VG > Nyheter

Tuesday, 28 January, 07:30

VG - 11 Sep 19 kl. 11:49

Skotsk domstol sier suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven, men gir ikke ordre om på oppheve suspensjonen..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Parlamentet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skotsk, domstol, sier, suspensjonenav , Parlamenteter , ulovlig
Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 13:02

Skotsk domstol: Suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Regjeringen anker kjennelsen..

NRK - 11 Sep 19 kl. 11:15

Skotsk domstol: Ulovlig å stenge

En skotsk domstol har avgjort at statsminister Boris Johnsons stenging av parlamentet er i strid med loven, men har ikke krevd at stengingen blir omgjort. Det melder nyhetsbyrået AP. Parlamentet er stengt i fem uker fram til en ny trontale om brexit..

P4 - 11 Sep 19 kl. 11:49

Mener suspensjonen er ulovlig

Den britiske regjeringen vil anke dagens beslutning fra en skotsk ankedomstol - som mener Boris Johnsons suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Vedtaket går imot en kjennelse engelske dommere kom med forrige uke, som konkluderte i Johnsons favør. 75 parlamentarikere står bak klagesaken.

NRK - 19 Oct 19 kl. 17:25

Liberaldemokrat advarer Johnson

Liberaldemokratenes Chuka Umunna sier at det vil være forakt for retten om statsminister Boris Johnson ikke ber EU om utsettelse. – Jeg tror han vil sende brevet ettersom regjeringen har lovet en skotsk domstol å gjøre det, sier Umunna til BBC..

NRK - 17 Jul 19 kl. 10:41

Duterte sier nei til domstol

Den filippinske presidenten Rodrigo Duterte sier han nekter å bli stilt for en internasjonal domstol for forbytelser mot menneskeheten, skriver Reuters. Siden han ble president i 2016, har minst 5000 personer blitt drept i krigen mot narkotika..

NRK - 11 Dec 19 kl. 05:40

Domstol stanser milliardbevilling

En domstol i USA hindrer Trump-regjeringen i å bruke 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til å bygge en mur langs grensa til Mexico. Det kommer fram i en 21 sider lang kjennelse fra en domstol i El Paso i Texas tirsdag..

E24 - 03 Oct 19 kl. 18:54

Skotsk whisky vil bli hardt rammet av USAs straffetoll

Det største markedet for skotsk single malt whisky kan innføre 25 prosent importtoll fra oktober..

NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever skotsk folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det skotske nasjonalistpartiet, krever en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

Aftenposten - 20 Nov 19 kl. 21:20

«Moi» ble månedens spiller i skotsk eliteserie

Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober..

P4 - 11 Dec 19 kl. 06:13

Stanser milliardsum til Mexicomur

En domstol i USA hindrer Trump-administrasjonen i å bruke 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til å bygge hans varslede mur langs grensen til Mexico. Det kommer fram i en 21 sider lang kjennelse fra en domstol i El Paso i Texas. Justisdepartementet sier det kommer til å anke avgjørelsen..

Fler nyheter fra VG

VG - 8 timer siden

Holocaust-overlevende: «Du skal ikke være likegyldig»

Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg var blant gjestene foran jernbaneporten i utryddelsesleiren Auschwitz i Polen mandag..

VG - 11 timer siden

Trump-forsvarer: – Slik som krig, er riksrett et helvete

En av Donald Trumps forsvarere, som var den sentrale etterforskeren i riksrettssaken mot daværende president Bill Clinton på 1990-tallet, mener det er en overdreven bruk av riksrett blant USAs politikere..

VG - 11 timer siden

Trump-forsvarer etter bok-lekkasje: – Vi forholder oss ikke til spekulasjoner

Donald Trumps juridiske team antyder at de ikke vil snakke om lekkasjen fra boken til tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton mandag..

VG - 18 timer siden

Nytt drama etter bok-lekkasje: – Legger stort press på republikanerne

Riksrettssaken mot president Donald Trump kan få en ny omdreining når saken gjenopptas mandag kveld. Flere mener nå at sjansene for at det vil bli ført vitner øker, og to republikanere åpner nå for dette..

VG - 20 timer siden

Full uenighet om flystyrt i Afghanistan

Et fly har styrtet i Afghanistan, ifølge lokale myndigheter. Taliban hevder de har skutt ned et amerikansk militærfly, men det er fremdeles uklart hvem flyet tilhører..

VG - 18 timer siden

Nye Trump-opplysninger i lekket bok: - Legger stort press på republikanerne

Riksrettssaken mot president Donald Trump kan få en ny omdreining når saken gjenopptas mandag ettermiddag. Flere mener nå at sjansene for at det vil bli ført vitner øker..

VG - 20 timer siden

Flyselskap avviser flystyrt i Afghanistan

Et passasjerfly skal ha styrtet i Afghanistan, melder lokale medier. Men flyselskapet hevder at dette ikke stemmer..

VG - 20 timer siden

«Håndgranaten» Rudy Giuliani: – Han har ødelagt ettermælet sitt

NEW YORK (VG) Hva skjedde med nasjonalhelten Rudy Giuliani? Hans tidligere medarbeider Ken Frydman er ikke nådig overfor VG..

VG - Igår: 05:31

Politimann reddet hennes datter (3) ut av brennende hus: – Jeg skylder ham livet mitt

KALNES (VG) I vinduet ovenpå sto treåringen og ropte «mamma, mamma, det brenner, det brenner!». Nede på gaten sto Sireh Elise Bojang (28) og fryktet hun skulle miste datteren..

VG - Igår: 12:51

Svarer på Oslo Høyre-vedtak: Minister vil verne vern av Oslomarka

Troms og Finnmark Høyre viste tydelig hva de synes om Oslo Høyres snuoperasjon i spørsmålet om konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt