NRK > Nyheter

Mandag, 08 Mars, 00:51

NRK - 26 jan. 21 kl. 17:02

Skal utvikle ny skredteknologi

Troms og Finnmark fylkeskommune skal bruke 10 millioner kroner på å utvikle ny teknologi for å kunne varsle skred effektivt. Bakgrunnen er at man frykter klimaendringer vil føre til økt skredfare i årene som kommer..
Les mer på NRK


Les mer om:
Finnmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skal, utvikleny , skredteknologi
NRK - 18 jan. 21 kl. 12:06

100 millioner til Redningsselskapet

Selskapet GarMar Holding donerer 100 millioner kroner til Redningsselskapet. Midlene skal brukes til å utvikle og bygge et fartøy i en ny redningsskøyteklasse. Målet er å utvikle et bærekraftig fartøy for innsats i krevende forhold i Nord-Norge..

NRK - 16 feb. 21 kl. 08:57

Vil forske på mini-kjernekraftverk

To bedrifter og en teknisk høyskole i Sverige ber om statsstøtte til å utvikle små kjernekraftverk. Minikraftverkene vil være 3-4 meter høye og brede, og gi 5 prosent av strømmen til et stort kraftverk. Forskerne tror det vil ta 15 år å utvikle dem..

NRK - 18 feb. 21 kl. 08:33

Vil satse på hydrogen

Yara, Statkraft og Aker Horizons inngår en intensjonsavtale om å produsere og utvikle en verdikjede for hydrogen og grønn ammoniakk i Norge. Prosjektet kan bidra til å utvikle ny industri, og framskynde grønn omstilling, i følge de tre..

E24 - 02 feb. 21 kl. 10:18

De har brukt ti år på å utvikle en ny type oppdrettsanlegg. Det skal gi færre miljøproblemer.

Bergensselskapet Ecomerden har utviklet et helt nytt oppdrettsanlegg som skal gi bedre fiskehelse og færre miljøproblemer..

NRK - 03 feb. 21 kl. 08:43

Samarbeider om ny vaksine

Legemiddelselskapene GlaxoSmithKline og CureVac skal samarbeidet om å utvikle en ny koronavaksine som er effektiv mot de nye muterte virusvariantene, melder AFP. Den nye vaksinen skal etter planen lanseres i 2022..

VG - 03 feb. 21 kl. 08:12

Danmark skal utvikle digitalt vaksinepass

Finansministeriet i Danmark opplyser onsdag om at de planlegger å innføre et digitalt «coronapass» som skal vise om man er vaksinert. Passet er i første omgang tiltenkt reisende i næringslivet..

NRK - 12 feb. 21 kl. 16:54

Norge får to mill. Curevac-doser

Ifølge FHI får Norge om lag to millioner doser av Curevac-vaksinen når den godkjennes. Legemiddelselskapene GlaxoSmithKline og Curevac skal samarbeide om å utvikle vaksinen, som skal være effektiv mot de nye koronavirus-variantene..

NRK - 02 mars 21 kl. 00:21

Skal lage norsk vaksinebevis

Helsedepartementet jobber med å utvikle et vaksinebevis som følger internasjonale anbefalinger. Det er ennå ikke tatt stilling til hvordan vaksinebeviset skal kunne brukes, skriver VG..

NRK - 07 jan. 21 kl. 13:05

Kim Jong-un styrker forsvaret

Nord-Koreas leder Kim Jong-un lover å øke landets militære kapasitet, melder NTB. Planene er en del av landets femårsplan og legges fram før Joe Biden trer til som president. Hvorvidt arbeidet med å utvikle atomvåpen skal fortsette, ble ikke nevnt..

E24 - 11 jan. 21 kl. 08:30

Aker BioMarine allierer seg med amerikansk selskap: Vil hente 250 mill. til Lysoveta-satsingen

Etter annonseringen av «helsegjennombruddet» Lysoveta i desember har Aker BioMarine nå funnet seg en amerikansk partner. Sammen vil de etablere et felleseid selskap som skal utvikle farmasøytiske produkter på det nye krissbaserte produktet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

396 nye koronatilfeller

Søndag ble det registrert 396 nye koronasmittede i Norge. Det er 33 flere enn dagen før, og 216 flere enn samme dag i forrige uke..

NRK - 45 minutter siden

Etiopia Eritrea og Sør-Sudan i møte

Lederne for Etiopia og Eritrea var lørdag på et ikke-annonsert besøk i Sør-Sudan, hvor hensikten skal ha vært å samordne seg i konflikten med Sudan, skriver avisa Somaliguardian. Samtidig er Egypts leder på besk i Sudan..

NRK - 1 time siden

Frivillige smittes for forskning

Britiske forskere startet lørdag å smitte en gruppe frivillige med koronavirus for å lære om hvordan viruset påvirker immunsystemet. Alle de 90 frivillige er unge og friske, og det skal være liten risiko for at de får alvorlige symptomer..

NRK - 1 time siden

Hver 3. plass tom i kvinnefengsel

29 prosent av plassene i kvinnefengselet på Bredtveit i Oslo står tomme. Det har ikke skjedd tidligere at fengselet ikke har hatt dømte som venter på soning. Fengselsdirektør Doris Bakken mener pandemien har påvirket kriminalitetsmønsteret..

NRK - 1 time siden

Få kvinner er oppfinnere

Kun 6,1 prosent patentsøkte oppfinnelser i fjor hadde kvinnelig oppfinner. Det er en svak nedgang fra tidligere år, ifølge nye tall fra Patentstyret. I fjor fikk Patentstyret inn 1444 søknader, 6 prosent færre enn året før..

NRK - 1 time siden

Flertall for burkaforbud i Sveits

51,2 prosent av sveitserne stemte for et burkaforbud i folkeavstemningen søndag. Forbudet mot heldekkende hodeplagg på offentlig sted dekker også finlandshetter og tørklær brukt av demonstranter. Munnbind er unntatt..

NRK - 2 timer siden

Turde ikke gi kvinner generals rang

Det amerikanske forsvaret utsatte utnevnelsen av to kvinner til firestjerners generaler til Donald Trump hadde gått av som president i frykt for at han ikke ville godta det. Det sier Trumps forsvarsminister Mark Esper til New York Times..

NRK - 2 timer siden

Mener det er savna mann som er død

Politiet mener det er den savna mannen i 20-årene som er funnet død i skogen i Reddal i Grimstad. – Han er ikke identifisert, men det er ingen andre savna i området, sier operasjonsleder Miriam Stausland. Det var en hundepatrulje som fant mannen..

NRK - 2 timer siden

Brann i interneringsleir i Jemen

Minst åtte mennesker har mistet livet og over 170 er skadd i en brann i et interneringssenter for migranter utenfor Jemens hovedstad, ifølge FN. Tilstanden er alvorlig for over 90 av de overlevende, og dødstallet kan økte kraftig..

NRK - 2 timer siden

Flere vaskebjørn-angrep i Toronto

I Toronto i Canada har antallet angrepet fra vaskebjørn økt med 62 prosent det siste året, melder The Guardian. Årsaken er trolig at folk tilbringer mer tid ute i naturen som følge av koronanedstegning, og ikke at vaskebjørnene er blitt mer aggressive..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt