NRK > Nyheter

Søndag, 20 September, 23:12

NRK - 10 des. 19 kl. 01:15

Småbrukarlaget ber om ulve-DNA

Leder i rovviltutvalget i Småbrukarlaget, Ståle Støen, har bedt Miljøverndepartementet om DNA-materiale fra 12–13 ulver felt eller funnet i Norge. Hensikten er ifølge Nationen å finne ut hvor ulven i Skandinavia egentlig kommer fra..
Les mer på NRK


Les mer om:
Småbrukarlaget, Støen, Miljøverndepartementet, DNA, Norge, Nationen, Skandinavia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Småbrukarlaget, berom , ulve-DNA
P4 - 05 mars 20 kl. 20:39

Mener Myheritage driver ulovlig DNA-testing

Forbrukerrådet mener DNA-testene til Myheritage er ulovlig, og har meldt dem inn for Forbrukertilsynet og Datatilsynet. Rådet mener selskapet skjuler og tåkelegge informasjon, og er bekymret for om DNA-testene nordmenn er trygt ivaretatt. 320.

NRK - 03 okt. 19 kl. 04:07

USA vil lagre migranters DNA

Amerikanske myndigheter planlegger å registrere DNA fra migranter som tar seg inn i landet ulovlig, ifølge nyhetsbyrået AFP. DNA-et skal lagres i FBIs DNA-register, som er tilgjengelig for en rekke offentlige virksomheter..

P4 - 17 okt. 19 kl. 21:35

Nye DNA-spor i forsvinningssaken

Politiet samler inn nye DNA-prøver som kan bli avgjørende i etterforskningen av forsvinningssaken i Lørenskog. Det melder VG. Ifølge avisen har politiet jobbet med å prøve å rekonstruere en DNA-profil som kan peke tilbake på mulige gjerningspersoner.

P4 - 13 nov. 19 kl. 21:05

Kan ha funnet DNA-profil i Lørenskog-forsvinningen

DNA-profilen til en gjerningsperson som fraktet Anne Elisabeth Hagen bort fra sitt hjem kan være avslørt. Politiet har funnet et hittil ukjent DNA-spor på en sentral del av åstedet i hjemmet, som kan være med å løse mysteriet, skriver VG. Ifølge avisen jobber politiet nå intenst med å finne ut hvem DNA-profilen tilhører.

P4 - 23 juli 20 kl. 13:40

Gjenåpner flere tusen DNA-saker

Dansk politi frykter flere tusen kan ha bli uriktig dømt basert på DNA-bevis. Bakgrunnen er at en person som ble dømt for innbrudd nylig, der DNA-bevis var avgjørende for domfellelsen, viste seg å være uskyldig. Det har igjen reist tvil om bruken av DNA-beviser, og politiet har derfor bestemt å gå gjennom nesten 8500 straffesaker på nytt..

E24 - 19 april 20 kl. 18:22

Småbrukarlaget: Inntektsutviklingen i jordbruket er alvorlig

Inntektsnivået i jordbruket var i fjor på samme nivå som i 2015. – En svært alvorlig utvikling, sier lederen i Norsk Bonde- og Småbrukarlag..

Aftenposten - 21 sep. 19 kl. 03:08

Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff

En mann i 20-årene er pågrepet for en to år gammel overfallsvoldtekt i Trondheim etter at en ny DNA-prøve av ham matchet DNA på den fornærmede kvinnens kropp..

P4 - 21 sep. 19 kl. 07:21

Pågrepet for to år gammel voldtekt

En mann i 20-årene er pågrepet for en to år gammel overfallsvoldtekt i Trondheim etter at en ny DNA-prøve av ham matchet DNA på den fornærmede kvinnens kropp. DNA-prøven ble tatt av mannen i forbindelse med en annen etterforskning i politidistriktet. Ifølge Adresseavisen jakter politiet også en annen mann som skal ha medvirket til voldtekten..

VG - 17 okt. 19 kl. 21:20

Politiet på ny DNA-jakt: Vitne avga prøve denne uken

Så sent som denne uken hentet politiet inn DNA og fingeravtrykk fra en person som var på åstedet i tiden før Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Politiet sirkler nå inn DNA-spor som kan bli avgjørende..

NRK - 17 okt. 19 kl. 21:43

VG: Vitner avgir DNA-prøver

Politiet kaller de inn folk som har vært på åstedet i forsvinningssaken i Lørenskog til å avgi DNA-prøver, skriver VG. Ifølge avisen har politiet jobbet med å forsøke å rekonstruere en DNA-profil som kan peke tilbake på mulige gjerningspersoner..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fortsatt storbrann i California

En av de største skogbrannene i California tiltar i styrke. På ett døgn er over 120 kvadratkilometer svidd av utenfor Los Angeles. Brannfolk sier de har kontroll på bare 15 prosent av brannen som har fått navnet "Bobcat fire", melder tv-kanalen ABC..

NRK - 30 minutter siden

Fem nye smittetilfeller

Fem nye koronasmittede har blitt registrert i Sarpsborg og Fredrikstad i helgen. To av de smittede i Sarpsborg kan knyttes til høytidsmarkeringen i Skjeberg i månedsskiftet..

NRK - 30 minutter siden

Nye demonstrasjoner i Hviterussland

Flere titusen demonstranter var søndag ute i gatene i Minsk og andre hviterussiske byer for å demonstrere mot myndighetene. Myndigheten stengte t-banen og reduserte internettdekningen for å bremse demonstrasjonene. Over 100 ble pågrepet.

NRK - 1 time siden

Biden ber Senatet om å ikkje stemme

Demokratanes presidentkandidat, Joe Biden, ber Senatet om ikkje å stemme i valet av ei ny høgsterettsdommar. – Det er rå maktmisbruk å erstatta Ruth Bader Ginsburg så raskt, sa Biden under ein tale i Pennsylvania. Ginsberg døydde tidlegare denne veka..

NRK - 1 time siden

Riksrevisjonen startar gransking

Riksrevisjonen har bestemt å granske koronahandteringa til styresmaktene. Det seier Riksrevisor Per-Kristian Foss til Dagbladet. Dei skal ifølgje avisa undersøkje både krisepakkane og Nav.

NRK - 2 timer siden

Karantene etter koronasmitte

30 personar er nå i karantene etter koronasmitte i Skien, melder Skien kommune. I alt 40 personar har blitt testa for koronavirus etter at to personar fekk påvist smitte fredag. Dei to skal ha blitt smitta på reise, høvesvis i Follo og Oslo..

NRK - 2 timer siden

Vrakar Bruun-Gundersen

Fleirtalet i nominasjonskomiteen til Frp i Aust-Agder vil ikkje ha stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen som partiets toppkandidat ved valet neste haust. Tre av medlemmene går inn for Marius Nilsen frå Grimstad. To støtter Bruun-Gundersen..

NRK - 2 timer siden

Vraker Bruun-Gundersen

Fleirtalet i nominasjonskomiteen til Frp i Aust-Agder vil ikkje ha stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen som partiets toppkandidat ved valet neste haust. Tre av medlemmene går inn for Marius Nilsen frå Grimstad. To støtter Bruun-Gundersen..

NRK - 2 timer siden

Nye smittetilfelle på HINN

To studentar er bekrefta smitta med koronaviruset på Høgskulen i Innlandet i Lillehammer. To personar var smitta, og dei to nye tilfella er blant dei som har vore i karantene den siste tida. Høgskulen seier det framleis er moderat smitterisiko..

NRK - 2 timer siden

Hedda-dryss over Det Norske Teatret

Det Norske Teatret kapret nær alle de viktigste prisene under årets Heddapris-tildeling søndag, for både beste forestilling, beste mannlige og kvinnelig hovedrolle, beste regi, beste scenetekst og beste mannlige medrolle. Heddaprisen deles ut årlig..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt