P4 > Nyheter

Tuesday, 15 October, 07:57

P4 - 17 Sep 19 kl. 09:26

Saudi-Arabia varsler motangrep

Også Saudi-Arabia sier nå at de er sikre på at det var Iran, og ikke den jemenittiske Houthi-militsen som sto bak droneangrepet som rammet halvparten av landets oljeproduksjon i helgen.
En talsmann for den saudiske militærkoalisjonen sier at de nå forbereder "nødvendige tiltak" for å beskytte landets befolkning - og vil slå hardt tilbake..
Les mer på P4


Les mer om:
Saudi-Arabia, Iran, Houthi, arabia

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Saudi-Arabia, varsler, motangrep
P4 - 21 Sep 19 kl. 07:18

Varsler nytt angrep mot Saudi-Arabia

Talspersoner for Houthi-regimet i Jemen varsler at de vil gå til nye angrep på Saudi-Arabia innen kort tid. Sist lørdag ble et oljeanlegg angrepet av droner og satte store deler av landets oljeproduksjon ut av spill. USA har senere anklaget Iran for angrepet, til tross for at Houthi-regimet hele tiden har påstått at det var de som sto bak.

NRK - 20 Jun 19 kl. 11:31

Rakettangrep i Saudi-Arabia

Jemens houthi-opprørere har skutt en rakett mot et avsaltingsanlegg i Saudi-Arabia, men anlegget ble ikke påført skader, ifølge Saudi-Arabia. Landets statskontrollerte nyhetsbyrå sier at ingen mennesker heller ble skadd, skriver NTB..

NRK - 12 Jun 19 kl. 11:36

Mange såret i Saudi-Arabia

Minst 26 personer ble såret da houthiopprørere i Jemen sendte en rakett mot en flyplass i Saudi-Arabia, melder den saudiledede koalisjonen. En allianse av land med Saudi-Arabia i spissen har siden 2015 kjempet mot opprørsstyrker i nabolandet Jemen..

P4 - 17 Sep 19 kl. 15:37

Betent mellom Saudi-Arabia og Iran

Spenningen er intens i både i Iran og Saudi-Arabia etter bombeangrepene mot oljeanleggene i Saudi Arabia i helgen. Flere mener det var Iran som sto bak droneangrepet som rammet halvparten av oljeproduksjonen. Spørsmålet nå er hvor lenge partene kan fortsette slik uten at det eksploderer i en større militærkonflikt..

Aftenposten - 21 Sep 19 kl. 07:01

USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet

USA sender soldater til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater etter forrige ukes angrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia..

NRK - 21 Sep 19 kl. 00:56

Sender styrker til Saudi-Arabia

USA sender militære styrker til Saudi-Arabia etter angrepet på oljeinstallasjoner i landet. Pentagon sier at det ikke er bestemt hvilke styrker som blir sendt til Saudi-Arabia, men at styrkeoppbyggingen blir moderat, melder nyhetsbyrået Reuters..

P4 - 26 Sep 19 kl. 21:36

Sender luftvernsystem til Saudi-Arabia

USA sender et luftvernsystem til Saudi-Arabia. Amerikanerne sender 200 soldater sammen med missiler til landet for å styrke forsvaret i kjølvannet av angrepet mot to oljeinstallasjoner tidligere denne måneden. Det militære utstyret skal gjøre Saudi-Arabia bedre rustet til å overvåke eventuelle angrep i de nordlige delene av landet.

VG - 18 Sep 19 kl. 15:33

Sky News: Saudi Arabia hevder å ha bevis for Iran-angrep

Saudi Arabia hevder de har bevis for at Iran står bak droneangrepene mot to oljeanlegg i Saudi-Arabia i helgen..

NRK - 19 Sep 19 kl. 00:51

Eksperter på vei til Saudi-Arabia

FNs generalsekretær António Guterres sier FN-eksperter er på vei til Saudi-Arabia for å undersøke oljeangrepet. Han sier de har fått et mandat til å undersøke angrepet av Sikkerhetsrådet. Saudi-Arabia har invitert FN og internasjonale eksperter..

Aftenposten - 22 Sep 19 kl. 18:06

Én uke siden angrepet mot oljeanlegg i Saudi-Arabia. Midtøsten holder fremdeles pusten

Den langvarige konflikten mellom sjiamuslimske Iran og sunnimuslimske Saudi-Arabia blusset opp igjen etter angrepet på to oljeanlegg i Saudi-Arabia 14. september. Fremdeles er det uklart hva som blir konsekvensene..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Hellas evakuerer overfylt migrantleir

Greske myndigheter evakuerer en overfylt leir for migranter øst på øya Samos. I leiren er det over 4.000 mennesker, men den er egentlig laget for et par hundre.

P4 - 15 minutter siden

- Bagatelliserer lovbruddene i Oslo kommune

Oslo Høyre anklager Fagforbundet for å bagatellisere de 15.000 lovbruddene som er avdekket i Oslo kommune. Fagforbundet sa forrige uke at bruddene var alvorlig, men ville ikke omtale det som en skandale.

P4 - 5 minutter siden

Trump ringte Erdogan

USAs president Donald Trump pratet i går direkte på telefon med Tyrkias president Recep Erdogan. Trump gikk kraftig ut på Twitter i går og truet med å ødelegge Tyrkias økonomi om de fortsetter invasjonen av Nord-Syria. Han sier de økonomiske sanksjonene vil omfatte stans i forhandlinger om en handelsavtale, økt toll på stål og personlige sanksjoner mot tyrkiske ledere.

P4 - 45 minutter siden

Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år

Vi spiser mindre mat på boks. Salget av middagsmat fra hermetikkbokser har stupt ned 30 prosent på ti år. Ferdigmiddager fra takeaway, kjøledisk og ferskvare spiser opp markedsandeler fra middag på boks, men noen hermetikkfavoritter holder stand.

P4 - 30 minutter siden

Langt unna mål om to politifolk per 1000 innbyggere

Regjeringen Må gjøre mer for å holde løfte sitt, sier leder i Politiets Fellesforbund Sigve Bolstad.

P4 - 30 minutter siden

Varsler milliontap for pelsdyrbønder

Flere pelsdyrbønder vil tape mellom fem og ti millioner kroner når pelsdyrnæringen skal avvikles innen 2025. Det viser beregninger fra Klepp Regneskapslag, som fører regnskapet for 22 pelsdyrbønder, skriver Nationen. Regjeringen vil kompensere bøndene, men selskapet mener de som rammes må få full erstatning..

P4 - 1 time siden

Vil forsøke å fjerne aktor i Jensen-saken

Advokat John Christian Elden vil fjerne aktor Lars Erik Alfheim i rettssaken mot tidligere polititopp Eirik Jensen. Han mener Alfheim er inhabil fordi Jensen flere ganger jobbet tett med Oslo statsadvokatembete, skriver Dagbladet. Saken har blitt avvist flere ganger og er nå til behandling i Høyesterett.

P4 - 1 time siden

Republikanerne frykter kvinnene

Selv om det er Joe Biden som ligger best an til å bli demokratenes presidentkandidat i USA, så er det kvinnene republikanerne frykter mest. Bak Biden ligger nemlig Elisabeth Warren og Kamilla Harris som har mye større oppslutning blant de yngre velgere - og skaper mer engasjement:.

P4 - 1 time siden

Flere refses for seksuelle krenkelser i Forsvaret

Flere mannlige soldater får refs for seksuelle krenkelser av kvinnelige medsoldater i Forsvaret. I fjor ble det rapportert inn tyve saker som omhandlet sextrakassering og kroppskrenkelser, skriver Aftenposten. Antallet innrapporterte saker har også økt markant de siste årene.

P4 - 1 time siden

EU vurderer å holde nytt krisemøte

Brexit nærmer seg med stormskritt. Nå vurderer EU å holde et nytt toppmøte for å få landet en avtale. Britenes statsminister Boris Johnson sier han vil ha Storbritannia ut av EU 31.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt