heim

Evakuerte i nabolaget fekk flytte tilbake etter at brannen i siloanlegget på Toten er klarert. Det var lenge fare for støveksplosjon, og området var sperra av..

NRK - 30 minutter siden

Rapartist vart knivstukke i Bergen

Artisten i 20-åra som vart funne livstrugande skadd i Håsteins gate på Laksevåg natt til laurdag, har opptredd i riksdekkande TV-show, skriv BA. To menn på 23 og 28 er sikta for drapsforsøk og vart tysdag framstilt for varetektsfengsling..

NRK - 30 minutter siden

Ikke tatt stilling til straffskyld

Mannen som er siktet for grov kroppsskade etter voldshendelsen på Fauske i går erkjenner å ha forårsaket skadene på mannen, men han har ikke tatt stilling til eventuell straffskyld. Det sier hans forsvarer, Finn Ove Smith til NRK..

NRK - 30 minutter siden

Tyskland opnar for svenskar

Tyskland avskaffar kravet om 14 dagars karantene for personar som reiser frå Sverige til Tyskland, skriv det tyske utanriksdepartementet på sine sider..

NRK - 45 minutter siden

Inflasjonshopp i USA

USA sin konsumprisindeks auka i juni med 0,6 prosent som fylgje av at økonomien gradvis har vorte gjenopna, ifylgje det amerikanske arbeidsdepartementet. Auken i juni kjem etter to månader med nedgang i konsumprisindeksen..

NRK - 1 time siden

Vil stoppe skatteparadissluser

EU-kommisjonen ber EU-landa om å ta grep for at statsstøtte som fylgje av koronakrisa vert slusa ut til skatteparadis. Kommisjonen meiner det ikkje er akseptabelt at statsstøtte ender opp hjå selskap med band til skatteparadis..

NRK - 1 time siden

Virgin Atlantic får milliardpakke

Det britiske flyselskapet Virgin Atlantic opplyser tysdag at dei har vorte samde med eigarane og kreditorane sine om ei redningspakke på 1,2 milliardar pund. Dette er for å sikre framtida til flyselskapet utover koronakrisa..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt