NRK > Nyheter

Friday, 21 February, 16:24

NRK - 18 Jan 20 kl. 09:35

Skuldar Bolsonaro for folkemord

Fleire hundre urbefolkningsleiarar i Brasil skuldar president Jair Bolsonaros politikk for å vere det same som «folkemord». Dette er eit svar på planene presidenten har om å fortsette hogsten i Amazonas for å opne store område for gruvedrift..
Les mer på NRK


Les mer om:
Brasil, Jair Bolsonaros, Amazonas, Bolsonaro

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skuldar, Bolsonaro, for, folkemord
NRK - 25 Jan 20 kl. 18:48

Brasils urfolk saksøker Bolsonaro

Urfolksorganisasjon med 300 urfolksstammer, saksøker president Jair Bolsonaro etter at han sa at urfolket har utviklet seg og «blitt mer og mer et menneske som oss». Bolsonaro har ikke kommentert det varslede søksmålet, ifølge NTB..

P4 - 25 Jan 20 kl. 10:44

Saksøker Bolsonaro

En organisasjonen som representerer 300 urfolksstammer i Brasil saksøker nå president Jair Bolsonaro for rasisme. Grunnen til det er at presidenten uttalte i en video som ble publisert på sosiale medier at urbefolkningen blir mer og mer menneskelige. Bolsonaro har ikke kommentert søksmålet..

NRK - 09 Nov 19 kl. 14:42

Bolsonaro advarer brasilianere

Dagen etter at Brasils venstreorienterte ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva ble løslatt fra fengsel, advarer president Jair Bolsonaro mot ham. – Dere som elsker frihet og gode ting, vi er i flertall, skriver høyreorienterte Bolsonaro på Twitter..

NRK - 20 Dec 19 kl. 18:46

25 års fengsel for folkemord

En 71 år gammel rwander er i Belgia dømt til 25 års fengsel for folkemord og krigsforbrytelser i hjemlandet i 1994. Fabien Neretse er den første personen som dømmes for folkemord i en belgisk domstol..

NRK - 16 Dec 19 kl. 01:43

Bolsonaro ut mot klimakonferanse

Brasils president Jair Bolsonaro kaller resultatet av FNs klimakonferanse, kjent som COP25, for et økonomisk spill for rike europeiske land. – Jeg forstår ikke hvordan folk ikke vet at dette bare er et økonomisk spill, sa Bolsonaro søndag kveld..

NRK - 02 Dec 19 kl. 19:11

Bolsonaro ber Trump revurdere toll

Brasils president Jair Bolsonaro ber president Donald Trump revurdere beslutningen om å gjeninnføre toll på stål og aluminium fra Brasil og Argentina. Bolsonaro hevder han har en åpen linje til Trump og sier han vurderer å ringe presidenten..

NRK - 31 Dec 19 kl. 18:19

General tiltalt for folkemord

En bosnisk general er tiltalt for folkemord, etter at han skal ha hjulpet den dømte krigsforbryteren Ratko Mladic med å drepe over 8000 muslimer. Generalen Milomir Savcic er tiltalt for å ha bidratt til folkemord i Srebrenica i juli 1995..

NRK - 18 Dec 19 kl. 00:14

Trump: Ikke folkemord på armenere

USAs regjering sier at den ikke anser at massedrapene på armenere i 2015 var folkemord, melder AFP. Representantenes hus vedtok en uttalelse som anerkjente massakren som folkemord tidligere i år, en uttalelse som utløste tyrkisk raseri..

NRK - 25 Dec 19 kl. 03:46

Bolsonaro sier han har det fint

Brasils president Jair Bolsonaro mistet midlertidig hukommelsen da han falt og slo hodet på badet i presidentpalasset mandag kveld. Det forteller den 64 år gamle presidenten i et intervju tirsdag..

NRK - 27 Sep 19 kl. 08:55

Skuldar Trump for valdstruslar

Demokratane skuldar president Donald Trump for truslar om vald mot den som varsla om samtalen mellom Trump og presidenten i Ukraina. Varselet er årsaka til at Demokratane i Kongressen har starta prosessen med ein mogeleg riksrettstiltale mot Trump..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Snøskred i Gloppen

Det er meldt om snøskred ved Gloppen kommune i Nordfjord i Vestland. Skredet skal ha gått over Hjellevegen og er ca. 50 meter bredt.

NRK - 4 minutter siden

Brenner klær for å holde varmen

Sivile som er drevet på flukt fra krigen nordvest i Syria, er tvunget til å brenne klærne som de har til overs, for å holde varmen i vinterkulda, i følge FN. Klær, møbler og andre materialer slipper ut giftig røyk sa talsmann Lærke for FN..

NRK - 15 minutter siden

Valget i Iran utvidet i to timer

Valget til ny nasjonalforsamling i Iran som startet i dag har blitt utvidet med to timer, melder statlig TV-kanal. Landets leder Ayatolla Ali Khamenei oppfordrer alle til å stemme, men eksperter tror det vil være lav valgdeltagelse..

NRK - 15 minutter siden

Ulltveit-Moe selger Sønnico

Jens Ulltveit-Moe selger elektrokonsernet Sønnico, skriver Dagens Næringsliv. Det skal ha vært en beslutning som ble avgjort i fjor høst, opplyser administrerende direktør Jarle Roth til DN. Sønnico har 395 ansatte..

NRK - 30 minutter siden

Vil ikke hindre riving av Y-blokka

Fylkesmannen i Oslo og Viken vil ikke hindre riving av Y-blokka. Det er klart etter behandlingen av klagen mot Oslo kommune. Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup sier de samtidig har mottatt varsel om det kommende søksmålet mot staten..

NRK - 45 minutter siden

Savnede barnehagebarn er funnet

De fire 5-åringene som var savnet fra en barnehage på Fagerstrand på Nesodden, er kommet til rette i god behold. Det opplyser Nesodden kommune..

NRK - 1 time siden

Influensa rammer svensk MGP

Rundt femten personer som jobber med produksjonen av svenske MGP har blitt rammet av influensa, skriver SVT. Prosjektleder for festivalen Anette Helenius håper ikke at tv-seerne på lørdag kommer til å merke forskjell, etter at de har fått inn vikarer.

NRK - 1 time siden

Norsk artist siktet for ran

Rapperen Kamelen ble fredag ettermiddag fremstilt for fengsling i fire uker i Bergen tingrett. Musikeren er siktet for ran og trusler i Bergen..

NRK - 1 time siden

Koronaviruset bekreftet i Libanon

Det første tilfelle av koronaviruset er blitt bekreftet i Libanon, melder landets helseminister Hassan Hamad fredag. Den smittede er en libanesisk kvinne på 45 år som hadde reist fra Qom i Iran, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 1 time siden

Fire 5-åringer savnet

Politiet ber om tips på tlf 64999130 etter at fire 5-åringer er savnet fra en barnehage på Fagerstrand på Nesodden. Barna har på seg vinterdresser; en med gul dress, en med svart dress, en med blå og svart dress og en med usikker farge..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt