P4 > Nyheter

Monday, 16 September, 03:57

P4 - 24 May 19 kl. 10:42

Skolestreik for klimaet

Skoleelever over hele verden streiker fredag for klimaet.
I Norge er det ventet at opp til 10.000 unge på 31 steder vil droppe å gå på skolen for å heller vise sitt klimaengasjement.
Statsminister Erna Solberg møter demonstranter på Eidsvolls plass utenfor Stortinget i Oslo..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Erna Solberg, Eidsvolls, Stortinget, Oslo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skolestreik, for, klimaet
Hegnar.no - 19 Aug 19 kl. 11:37

Varsler ny skolestreik for klimaet

Miljø må være den viktigste saken i kommune- og fylkestingsvalget, krever arrangørene av en ny skolestreik 30. august..

Hegnar.no - 29 Aug 19 kl. 15:45

Frp steiler over skolestreik - Venstre hyller elevenes engasjement

Mens Frp raser over nok en skolestreik for klimaet, mener Venstre at det å stå opp for sin framtid er det viktigste skoleelever kan gjøre..

NRK - 19 Aug 19 kl. 11:14

Ny skolestreik for klimaet

Miljø må være den viktigste saken i kommune- og fylkestingsvalget, krever arrangørene av en ny skolestreik 30. august. Det er planlagt streik i Oslo, Bergen, Trondheim og 11 andre byer over hele landet..

P4 - 19 Aug 19 kl. 13:11

Ny skolestreik 30. august

Det blir en ny nasjonal skolestreik for klimaet fredag 30. august. Foreløpig er det meldt inn streiker 14 steder i landet, blant annet i Oslo, Bergen og Trondheim, ifølge Natur og Ungdom.

NRK - 28 Feb 19 kl. 23:50

Skolestreik flere steder fredag

En rekke steder i landet blir det skolestreik for klimaet fredag. I Kristiansand, Arendal, Bodø, Tromsø og Oslo følger skoleungdom oppfordringen fra den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg..

P4 - 20 May 19 kl. 18:28

Skolestreik i 109 land

Fredag arrangeres det skolestreik for klimaet i minst 109 land. Det er så langt planlagt protester i 1.297 byer, blant dem flere byer i Norge.

NRK - 20 Mar 19 kl. 06:42

Streik er skulking

Leder i Stortingets utdanningskomite, Roy Steffensen (Frp), mener elever ikke skal få gyldig fravær for å streike for klimaet. Fredag er det planlagt skolestreik for klimaet over hele landet, og det er ulik praksis ved skolene om fraværet er gyldig..

VG - 24 Jan 19 kl. 20:16

Tusenvis av belgiske elever i skolestreik for klimaet

Den 16 år gamle svenske kimaaktivisten Greta Thunbergs startet ukentlige skolestreiker for klimaet utenfor den svenske Riksdagen i september. Det har inspirert titusenvis av belgiske unge..

NRK - 28 Feb 19 kl. 23:50

Elever streiker for klima

En rekke steder i landet blir det skolestreik for klimaet fredag. I Bodø, Kristiansand, Arendal,, Tromsø og Oslo følger skoleungdom oppfordringen fra den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg..

Aftenposten - 08 Apr 19 kl. 18:30

Skolestreik for klimaet viser hvordan psykologi er viktigere enn kunnskap | Marit Simonsen

Følelser funker bedre enn fakta..

Fler nyheter fra P4

P4 - 4 timer siden

Bank-Norge mobiliserer til kamp mot nye boliglånskrav

Bank-Norge mobiliserer til kamp mot forslagene til nye boliglånskrav. Finanstilsynet foreslår å senke grensen for hvor mye du totalt kan få i lån, fra 5 til 4,5 ganger inntekten – og foreslår en halvering av bankenes «fleksibilitetskvote» fra 10 til 5 prosent av utlånene. Nordea kaller tilsynets forslag «ganske dramatisk», og DNB advarer om at unge boligkjøpere vil rammes spesielt.

P4 - 5 timer siden

Israel godkjenner ny bosetning to dager før valget

Den israelske regjeringen har godkjent en ny bosetning på den okkuperte Vestbredden, bare to dager før valget til ny nasjonalforsamling. I valgkampinnspurten har Netanyahu jobbet hardt for å mobilisere velgere på høyresiden. Alle israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden er ulovlige etter folkeretten, men Israel skiller selv mellom bosetninger med og uten offentlig godkjenning..

P4 - 6 timer siden

Fortsatt kritisk for toåring

Den to år gamle gutten som falt i en elv i Steinkjer i Trøndelag i ettermiddag er fremdeles kritisk skadd. Han er fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim.

P4 - 7 timer siden

Søviknes ferdig som ordfører

P4 - 7 timer siden

Trump fortsatt åpen for å møte Irans president

USAs president Donald Trump vil ikke utelukke et møte med Irans president Hassan Rouhani. Det melder Det hvite hus i kveld. Det skjer til tross for at USA mener det i realiteten er Iran som står bak helgens droneangrep mot saudiarabiske oljeanlegg.

P4 - 7 timer siden

Toginnstillinger på Sørlandsbanen

Det er trøbbel på Sørlandsbanen og strekningen mellom Nordagutu og Kongsberg er stengt for togtrafikk. Det melder Bane Nor, som sier det skyldes strømproblemer. De jobber nå med å rette feilen..

P4 - 7 timer siden

Flomtoppen er ennå ikke nådd

NVE tror ikke at flomtoppen i Hordaland og Sogn og Fjordane er nådd før ved midnatt. En lang rekke veier på Vestlandet er stengt på grunn av ras og overvann. Det kommer fortsatt mye nedbør inn over Vestlandet, og vannstanden i vassdragene som allerede er høy, vil fortsette å stige i flere timer.

P4 - 7 timer siden

Mot 100 år med Ap-styre i Stange

Det går mot 100 år med Arbeiderpartistyre i Stange i Hedmark. Ap sto i fare for å miste ordføreren i Stange til Sp etter 96 år ved roret, men Nærmiljølista sørget i kveld for at Ap beholder vervet. Senterpartiets ordførerkandidat Aasa Gjestvang tar det imidlertid med fatning at hun heller ikke denne gangen klarte å fravriste Ap ordføreren, melder NTB..

P4 - 8 timer siden

Suzann Pettersen legger opp

Det norske golfesset Suzann Pettersen legger opp. Sjokkmeldingen kom like etter at hun avgjorde for Europa under Solheim Cup i dag. Pettersen ble overfalt av lagvenninnene etter at Europa slo USA for første gang siden 2013.

P4 - 8 timer siden

Mann omkom etter ulykke

Mannen som ble livstruende skadd i en trafikkulykke på E16 i Nannestad på torsdag døde av skadene. Det bekrefter politiet overfor Romerikes Blad. Den omkomne kom fra Flateby i Enebakk.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt