Mann i 70-åra dømt for chatting om babyovergrep:

Sendte meldinger om hva som kunne gjøres med ufødt jente

I flere år snakket den eldre mannen med flere titalls personer om overgrep mot småbarn. I retten la han kortene på bordet.

DØMT: I rettssalen i Sunnmøre tingrett la pensjonisten kortene på bordet og erkjente overgrepschattingen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
DØMT: I rettssalen i Sunnmøre tingrett la pensjonisten kortene på bordet og erkjente overgrepschattingen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En mann i 70-åra er i Sunnmøre tingrett dømt til ett år og ni måneders fengsel for å ha chattet om seksuelle overgrep mot barn. Mannen har også delt flere hundre overgrepsbilder og videoer på nettet.

Den tidligere ustraffede pensjonisten la kortene på bordet da han møtte i tingretten. Ifølge dommen erkjente han straffskyld for samtlige punkter i tiltalen.

Fikk mye tid som pensjonist

Under politiets etterforskning har det kommet fram omfattende bevis i saken. På mannens pc fant politiet logger fra chatting med i alt 75 personer. Samtalene skal ha pågått over en periode på tre år og ti måneder.

Dialogene har hovedsakelig dreid seg om seksuelle overgrep mot barn. Under samtalene har tiltalte også delt og mottatt barnepornografiske bilder og filmer.

I retten forklarte mannen i 70-åra at han fikk mye fritid etter at han ble pensjonist. Mye av tida ble etter hvert brukt på nettet.

Etter at en venninne tipset ham om to chattesider, begynte han å bruke mer og mer tid på samtaler om overgrep. I den ferske dommen fra tingretten beskrives detaljer fra flere av samtalene, blant annet en hvor mannen og en annen fantaserer om hva de kan gjøre med en ufødt jentebaby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.