P4 > Nyheter

Saturday, 22 February, 19:22

P4 - 17 Sep 19 kl. 09:26

Saudi-Arabia varsler motangrep

Også Saudi-Arabia sier nå at de er sikre på at det var Iran, og ikke den jemenittiske Houthi-militsen som sto bak droneangrepet som rammet halvparten av landets oljeproduksjon i helgen.
En talsmann for den saudiske militærkoalisjonen sier at de nå forbereder "nødvendige tiltak" for å beskytte landets befolkning - og vil slå hardt tilbake..
Les mer på P4


Les mer om:
Saudi-Arabia, Iran, Houthi, arabia

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Saudi-Arabia, varsler, motangrep
P4 - 21 Sep 19 kl. 07:18

Varsler nytt angrep mot Saudi-Arabia

Talspersoner for Houthi-regimet i Jemen varsler at de vil gå til nye angrep på Saudi-Arabia innen kort tid. Sist lørdag ble et oljeanlegg angrepet av droner og satte store deler av landets oljeproduksjon ut av spill. USA har senere anklaget Iran for angrepet, til tross for at Houthi-regimet hele tiden har påstått at det var de som sto bak.

NRK - 20 Jun 19 kl. 11:31

Rakettangrep i Saudi-Arabia

Jemens houthi-opprørere har skutt en rakett mot et avsaltingsanlegg i Saudi-Arabia, men anlegget ble ikke påført skader, ifølge Saudi-Arabia. Landets statskontrollerte nyhetsbyrå sier at ingen mennesker heller ble skadd, skriver NTB..

NRK - 12 Jun 19 kl. 11:36

Mange såret i Saudi-Arabia

Minst 26 personer ble såret da houthiopprørere i Jemen sendte en rakett mot en flyplass i Saudi-Arabia, melder den saudiledede koalisjonen. En allianse av land med Saudi-Arabia i spissen har siden 2015 kjempet mot opprørsstyrker i nabolandet Jemen..

P4 - 17 Sep 19 kl. 15:37

Betent mellom Saudi-Arabia og Iran

Spenningen er intens i både i Iran og Saudi-Arabia etter bombeangrepene mot oljeanleggene i Saudi Arabia i helgen. Flere mener det var Iran som sto bak droneangrepet som rammet halvparten av oljeproduksjonen. Spørsmålet nå er hvor lenge partene kan fortsette slik uten at det eksploderer i en større militærkonflikt..

Aftenposten - 21 Sep 19 kl. 07:01

USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet

USA sender soldater til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater etter forrige ukes angrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia..

NRK - 21 Sep 19 kl. 00:56

Sender styrker til Saudi-Arabia

USA sender militære styrker til Saudi-Arabia etter angrepet på oljeinstallasjoner i landet. Pentagon sier at det ikke er bestemt hvilke styrker som blir sendt til Saudi-Arabia, men at styrkeoppbyggingen blir moderat, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - I førrgår: 14:21

Pompeo møtte Salman i Saudi-Arabia

Utanriksminister i USA, Mike Pompeo, møtte torsdag den saudiarabiske kong Salman i Saudi-Arabia. Dei skal diskutere spørsmål om tryggleik knytt til Iran. Før han reiste sa Pompeo at han også ville ta opp spørsmål om menneskerettar i Saudi-Arabia..

P4 - 26 Sep 19 kl. 21:36

Sender luftvernsystem til Saudi-Arabia

USA sender et luftvernsystem til Saudi-Arabia. Amerikanerne sender 200 soldater sammen med missiler til landet for å styrke forsvaret i kjølvannet av angrepet mot to oljeinstallasjoner tidligere denne måneden. Det militære utstyret skal gjøre Saudi-Arabia bedre rustet til å overvåke eventuelle angrep i de nordlige delene av landet.

VG - 18 Sep 19 kl. 15:33

Sky News: Saudi Arabia hevder å ha bevis for Iran-angrep

Saudi Arabia hevder de har bevis for at Iran står bak droneangrepene mot to oljeanlegg i Saudi-Arabia i helgen..

NRK - 19 Sep 19 kl. 00:51

Eksperter på vei til Saudi-Arabia

FNs generalsekretær António Guterres sier FN-eksperter er på vei til Saudi-Arabia for å undersøke oljeangrepet. Han sier de har fått et mandat til å undersøke angrepet av Sikkerhetsrådet. Saudi-Arabia har invitert FN og internasjonale eksperter..

Fler nyheter fra P4

P4 - 22 timer siden

85 regelbrudd innen hundeoppdrett

Norsk Kennel Klub registrerte i fjor 85 brudd på klubbens etiske grunnregler for avl og oppdrett av hunder. I 32 av sakene gjaldt det paring av tispe som er under 18 måneder gammel, noe som ikke er lov. NKKs regler skal bidra til å ivareta dyrevelferden, og sikre god helse blant hund..

P4 - 30 minutter siden

Nordmenn sandfast på Kanariøyene

Det er vind som plager nordmenn på på Kanariøyene også - der er det rett og slett sandstorm i kveld, så Flyplassen ved Las Palmas er stengt pga dårlig sikt. Det betyr at tre passasjerfly som skulle til Oslo ikke kommer seg av gårde i kveld. En av passasjerene opplyser til p4-nyhetene at de er hentet ut av flyet og tilbake til terminalen, og så skal de plasseres på hotell natten over..

P4 - 30 minutter siden

- Sprer konspirasjoner om koronaviruset

USA hevder Russland sprer konspirasjonsteorier og koronaviruset på sosiale medier. Ifølge amerikanske myndigheter er russerne knyttet til flere tusen kontoer som sprer usannheter, melder nyhetsbyrået AFP. Amerikanerne mener målet er så ødelegge for den internasjonale innsatsen for å bekjempe lungeviruset..

P4 - 30 minutter siden

Over 10.000 sivile drept eller skadd

Mer enn 3.400 sivile ble drept i Afghanistan i fjor. Og rundt 7.

P4 - 2 timer siden

75 barn bortført i fjor

75 barn var i fjor registrert som bortført fra Norge til utlandet. Samtidig er elleve barn registrert som bortført til Norge, viser ny statistikk fra regjeringen. Innad i Norge var 86 barn bortført i 2019, mot 95 barn året før..

P4 - 2 timer siden

Koronaviruset sprer seg i Iran

Flere er smittet av koronaviruset i Iran. Det er rapportert om ti nye tilfeller, og totalt 28 smittede i landet. En person som var smittet har mistet livet..

P4 - 5 timer siden

Norsk medalje på herrestafetten

Norge måtte ut i en strafferunde, og brukte hele 12 ekstraskudd, men tok sølv på herrenes VM-stafett i skiskyting i Anterselva i ettermiddag. Frankrike vant klart, mens Tyskland ble nummer tre..

P4 - 3 timer siden

Ber folk være forberedt

Hovedredningssentralen ber folk være forbereft før de legger ut på tur langs kysten og i fjellet nå. Det blåser kraftig fra sør til nord. Hovedredningssentralen sier det kan ta lang tid før hjelpen kommer om det skulle oppstå eventuelle hendelser.

P4 - 4 timer siden

Åpner trolig vei igjen i dag

E39 gjennom Våtedalen i Jølster åpner trolig igjen i dag. I går gikk det er 150 meter bredt snøskred over veien. En bil ble tatt, men føreren kom seg helskinnet fra det.

P4 - 4 timer siden

Flere dropper Thailand

Færre nordmenn vil på ferie til Thailand, og koronaviruset kan være en årsak. Ifølge reiseselskapet Tui har det den siste tiden blitt flere avbestillinger i siste liten til Sørøst-Asia, mens folk heller vil til Kanariøyene, skriver E24. Også Ving merker en liten nedgang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt