NRK > Nyheter

Wednesday, 10 August, 03:37

NRK - 28 jun 22 kl. 09:19

Skar ut kulehull fra moské

I går, nesten tre år etter terroren mot Al Noor-moskeen i Bærum, ble kulehullene skåret ut av veggen. De skal stilles ut i et eget museumsrom, skriver Budstikka. Stiftelsen 10. august skal opprette et minnes- og kunnskapssenter for å forhindre at terroren i Bærum blir glemt. Moskeen på Skui ble angrepet av Philip Manshaus etter at han allerede hadde skutt og drept sin egen adoptivsøster i deres hjem.
Les mer på NRK


Les mer om:
Al Noor, Bærum, Budstikka, Skui, Philip Manshaus, Oslo, Christina Vibe

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skarut , kulehullfra , moské
NRK - 07 apr 22 kl. 10:07

Oppgang i nyretransplantasjoner med avdød donor

I årets tre første måneder ble det gjennomført 52 nyretransplantasjoner med avdød donor. Det er elleve flere enn samme periode i fjor, viser nye tall. Ikke siden 2012 har det vært et høyere tall i årets første kvartal.

NRK - 12 mar 22 kl. 18:46

Varetektsfengslet etter skudd mot bil

En mann varetektsfengsles i fire uker og siktes for drapsforsøk etter at det ble skutt mot en bil på riksvei 4 fredag. Lørdag fikk politiet medhold i Østre Innlandet tingrett for å varetektsfengsle mannen som ble pågrepet fredag. Det var fredag morgen at politiet mottok melding fra en bilfører om at en bil hadde kjørt opp på siden av hans bil på riksvei 4 ved Jaren, og at det ble avfyrt skudd fra bilen.

NRK - 30 mar 22 kl. 22:34

AFP: Ukraina har gjenerobret viktig vei

Ukrainske styrker har presset russiske soldater tilbake fra en motorvei utenfor landets nest største by Kharkiv, melder AFP-journalister på stedet. AFP-journalister i byen Mala Rogan, omtrent fire kilometer øst for Kharkiv, sier de så forlatte sivile kjøretøy fulle av kulehull strødd over flere kjørefelt på motorveien og likene av russiske soldater ved siden av veien. (AFP).

NRK - 22 jun 22 kl. 07:59

Reportere uten grenser mener ukrainsk journalist ble henrettet

Den ukrainske fotojournalisten Maks Levin og soldaten som ledsaget ham, ble henrettet i russiskkontrollert territorium, mener Reportere uten grenser (RSF). Pressefrihetsorganisasjonen har gjennomført en etterforskning i skogområdet nord for Kyiv der Levin ble funnet død 1. april.

Aftenposten - 04 mar 22 kl. 12:07

Minst 45 drept i terrorangrep mot moské i Pakistan

Minst 45 mennesker er drept i et bombeangrep mot en sjiamuslimsk moské i Peshawar i Pakistan, ifølge pakistansk politi..

Aftenposten - 04 mar 22 kl. 12:07

Dødstallet etter terrorangrep mot moské i Pakistan stiger til 56

Minst 56 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i Peshawar i Pakistan, ifølge pakistanske….

NRK - 20 apr 22 kl. 13:24

Politiet nekter Sian å brenne Koranen ved moské

Politiet nekter Sian å brenne Koranen i nærheten av en moské på Stovner i Oslo, melder NTB og Aftenposten. Den anti-islamske gruppa Sian, som står for Stopp islamiseringen av Norge, hadde planlagt koranbrenning på Stovner på fredag. – Begrunnelsen for at politiet ikke tillater markeringen gjennomført på stedet og tidsrommet som er beskrevet i meldingen er frykt for alvorlige forstyrrelser av offentlig ro og orden.

NRK - 21 apr 22 kl. 11:45

Flere drept i angrep mot moské i Mazar-e-Sharif

Minst seks mennesker skal være drept og flere er såret i et bombeangrep mot en sjiamuslimsk moské i Mazar-e-Sharif nord i Afghanistan. En selvmordsbomber skal ifølge lokale journalister ha utløst en sprengladning utenfor Hazrat Ali-moskeen idet folk var i ferd med å forlate bygningen. Minst fire mennesker er drept og seks er såret i angrepet, melder TOLO News med helsepersonell som kilde.

NRK - 21 apr 22 kl. 11:45

Minst 20 drept i angrep mot moské i Mazar-e-Sharif

Minst 20 mennesker er drept og mange er såret i et bombeangrep mot en moské i Mazar-e-Sharif nord i Afghanistan, bekrefter en talsmann for Taliban. En selvmordsbomber utløste ifølge lokale medier en bombevest i den sjiamuslimske Hazrat Ali-moskeen idet folk var i ferd med å forlate bygningen. En talsmann for Taliban i Mazar-e-Sharif, Mohammad Asif Wazeri, bekrefter overfor Reuters at minst 20 mennesker ble drept i angrepet.

NRK - 21 apr 22 kl. 14:09

Den islamske stat (IS) tar på seg ansvaret for moské-bombing

Minst 20 mennesker er drept og mange er såret i et bombeangrep mot en moské i Mazar-e-Sharif nord i Afghanistan, bekrefter en talsmann for Taliban overfor Reuters torsdag formiddag. Nå har ekstremistgruppen Den islamske stat (IS) tatt på seg ansvaret for bombingen, skriver Reuters. Ifølge lokale medier skal en selvmordsbomber utløst en bombevest i den sjiamuslimske Hazrat Ali-moskeen idet folk var i ferd med å forlate bygningen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sikkerhetsekspert: Trusselen fra IS i Afrika vokser

Trusselen fra den ekstreme islamistgruppa IS i Afrika vokser for hver dag som går, sier en ekspert på sikkerhet i Afrika. Martin Ewi forklarte seg til FNs sikkerhetsråd om terrorgruppas økende styrke i Afrika tirsdag. Han sier at minst 20 land i Afrika nå rammes direkte av IS-aktivitet, mens gruppa bruker mer enn 20 andre land til logistikk, pengeinnsamling og annet.

NRK - 30 minutter siden

Like mange trafikkdøde i år som i hele fjor

Så langt i år har 80 personer mistet livet i ulykker langs norske veier. Det er like mange som i hele 2021. Det 80.

NRK - 45 minutter siden

Kvinne tiltalt for å ha hjulpet tenåringsdatteren med abort

En mor som hjalp tenåringsdatteren sin med å ta abort i Nebraska, er blitt tiltalt for en grov forbrytelse i forbindelse med aborten. Aktor i saken sier at det er første gang han straffeforfølger noen for å ha tatt en abort etter uke 20 i svangerskapet, noe som er forbudt i delstaten. Loven ble vedtatt i 2010, men ble ikke gjeldende før USAs høyesterett i sommer opphevet den føderale abortretten i USA.

NRK - 1 time siden

Beslagla telefonen til Trump-støttespiller

Kongressmannen Scott Perry sier at FBI har beslaglagt telefonen hans. Perry er en av Donald Trumps støttespillere i Kongressen. Republikaneren er blant dem som granskes av komiteen som gransker stormingen av Kongressen i januar i fjor, da Trump-støttespillere gikk til angrep da Joe Bidens valgseier skulle godkjennes.

NRK - 2 timer siden

500 griser brant inne i grisefjøs

En brann i et grisefjøs på Voll i Klepp kommune på Jæren har trolig kostet rundt 500 griser livet. – Da vi kom fram kort etter var det overtent og nå har taket rast, så grisene må nok regnes som tapt, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning til NTB. Han opplyser at det er bestilt nødslakt til grisene.

NRK - 2 timer siden

600 griser brant inne i grisefjøs

En brann i et grisefjøs på Voll i Klepp kommune på Jæren har trolig kostet rundt 600 griser livet. – Da vi kom fram kort etter var det overtent og nå har taket rast, så grisene må nok regnes som tapt, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning til NTB. Han opplyser at det er bestilt nødslakt til grisene..

NRK - 3 timer siden

Mann omkom i trafikkulykke i Larvik

En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en utforkjøring ved Kvelde i Larvik tirsdag kveld. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt natt til onsdag. Mannens pårørende er varslet.

NRK - 3 timer siden

Brann i grisehus i Rogaland

Det brenner i en driftsbygning med 600 griser på Klepp i Rogaland. Brannvesenet har startet slukking, melder operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Svensk Amnesty-stifter trekker seg i protest

Per Wästberg trekker seg fra Amnesty på grunn av rapporten om Ukrainas bruk av sivil infrastruktur i krigen. Han stiftet Amnestys avdeling i Sverige i 1964. Amnesty har fått sterk kritikk fra Ukraina og flere i Vesten etter rapporten som anklaget ukrainske styrker for å sette sivile liv i fare.

NRK - 4 timer siden

Alvorlig trafikkulykke i Larvik

En person som satt fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik er nå frigjort. – Jeg kan bekrefte at det er en alvorlig ulykke. Nødetatene er på stedet nå og jobber med livreddende førstehjelp, sier operasjonsleder Erik Ullhaug Olsen i Sør-Øst politidsistrikt til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com