NRK > Nyheter

Tirsdag, 20 April, 04:58

NRK - 16 feb. 21 kl. 12:30

Sender 1200 soldater mot islamister

Tsjad sender 1200 soldater inn i kampen mot ekstreme islamister i Sahel-regionen sør for Sahara. Islamistene har terrorisert sivilbefolkning og myndigheter i flere land i området..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sahel, Sahara

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sender, 1200, soldatermot , islamister
NRK - 30 mars 21 kl. 11:04

Portugisiske soldater til Mosambik

Portugal sender rundt 60 soldater til Mosambik, melder AFP. Soldatene skal hjelpe den tidligere portugisiske kolonien etter at det har vært flere angrep fra islamister mot byen Palma nord i landet. FN anslår at flere titalls mennesker er blitt drept..

NRK - 05 feb. 21 kl. 18:19

Biden sender soldater

Pentagon sender ut rundt 1.000 soldater for å hjelpe til med vaksineringen av USAs befolkning, melder AP. President Joe Biden vil opprette rundt 100 massevaksineringssentre i USA innen en måned.

NRK - 18 feb. 21 kl. 20:02

Ni drept i Burkina Faso

Våpenmenn drepte ni personer og skadet ni andre i et bakholdsangrep ved en vei nord i Burkina Faso. Det er hyppige angrep i grenseområdet mellom Mali, Niger og Burkina Faso. Tsjad meldte denne uken at de sender 1200 soldater til området..

Aftenposten - 19 mars 21 kl. 12:00

Vil bruke 1200 mrd. på veier, jernbane, fly- og sjøtransport frem mot 2033.

Flere byer skal få penger fra staten. Det skal satses mer på sykkel. Regjeringen vil bruke 1200 mrd..

NRK - 19 mars 21 kl. 11:59

Nasjonal transportplan til 1200 mrd

Rammen for den kommende Nasjonal transportplan (NTP 2022-2033) er på 1200 milliarder kroner. Det er nesten en dobling av summen på 606 milliarder i 2014, og nesten 1000 milliarder mer enn NTP var på i 2002..

VG - 05 april 21 kl. 16:53

Ekspert tror Barcelona bruker Messi for å lokke Haaland

Sist uke besøkte Erling Braut Haalands far Alfie og agent Mino Raiola både Barcelona og Real Madrid. Fotballekspert Petter Veland tror Barcelona vil friste med Lionel Messi..

NRK - 16 feb. 21 kl. 00:06

Soldater til kamp mot jihadister

Presidenten i Tsjad, Idriss Déby Itno, vil sende 1200 soldater til grensen mellom Niger, Mali og Burkina Faso som en del av G5 Sahel-gruppens kamp mot jihadister i regionen, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 10 feb. 21 kl. 15:32

FN-soldater skadet i angrep

Minst 20 FN-soldater er skadet etter at leiren deres i Mali ble angrepet. Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men ekstreme islamister opererer i området. FN-operasjonen i det afrikanske landet begynte i 2013 på grunn av islamistisk terror..

NRK - 08 feb. 21 kl. 11:58

Skjerpet trussel fra islamister

PST vurderer at trusselen fra ekstreme islamister er skjerpet. Grunnen til det er økt spenning mellom «ytringsfriheten og det mange muslimer opplever som krenkelser av islam». PST frykter at det kan inspirere enkelte til å planlegge terror..

VG - 08 feb. 21 kl. 12:01

PST: – Trusselen fra ekstreme islamister skjerpet

I sin nye trusselvurdering for 2021 vurderer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) trusselen fra ekstreme islamister som skjerpet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Skolebygning i brann i Oslo

Det brenner i takkonstruksjonen på Trosterud skole i Oslo. Brannvesenet er godt i gang med slukningsarbeidet, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 4 minutter siden

166 nye smittede i Oslo siste døgn

Det er registrert 166 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er fire over snittet de sju foregående dagene. 166 tilfeller er 78 flere enn på søndag, men 15 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 1 time siden

Juryen avslutter for dagen

Jurymedlemmene i rettssaken mot den tidligere politimannen i Minneapolis Derek Chauvin har avsluttet diskusjonene sine for dagen, ifølge Hennepin County Court. Det er ikke opplyst når juryen forventes å møtes igjen tirsdag morgen, skriver CNN..

NRK - 1 time siden

Walter Mondale (93) død

Tidligere visepresident i USA, Walter Mondale, døde mandag, melder en talsmann for familien. Mondale ble 93 år gammel. Han var visepresident under president Jimmy Carter i 1977–1981.

NRK - 2 timer siden

To personer reddet opp fra sjøen

To personer er plukket opp fra sjøen mellom Karmøy og Vestre Bokn. De ringte selv og meldte om at de var i en båt som sank. HRS koordinerte redningsaksjonen.

NRK - 2 timer siden

USA ber Russland trappe ned

USA er dypt bekymret over Russlands planer om å blokkere internasjonal skipstrafikk i deler av Svartehavet. USAs utenriksdepartement anmoder også Russland om å trappe ned styrkeoppbyggingen langs grensen til Ukraina, melder AFP..

NRK - 2 timer siden

Jordskjelv i Indonesia

Et jordskjelv med styrke på 5, 9 rammet Nias-regionen i Indonesia, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 2 timer siden

Laschet valgt som kanslerkandidat

Tyskland ga sentralstyret i Angela Merkels kristeligkonservative parti CDU natt til onsdag klar støtte til Armin Laschet som kandidat til forbundskansler. 77,5 prosent stemte for Laschet, mens 22,5 prosent ville ha CSUs Markus Söder..

NRK - 3 timer siden

74 nye smittede på Romerike

I de fleste kommunene på Romerike er smitten på vei nedover, men Lillestrøm, Lørenskog og Eidsvoll har høye smittetall. Lillestrøm og Lørenskog har lenge ligget høyt oppe når det gjelder smittetall, og rapporterer om henholdsvis 26 og 19 nye tilfeller siden forrige oppdatering, skriver Romerikes Blad..

NRK - 4 timer siden

518 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 518 koronasmittede i Norge. Det er 19 færre enn snittet de siste sju dagene og 199 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden. De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt