NRK > Nyheter

Mandag, 18 Januar, 07:23

NRK - 24 nov. 20 kl. 04:15

Sikkerhetsrådet skal drøfte Tigray

FNs sikkerhetsråd skal drøfte krigen i Tigray-regionen i Etiopia, opplyser diplomatkilder til AFP. Møtet skal gjennomføres virtuelt. FN forbereder seg på 200.000 flyktninger fra Tigray, der den etiopiske hæren fører krig mot lokale opprørere..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Tigray, Etiopia, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sikkerhetsrådet, skal, drøfte, Tigray
NRK - 22 nov. 20 kl. 18:13

Varsler angrep mot Tigray-hovedstad

Etiopias statsminister Abiy Ahmed sier at et angrep mot regionhovedstaden Mekele i Tigray-regionen vil starte om 72 timer, dersom Tigray-opprørerne ikke kapitulerer. Det melder Reuters..

NRK - 28 nov. 20 kl. 16:56

30 svensker savnet i Tigray

Rundt 30 svenske statsborgere er savnet i den krigsherjede Tigray-provinsen i Etiopia, opplyser Sveriges ambassadør i landet til SVT. – Det er personer som har vært på besøk i Tigray, sier ambassadør Hans Henric Lundqvist..

NRK - 25 nov. 20 kl. 13:34

Gir 27 millionar i Tigray-bistand

Noreg gir 27 millionar kroner for å hjelpe dei som er råka av kampane mellom opprørarar og styresmaktene i Tigray-regionen nordaust i Etiopia. Stønaden vil gå til å hjelpe folket i Tigray og dei som har flykta til Sør-Sudan, seier utanriksministeren..

NRK - 11 des. 20 kl. 10:02

Fire drepne i Tigray

Ein hjelpearbeidar frå International Rescue Committee og tre tryggingsvakter frå Dansk Flygtningehjælb er drepne i Tigray-regionen i Etiopia, ifylgje dei to hjelpeorganisasjonane. Tigray-regionen har i stor grad vorte avskore frå omverda..

NRK - 07 jan. 21 kl. 13:45

Eritreiske styrker deltok i Tigray

Eritreiske sikkerhetsstyrker skal ha vært aktive i Tigray-konflikten i nabolandet Etiopia, ifølge en etiopisk offiser, melder AP. Sikkerhetsstyrkene skal blant annet ha bortført eritreiske flyktninger. Eritreiske myndigheter nekter all innblanding..

NRK - 28 nov. 20 kl. 17:53

Tatt kontroll over Mekele

Etiopias statsminister Abiy Ahmed sier hæren har tatt seg inn i Tigray-provinsens hovedstad Mekele, melder AFP. Hæren skal ha gått til angrep lørdag morgen. Tigray-folkets frigjøringsfront, TPLF, har så langt kontrollert byen..

NRK - 04 des. 20 kl. 09:16

Tigray-flyktninger stoppet

Etiopiske styrker skal torsdag ha hindret flyktninger fra Tigray-regionen i å krysse grensa til Sudan, melder AP. Hendelsen skjedde i 6-tiden torsdag morgen. Sudanske styrker bekreftet at grenseovergangen var stengt torsdag kveld..

VG - 23 nov. 20 kl. 04:58

Militæret ber sivile i Tigray «redde seg selv»: – Etter det vil det ikke være noen nåde

Etiopias statsminister Abiy Ahmed har gitt opprørsgruppen i Tigray en frist på 72 timer for å overgi seg. Samtidig advarer landets militære sivile i regionens hovedstad Mekele..

NRK - 29 nov. 20 kl. 18:22

FN: Tigray-konflikt er ikkje over

FN sin høgkommiser for flyktningar, Filippo Grandi, meiner påstanden frå etiopiske styresmakter om at offensiven i Tigray er over, ikkje vil seie at det er slutt på konflikten. Det er blant anna meldt om bortføringar av fleire eritreiske flyktningar..

NRK - 03 des. 20 kl. 22:04

- Flyktninger hindres ved grensen

Etiopiske styrker forsøker å hindre flyktninger fra Tigray-regionen som vil krysse grensen til Sudan, ifølge sudanske myndigheter. Det melder AP. Det ventes at rundt 100.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

47 nye smittede i Oslo siste døgn

Det er registrert 47 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 85 færre enn gjennomsnittet den siste uka, som var på 132 smittede per dag. Samme dag i forrige uke ble det registrert 138 smittetilfeller, viser Oslo kommunes koronaoversikt..

NRK - 15 minutter siden

FBI frykter soldater

FBI frykter angrep "fra innsiden" under Joe Bidens innsettelse. FBI skal derfor sjekke bakgrunnen til alle de 25.000 soldatene som skal sikre innsettelsen av Biden som president.

NRK - 30 minutter siden

– Urettferdig vaksinefordeling

Det er urettferdig at norske 20-åringer blir ferdig vaksinert før helsearbeidere i Afrika, mener Norsk Folkehjelp. Norge har sikret seg flere vaksiner enn vi trenger, derfor bør vi i solidaritet gi bort de vi ikke trenger, mener organisasjonen..

NRK - 30 minutter siden

En av tre utsatte betaling

Hver tredje virksomhet har benyttet seg av ordningen med utsatt innbetaling av offentlige avgifter, viser en undersøkelse blant Virkes medlemmer. Ifølge Dagens Næringsliv melder halvparten om fall i omsetningen, mens 10 prosent vurderer oppsigelser..

NRK - 30 minutter siden

Samsung-sjef dømt igjen

Mannen som i praksis er sjefen for elektronikkgiganten Samsung blei i dag dømt til 2 og eit halvt år i fengsel i Sør-Korea. Lee Jae-yong er dømt for korrupsjon, melder nyheitsbyrået Yonhap. Han blei dømt i saka i 2017, men anka dommen..

NRK - 45 minutter siden

Få koronatiltak mot innvandrere

Det er bare gjennomført 2 koronatiltak rettet mot innvandrere, av i alt 29 tiltak som ble foreslått i desember. Det skriver Klassekampen. Diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier dette kan sees på som diskriminering og at beredskapen har sviktet i arbeidet med å få ut informasjon raskt til alle deler av befolkningen..

NRK - 1 time siden

Biden vil vrake Keystone-rørledning

Påtroppende president Joe Biden planlegger å vrake oljerørledningen Keystone fra Canada, melder canadiske CBC. Ledningen skal frakte olje fra oljesandfeltene i Alberta til USA, men planene er blitt sterkt kritisert av miljøvernere..

NRK - 1 time siden

Planlegger et 100-tall benådninger

President Donald Trump har planer å benåde et 100-tall personer på hans siste dag i embetet, ifølge kilder i Det hvite hus. Blant dem som ventes benådet, er det hvitsnippforbrytere og rappere. Men trolig ikke Donald Trump, selv, ifølge CNN..

NRK - 2 timer siden

Få og fredelige protester i USA

Små grupper med Trump-tilhengere, noen av dem væpnet, samlet seg i USAs delstatshovedsteder søndag. Men alle steder gikk det fredelig for seg. De fleste steder var det langt flere politi og soldater fra nasjonalgarden enn demonstranter..

NRK - 2 timer siden

Frykter angrep fra innsiden

USAs forsvarsdepartement frykter et angrep fra innsiden i forbindelse med innsettelsen av Joe Biden 20. januar, melder nyhetsbyrået AP. De har derfor bedt FBI ta en grundig bakgrunnssjekk på alle 25 000 soldater som skal delta ved innsettelsen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt