P4 > Nyheter

Monday, 24 June, 21:14

P4 - 24 May 19 kl. 10:42

Skolestreik for klimaet

Skoleelever over hele verden streiker fredag for klimaet.
I Norge er det ventet at opp til 10.000 unge på 31 steder vil droppe å gå på skolen for å heller vise sitt klimaengasjement.
Statsminister Erna Solberg møter demonstranter på Eidsvolls plass utenfor Stortinget i Oslo..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Erna Solberg, Eidsvolls, Stortinget, Oslo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skolestreik, for, klimaet
NRK - 28 Feb 19 kl. 23:50

Skolestreik flere steder fredag

En rekke steder i landet blir det skolestreik for klimaet fredag. I Kristiansand, Arendal, Bodø, Tromsø og Oslo følger skoleungdom oppfordringen fra den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg..

P4 - 20 May 19 kl. 18:28

Skolestreik i 109 land

Fredag arrangeres det skolestreik for klimaet i minst 109 land. Det er så langt planlagt protester i 1.297 byer, blant dem flere byer i Norge.

NRK - 20 Mar 19 kl. 06:42

Streik er skulking

Leder i Stortingets utdanningskomite, Roy Steffensen (Frp), mener elever ikke skal få gyldig fravær for å streike for klimaet. Fredag er det planlagt skolestreik for klimaet over hele landet, og det er ulik praksis ved skolene om fraværet er gyldig..

VG - 24 Jan 19 kl. 20:16

Tusenvis av belgiske elever i skolestreik for klimaet

Den 16 år gamle svenske kimaaktivisten Greta Thunbergs startet ukentlige skolestreiker for klimaet utenfor den svenske Riksdagen i september. Det har inspirert titusenvis av belgiske unge..

Aftenposten - 08 Apr 19 kl. 18:30

Skolestreik for klimaet viser hvordan psykologi er viktigere enn kunnskap | Marit Simonsen

Følelser funker bedre enn fakta..

NRK - 28 Feb 19 kl. 23:50

Elever streiker for klima

En rekke steder i landet blir det skolestreik for klimaet fredag. I Bodø, Kristiansand, Arendal,, Tromsø og Oslo følger skoleungdom oppfordringen fra den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg..

Aftenposten - 23 May 19 kl. 19:00

Fredag er det skolestreik for klimaet igjen. Denne gangen bør barna bli på skolen. | Joacim Lund

Jeg heier på ungt klimaengasjement – men ikke regelmessige skolestreiker..

P4 - 24 May 19 kl. 10:42

Skolestreik for klima

Skoleelever over hele verden streiker fredag for klimaet. I Norge er det ventet at opp til 10.000 unge på 31 steder vil droppe å gå på skolen for å heller vise sitt klimaengasjement.

NRK - 31 Jan 19 kl. 15:52

Skolestreik for klimaet i Belgia

Titusener av elever i Belgia har for fjerde uke på rad demonstrert i gatene fremfor å dra på skolen for å kreve sterkere innsats mot klimaendringene. De vil legge press på politikerne før valg av ny belgisk nasjonalforsamling og nytt EU-parlament..

NRK - 12 Apr 19 kl. 19:14

Vil bidra til søksmål mot Norge

Greta Thunberg, den svenske eleven som startet skolestreik for klimaet, sier hun vil bruke premiepengene sine fra Fritt Ords Pris til et søksmål mot Norge. Greenpeace og Natur og Ungdom har saksøkt staten for å hindre oljeutvinning i arktis..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Italienerne mer positive til OL

Det italienske folket er mer positive til å arrangere OL i hjemlandet enn de svenske. IOC sin evalueringsrapport viser at 83 prosent av italienerne er positive til dette, mot 55 prosent av svenskene. Men det har ikke stoppet søta bror fra å være skuffet over at de i kveld mistet vinter-OL 2026 til Italia.

P4 - 45 minutter siden

USA videre til kvartfinale

USA tok seg videre til kvartfinalen i fotball-VM da de slo Spania 2-1 i kveld. De amerikanske kvinnene skal møte vertsnasjonen Frankrike i kvartfinalen. Sverige sin åttedelsfinale mot Canada startet nå klokken 21.

P4 - 45 minutter siden

70 beboere evakuert i forbindelse med brann

70 beboere evakuerte seg selv da det begynte å brenne i en leilighet i en blokk i Sofienberggata i Oslo i kveld. Det er ikke kjent om personen som var i leiligheten der brannen startet ble skadet. Brannvesenet har slukket brannen..

P4 - 1 time siden

Må koke vann i en måned til

Innbyggerne i Askøy må koke drikkevannet i minst fire til fem uker til. Det kom fram på et folkemøte i kommunen i kveld. Kommunen anslår at så mange som 2000 innbyggere har blitt syke med tarminfeksjoner av vannet.

P4 - 1 time siden

Intercity dyrere enn planlagt

Utbyggingen av jernbanen på Østlandet kommer til å bli dyrere enn planlagt. Bane Nor varsler kostnandssprekk for to intercity-prosjekter. Strekningen ved Eidsvoll som skulle koste 6,7 milliarder kroner kommer til å bli en milliard dyrere, skriver Byggindustrien.

P4 - 1 time siden

Equinor tapte kamp om havvind

Equinor tapte anbudskonkurransen om å bygge USAs største vindkraftverk til havs. Det ble danske Ørsted som vant og får bygge vindpark med en kapasitet på 1100 megawatt i et havområde utenfor delstaten New Jersey, skriver Teknisk ukeblad. Equinor er fortsatt med i konrkurranse om å bygge ut en park utenfor New York..

P4 - 3 timer siden

Forsinkelser etter togstans

Alle passasjerene evakueres etter at et fullt tog fikk tekniske problemer og stanset mellom Alna og Nyland stasjon i ettermiddag. Det ble for varmt for passasjerene å vente i toget, opplyser Vy til VG. Toget sperrer sporet det står på.

P4 - 2 timer siden

Mangler kvinnelige listetopper

I 34 av landets kommuner er det ingen kvinnelige listetopper til høstens valg. Det viser en gjennomgang NRK har gjort. I Karmøy stiller 12 partier til valg, og alle har menn øverst på listen.

P4 - 3 timer siden

Sverige får ikke OL

For tiende gang på rad har Sverige blitt vraket i OL-tildelingen. Sverige kjempet om å få Vinter-OL i 2026, men det var Italia som stakk av med seieren..

P4 - 2 timer siden

Trump signerer nye sanksjoner mot Iran

USAs president Donald Trump har nå signert flere sanksjoner mot Iran. De er er rettet mot landets øverste leder Ali Khamenei. Presidenten sier dette er et svar på Irans aggressivitet den siste tiden.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt