NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 04:31

NRK - 10 jul 17 kl. 09:12

Skal gi utdanning til flere

Strømmestiftelsen i Kristiansand har fått over 43 millioner kroner ekstra fra Norad til å drive Speed School i Vest-Afrika. Utdanningsprosjektet sees på som viktig blant annet for å hindre radikalisering. 140 000 barn har så langt fått undervisning..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kristiansand, Norad, Speed School, Vest-Afrika

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skalgi , utdanning, til, flere
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 29 okt 21 kl. 16:27

Vedtok beskyttelse av utdanning

FNs Sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt resolusjon om «beskyttelse av utdanning i konfliktområder», hvor Niger og Norge har samarbeidet om teksten. Resolusjonen ses på som en milepæl og skal sikre skolebygg i konflikt og beskytte barns utdanning. – Alle barn og unge har lik rett til utdanning, selv i krig.

NRK - 11 aug 21 kl. 08:50

35,3 prosent har høyere utdanning

I alt 35,3 prosent av nordmenn hadde i 2020 tatt høyere utdanning. 39,8 prosent av kvinnene har tatt høyere utdanning, mot 30,8 prosent av mennene, det viser SSBs årlige undersøkelse «Befolkningens utdanningsnivå». Totalt har andelen med høyere utdanning økt med 3,1 prosentpoeng siden 2015..

NRK - 29 aug 21 kl. 12:39

Ber om å beholde utdanningssystem

Tidligere utdanningspolitikere og universitetsansatte i Afghanistan ber Taliban beholde og oppgradere landets utdanningssystem, ikke bytte det ut. – Vi bør jobbe mer med det vi allerede har, sa tidligere minister for høyere utdanning Abas Basir da han søndag deltok på en konferanse om høyere utdanning arrangert av Taliban i Kabul. Talibans fungerende minister for høyere utdanning, Abdul Baqi Haqqani, kritiserte på sin side det nåværende utdanningssystemet fordi det ikke la nok vekt på religiøs utdanning..

P4 - 07 jul 19 kl. 15:41

Penger til utdanning i distriktene

Regjeringen bruker nå 30 millioner kroner for å gjøre høyere utdanning mer tilgjengelig i distriktene. Målet er at flere skal få tilgang til høyere utdanning uten at de trenger å studere fast ved en universitet- eller høyskolecampus. Utdanningsminister Iselin Nybø sier til NTB at universiteter og høyskoler må bli enda flinkere til å tilby utdanninger som er desentraliserte, nettbaserte, samlingsbaserte eller på deltid..

NRK - 30 aug 21 kl. 12:12

Taliban vil skille kvinner og menn

Kvinner og menn skal holdes atskilt på afghanske universiteter, ifølge den nyutnevnteTaliban-ministeren for høyre utdanning, Abdul Baqi Haqqani. På skolene blir det egne gutte- og jenteklasser. Han gjentok Talibans løfter om at kvinner fortsatt skal få utdanning.

P4 - 09 jun 18 kl. 10:21

Flere tar høyere utdanning

Flere tar høyere utdanning i Norge. Andelen økte fra 30,4 til 33,4 prosent mellom 2013 og 2017. Og over en tredel av befolkningen over 16 år har nå utdanning på universitets- og høyskolenivå, viser nye tall fra SSB.

P4 - 22 apr 20 kl. 17:16

Høyere utdanning starter til høsten

Studiene på høyere utdanning starter som normalt til høsten. Det bekrefter forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim til NTB. Han sier det kan bli flere forelesninger på nett og hjemmeundervisning, men tar høyde for at studiene ellers vil påbegynne.

P4 - 20 jun 18 kl. 07:45

- Offentlige sykehus bruker mer ressurser på pasienter med utdanning

Alvorlig syke pasienter med høyere utdanning får mer hjelp ved norske sykehus enn pasienter med lav utdanning. Det viser en ny studie gjort ved forskningsinstituttet NOVA. Forskerne har sjekket 100 000 alvorlig syke pasienter som døde mellom 2009 og 2011 og fant ut at de med høyt utdanningsnivå hadde flere sykehusinnleggelser og polikliniske undersøkelser, melder NRK.

P4 - 07 maj 19 kl. 12:34

Vet ikke nok om bistand til utdanning

- Norad og Utenriksdepartementet vet for lite om resultatene av å gi bistandsmidler til utdanning. Det slår Riksrevisjonen fast i en ny rapport der de skriver at det sjeldent vurderes om prosjektene som støttes når målene som er satt. Ti prosent av norske bistandsmidler går til utdanning, i 2017 utgjorde dette 3,7 milliarder kroner..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 1 time siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 2 timer siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 3 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 3 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.

NRK - 4 timer siden

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

NRK - 4 timer siden

Republikanere vil ha flere svar

Republikaneren Lindsey Graham sier det fortsatt er mange spørsmål FBI og justisdepartementet må svare på om ransakelsen hos Donald Trump. Justisminister Merrick Garland bekreftet torsdag at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre. Samtidig ble det offentliggjort dokumenter i saken.

NRK - 5 timer siden

Kutter ut talkum i babypudder

Johnson & Johnson vil fra neste år stanse alt internasjonalt salg av sitt talkumbaserte babypudder. Salget ble stanset i USA og Canada for snart to år siden etter at selskapet ble dømt til å betale erstatning til fire kvinner som skal ha fått kreft i eggstokkene som følge av at det skal ha vært asbest i pulveret. – Som følge en av en gjennomgang av vår produktkatalog, har vi tatt en kommersiell avgjørelse om å gå over til å lage babypudder basert på maisstivelse, sier selskapet i en uttalelse..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com