P4 > Nyheter

Sunday, 20 January, 22:17

P4 - 11 Jun 18 kl. 05:38

Setter av 26 kampfly til Nato

Forsvaret setter av halvparten av sine nye kampfly til beredskap for Nato.
Det vil si 26 av F-35-flyene Norge skal kjøpe. Og det er nesten dobbelt så mange som Stortinget har gått inn for, skriver Klassekampen.
Avisen har fått tilgang til et dokument som lister opp detaljerte krav til Norges ulike potensielle bidrag til Nato. Kravet om at 26 fly skal stå i høyeste beredskapsnivå for Nato, gjelder fra 2025.
Les mer på P4


Les mer om:
Nato, Norge, Stortinget, Klassekampen, Norges

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Setterav 26 , kampfly, til, Nato
NRK - 11 Jun 18 kl. 04:21

Setter av 26 kampfly til Nato

Halvparten av de inntil 52 F-35-flyene Norge skal kjøpe, skal stå på høy beredskap for Nato, skriver Klassekampen. Det er nesten dobbelt så mange som Stortinget har gått inn for..

Aftenposten - 11 Jun 18 kl. 09:14

Forsvaret setter av 26 kampfly til NATO

Halvparten av de inntil 52 F-35-flyene Norge skal kjøpe, skal stå på høy beredskap for NATO. Det er nesten dobbelt så mange som Stortinget har gått inn for..

Aftenposten - 11 Jun 18 kl. 09:14

Om noen år må Forsvaret ha 26 kampfly stående klare for NATO

Halvparten av de inntil 52 F-35-flyene Norge skal kjøpe, skal stå på høy beredskap for NATO. Det er nesten dobbelt så mange som Stortinget har gått inn for..

Hegnar.no - 12 Apr 18 kl. 06:46

- USA setter F35-bestillinger på hold

Det amerikanske forsvarsdepartementet har midlertidig krevd stans i leveransene av F-35-kampfly fra flyprodusenten Lockheed Martin, ifølge kilder. .

Dagbladet - 12 Apr 18 kl. 04:14

Reuters: USA setter F35-bestillinger på hold

Det amerikanske forsvarsdepartementet har midlertidig krevd stans i leveransene av F-35-kampfly fra flyprodusenten Lockheed Martin, ifølge kilder. .

Aftenposten - 09 Jan 19 kl. 16:20

Kampfly savnet i Frankrike

Et fransk kampfly har forsvunnet fra radaren øst i landet. En leteaksjon er i gang i snøværet i Jurafjellene..

P4 - 02 Jun 18 kl. 18:43

NATO vil ikke komme Israel til unnsetning

NATO vil ikke komme Israel til unnsetning hvis landet blir angrepet. Det sier generalsekretær Jens Stoltenberg til den tyske avisa Der Spiegel. Israelske kampfly har de siste månedene bombet det som anses som iransk må i Syria, der Iran støtter president Bashar al-Assad.

NRK - 12 Apr 18 kl. 02:08

USA setter F35-bestillinger på hold

USAs forsvarsdepartement har midlertidig krevd stans i leveransene av F-35-kampfly, ifølge kilder. Årsaken er uenigheter om hvem som skal dekke kostnadene for reparasjoner av en produksjonsfeil som er funnet på over 200 av flyene, ifølge Reuters..

NRK - 05 May 18 kl. 12:40

Spiegel: For få tyske fly kampklare

Tyskland har lovet Nato å stille med 82 kampfly dersom det skulle oppstå en krise. Men bare ti av 128 fly av typen Eurofighter er kampklare, skriver Der Spiegel..

NRK - 11 Jul 18 kl. 17:25

Nato uroa over Russland og Iran

Nato-landa har vedteke ei slutterklæring frå toppmøtet i Brussel. Her heiter det blant anna at Nato er uroa over russisk militær aktivitet, som har gitt redusert stabilitet og tryggleik. Nato er også uroa over iransk ekspansjon i Midtausten..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt