Etterforsker avdød mor for drap

Politiet etterforsker en kvinne i 20-åra for drap og drapsforsøk på egne barn etter at fire personer ble funnet i sjøen i Tromsø mandag kveld.

ETTERFORSKES: Ei jente, født i 2012, og en kvinne i 20-åra er bekreftet omkomne etter at de ble funnet i sjøen i Tromsø mandag kveld. To små jenter, begge under ti år, er betegnet som kritisk skadd og ble sendt til Rikshospitalet. Foto: Christan Wehus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Ei jente, født i 2012, og en kvinne i 20-åra er bekreftet omkomne etter at de ble funnet i sjøen i Tromsø mandag kveld. To små jenter, begge under ti år, er betegnet som kritisk skadd og ble sendt til Rikshospitalet.

Under en pressekonferanse forteller politiet i Tromsø at saken har endret karakter til å være en straffesak. Politiet opplyser at kvinnen er mor til de tre barna. Politiet etterforsker den avdøde kvinnen for drap og drapsforsøk, opplyser politiadvokat Gøril Lund.

- Politiet er fortsatt i en tidlig fase. En av hypotesene kan ha mor har påført døden for det ene barnet og den kritiske tilstanden for de øvrige, sier Lund.

Overfor Dagbladet utdyper politistasjonssjef Anita Hermandsen at det er utvikling i saken som ført til opprettelsen av straffesak:

- Da vi startet i går hadde vi fire personer i vannet og det var en redningsaksjon. Da opprettes det vi kaller for en undersøkelsessak. Etterhvert som man innhenter informasjon, så kommer vi dit at det blir riktig å opprette en straffesak.

Familiegjenforening

De to jentene som nå ligger på Rikshospitalet er født i 2015 og 2018. De behandles for livstruende skader der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.