VG > Nyheter

Tuesday, 12 November, 16:21

VG - 11 Sep 19 kl. 11:49

Skotsk domstol sier suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven, men gir ikke ordre om på oppheve suspensjonen..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Parlamentet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skotsk, domstol, sier, suspensjonenav , Parlamenteter , ulovlig
Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 13:02

Skotsk domstol: Suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Regjeringen anker kjennelsen..

NRK - 11 Sep 19 kl. 11:15

Skotsk domstol: Ulovlig å stenge

En skotsk domstol har avgjort at statsminister Boris Johnsons stenging av parlamentet er i strid med loven, men har ikke krevd at stengingen blir omgjort. Det melder nyhetsbyrået AP. Parlamentet er stengt i fem uker fram til en ny trontale om brexit..

P4 - 11 Sep 19 kl. 11:49

Mener suspensjonen er ulovlig

Den britiske regjeringen vil anke dagens beslutning fra en skotsk ankedomstol - som mener Boris Johnsons suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Vedtaket går imot en kjennelse engelske dommere kom med forrige uke, som konkluderte i Johnsons favør. 75 parlamentarikere står bak klagesaken.

NRK - 19 Oct 19 kl. 17:25

Liberaldemokrat advarer Johnson

Liberaldemokratenes Chuka Umunna sier at det vil være forakt for retten om statsminister Boris Johnson ikke ber EU om utsettelse. – Jeg tror han vil sende brevet ettersom regjeringen har lovet en skotsk domstol å gjøre det, sier Umunna til BBC..

NRK - 17 Jul 19 kl. 10:41

Duterte sier nei til domstol

Den filippinske presidenten Rodrigo Duterte sier han nekter å bli stilt for en internasjonal domstol for forbytelser mot menneskeheten, skriver Reuters. Siden han ble president i 2016, har minst 5000 personer blitt drept i krigen mot narkotika..

E24 - 03 Oct 19 kl. 18:54

Skotsk whisky vil bli hardt rammet av USAs straffetoll

Det største markedet for skotsk single malt whisky kan innføre 25 prosent importtoll fra oktober..

NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever skotsk folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det skotske nasjonalistpartiet, krever en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

NRK - 05 Aug 19 kl. 08:22

Flertall for skotsk løsrivelse

Ifølge en ny meningsmåling fra Ashcroft, ville 46 prosent av den skotske befolkningen stemt for løsrivelse fra Storbritannia, mens 43 prosent ville stemt mot, skriver Reuters. Det er første gang siden 2017 at skotsk uavhengighet leder på en måling..

NRK - 16 Sep 19 kl. 23:05

Løslates av spansk domstol

En spansk domstol avviser USAs begjæring om utlevering av Venezuelas tidligere etterretningssjef Hugo Carvajal. Men han må melde seg for domstolen hver 14. dag.

E24 - 14 Sep 19 kl. 08:31

Amerikansk domstol slo ned på økt pris på frimerker

Med henvisning til den amerikanske revolusjonen har en føderal domstol i USA opphevet en økning i prisene på frimerker med 5 cent..

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

Kjemper mot flammene i Australia: Dynker hele nabolag i rosa pulver

SYDNEY (VG) Brannvesenet i Australia advarer om at marerittet ikke er over, selv om katastrofedagen snart er omme..

VG - 9 timer siden

Militsleder drept i israelsk angrep - venter dager med kamper

Tirsdag morgen gjennomførte det israelske militæret et attentat mot én av lederne i gruppen Islamsk hellig krig på Gazastripen. På ny har konflikten mellom de to landene tilspisset seg..

VG - 13 timer siden

Varsler katastrofedag i australsk delstat: – Stemningen er uhyggelig

SYDNEY (VG) Tirsdag våknet innbyggerne i Sydney og områdene rundt til brannvesenets skrekkscenario: Forholdene ligger til rette for katastrofebranner, og liv kan gå tapt..

VG - 21 timer siden

Gutt skadet etter ny skyting i Malmö

To personer er nå pågrepet etter skytingen som etterforskes som et drapsforsøk..

VG - Igår: 16:05

Har signert loven som kan få Frode Berg hjem

Presidenten i Litauen har signert den nye loven..

VG - Igår: 13:51

Politiet leverte våpen til destruksjon hos Forsvaret – fant de igjen hos kriminelle

SKIEN (VG) Våpen som beslaglegges eller leveres til politiet av privatpersoner, skal destrueres av det norske Forsvaret. Nå er minst 20 slike våpen funnet igjen i ulovlige våpensamlinger..

VG - Igår: 12:13

Viktig støttespiler av De hvite hjelmene funnet død i Tyrkia

Gustaf James Edward Le Mesurier, som var en de viktigste støttespillerne til De hvite hjelmene, skal være funnet død i Tyrkia. For kort tid siden ble han beskyldt for å være en spion av russisk UD..

VG - Igår: 12:39

Kaotisk i Hongkong, mann påtent av demonstranter

En mann ble påtent av maskerte demonstranter, og én demonstrant ble skutt av politiet i Hongkong der det rådet kaotiske tilstander mandag..

VG - Igår: 12:13

Tyrkiske medier: Grunnlegger av De hvite hjelmene funnet død i Tyrkia

Gustaf James Edward Le Mesurier, som var en de viktigste støttespillerne til «Syrian Civil Defence», bedre kjent som De hvite hjelmene, skal være funnet død i Tyrkia..

VG - Igår: 11:27

Tyrkia har begynt å sende hjem IS-fanger

Tyrkia vil ikke være et «hotell for andre lands IS-krigere», og har begynt å deportere fanger fra den beseirede terrorhæren. Den første ble satt på et fly til USA, og det forberedes transport til flere land i Europa..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt