NRK > Nyheter

Lørdag, 26 September, 10:23

NRK - 18 jan. 20 kl. 09:35

Skuldar Bolsonaro for folkemord

Fleire hundre urbefolkningsleiarar i Brasil skuldar president Jair Bolsonaros politikk for å vere det same som «folkemord». Dette er eit svar på planene presidenten har om å fortsette hogsten i Amazonas for å opne store område for gruvedrift..
Les mer på NRK


Les mer om:
Brasil, Jair Bolsonaros, Amazonas, Bolsonaro

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skuldar, Bolsonaro, for, folkemord
NRK - 09 nov. 19 kl. 14:42

Bolsonaro advarer brasilianere

Dagen etter at Brasils venstreorienterte ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva ble løslatt fra fengsel, advarer president Jair Bolsonaro mot ham. – Dere som elsker frihet og gode ting, vi er i flertall, skriver høyreorienterte Bolsonaro på Twitter..

NRK - 02 des. 19 kl. 19:11

Bolsonaro ber Trump revurdere toll

Brasils president Jair Bolsonaro ber president Donald Trump revurdere beslutningen om å gjeninnføre toll på stål og aluminium fra Brasil og Argentina. Bolsonaro hevder han har en åpen linje til Trump og sier han vurderer å ringe presidenten..

NRK - 16 des. 19 kl. 01:43

Bolsonaro ut mot klimakonferanse

Brasils president Jair Bolsonaro kaller resultatet av FNs klimakonferanse, kjent som COP25, for et økonomisk spill for rike europeiske land. – Jeg forstår ikke hvordan folk ikke vet at dette bare er et økonomisk spill, sa Bolsonaro søndag kveld..

P4 - 25 jan. 20 kl. 10:44

Saksøker Bolsonaro

En organisasjonen som representerer 300 urfolksstammer i Brasil saksøker nå president Jair Bolsonaro for rasisme. Grunnen til det er at presidenten uttalte i en video som ble publisert på sosiale medier at urbefolkningen blir mer og mer menneskelige. Bolsonaro har ikke kommentert søksmålet..

NRK - 25 jan. 20 kl. 18:48

Brasils urfolk saksøker Bolsonaro

Urfolksorganisasjon med 300 urfolksstammer, saksøker president Jair Bolsonaro etter at han sa at urfolket har utviklet seg og «blitt mer og mer et menneske som oss». Bolsonaro har ikke kommentert det varslede søksmålet, ifølge NTB..

NRK - 28 april 20 kl. 14:13

Bolsonaro risikerer riksrett

Brasils president Jair Bolsonaro er anklaget for ulovlig innblanding i politiets arbeid, og kan i ytterste konsekvens bli stilt for riksrett. Det melder AP. Anklagene kommer etter at Bolsonaro sparket sjefen for landets føderale politi..

NRK - 06 juni 20 kl. 02:40

Bolsonaro kaller WHO «politisk»

Brasils president Jair Bolsonaro truer med på trekke Brasil ut av Verdens helseorganisasjon dersom organisasjonen ikke slutter å være «politisk». Bolsonaro støtter bruk av hydroksyklorokin, selv om det ikke er dokumentert at middelet er effektivt..

P4 - 23 juni 20 kl. 15:57

Bolsonaro må bruke maske

Brasils president Jair Bolsonaro blir nå beordret til å bruke ansiktsmaske i offentligheten. Det har en dommer rettslig avgjort i dag. Brasil har nest flest smittede i verden med 1,1 millioner tilfeller.

NRK - 07 juli 20 kl. 02:48

Bolsonaro testes for koronaviruset

Brasils president Jair Bolsonaro er testet for koronaviruset etter å ha fått symptomer. Bolsonaro sa til CNN Brazil at det ble tatt et røntgenbilde av lungene hans på et militærsykehus for sikkerhets skyld. Resultatet ventes tirsdag..

NRK - 08 juli 20 kl. 07:08

Bolsonaro tek hydroksyklorokin

Presidenten i Brasil, Jair Bolsonaro, trur han kjem til å verte frisk av koronaviruset ved å ta malaria-medisinen hydroksyklorokin. Bolsonaro testa positivt for koronaviruset tysdag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Bilbrann i tunnel

Det brenn i ein personbil som er inne i Hjartåbergtunnelen i Volda. Føraren er ute og i sikkerheit. Tunnelen er stengd..

NRK - 15 minutter siden

Oslofjorden stengt

Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger på grunn av oversvømmelse lørdag morgen. Klokka 10 melder vegvesenet at det jobbes med å løse problemet, men tunnelen vil være stengt en stund fremover..

NRK - 15 minutter siden

11 nye smittet på Agder

Det er registrert 11 nye smittetilfeller av koronaviruset på Agder. Det er det høyeste smittetallet per døgn siden 3. april, skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 45 minutter siden

Større overvåking av sjøtrafikk

Kystverket utvider overvåkningen av sjøtrafikken på Svalbard. I samarbeid med Kongsberg Seatex er det bygd seks nye vind- og soldrevne basestasjoner. AIS-teknologien skal øke sikkerheten til sjøs..

NRK - 45 minutter siden

Hundretusener har tatt vaksine

Hundretusener i Kina har tatt en av landets fire ledende vaksinekandidater mot covid-19 etter at myndighetene godkjente den for nødbruk. Kina har elleve vaksinekandidater som testes ut på mennesker. Fire av dem er inne i tredje testfase, skriver NTB..

NRK - 1 time siden

Stor streikevilje

Alle busser står i Trøndelag lørdag morgen. Mellom 1200 og 1400 bussjåfører er tatt ut i streik. Streikeleder for Fagforbundet i Trøndelag, Ole Roger Berg, sier streikeviljen er stor og at målet er å ta igjen gjennomsnittlig industriarbeiderlønn..

NRK - 1 time siden

Hjelletunnelen opna att

Hjelletunnelen på riksveg 15 Strynefjellet er opna att, opplyser Vegtrafikksentralen. Tunnelen var stengt ein periode grunna melding om brann..

NRK - 1 time siden

Smitteveksten i Oslo flater ut

Smitteveksten i Oslo har flatet ut de siste dagene. Så langt har hovedstadens smittejegere fått kontroll på tolv større smitteutbrudd, melder Aftenposten. Smitten i Oslo har økt jevnt siden sommerferien.

NRK - 1 time siden

Vil lede oppdrag i Hormuzstredet

Danmark ønsker å lede EUs patruljering av Hormuzstredet i Midtøsten for å sikre skipstrafikken og forebygge konflikt. Det opplyser den danske utenriksministeren Jeppe Kofod lørdag. Åtte EU-land ble i januar i år enige om å patruljere stredet..

NRK - 1 time siden

Hjelletunnelen stengt

Hjelletunnelen på riksveg 15 Strynefjellet er stengt grunna melding om brann. Det er mogleg at det kan vere ein teknisk feil, opplyser Vegtrafikksentralen. Brannvesenet er på veg til staden..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt