Skavlan:

Skavlan i samtale med SVT etter sexisme-kritikk

Programlederen tar kritikken på alvor.

FÅR KRITIKK: Programleder Fredrik Skavlan har blitt kritisert for å fremstå sexistisk. Her på TV2s høstlansering i Grieghallen i Bergen i fjor sommer.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Programleder Fredrik Skavlan har blitt kritisert for å fremstå sexistisk. Her på TV2s høstlansering i Grieghallen i Bergen i fjor sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter å ha blitt anklaget for å framstå sexistisk under et intervju i forrige ukes program, har programleder Fredrik Skavlan hatt samtaler om kritikken med SVT.

Det forteller prosjektleder for talkshowet i Sverige, Anders Carlsson, til Aftonbladet.

- Han reagerer som alle andre og tar det på alvor, sier Carlsson.

Det var i forrige uke at det svenske skuespillerparet Marie Agerhäll og Jesper Rönndahl, blant annet kjent fra den svenske humorserien «Dips», gjestet Skavlan på kvinnedagen. Paret er ikke bare kollegaer på settet, men er også gift i det virkelige liv.

I etterkant av at programmet ble vist på tv har begge rettet sterk kritikk mot produksjonen, som mener det hele ble klippet til å bare handle om Rönndahl.

«100 % av spørsmålene til meg handler om Jesper eller om hvordan det er å leve med ham», skrev Agerhäll blant annet på Instagram, etter programmet ble vist.

Skavlan-produksjonen svarte på Agerhälls kritikk på Instagram. Der skrev de følgende til skuespilleren:

«Vi beklager at du opplevde det sånn. Det var en rekordlang innspilling og vanskelig å klippe ned til en time, og til en helhet som fungerte. Vi forstår godt at du gjerne hadde fått fortelle mer om din suksess-serie. Og så tar vi selvfølgelig tilbakemeldingen på alvor og tar den med oss videre. Takk uansett for at dere var med og bidro til en underholdende kveld for titterne!»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.