NRK > Nyheter

Tuesday, 07 April, 11:59

NRK - 20 Feb 20 kl. 18:45

Samde om regjering i Sør-Sudan

Dei politiske rivalane Salva Kiir og Riek Machar er samde om å danne ei ny koalisjonsregjering i Sør-Sudan, etter ein krig som har kosta minst 380.000 menneskeliv. Sør-Sudan er verdas nyaste stat..
Les mer på NRK


Les mer om:
Salva Kiir, Riek Machar, Sør-Sudan, sudan

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Samdeom , regjeringi , Sør-Sudan
NRK - 12 Nov 19 kl. 14:40

Samde om nytt regjeringssamarbeid

Det spanske venstrepartiet Podemos er samde om å forme ei koalisjonsregjering med det sosialdemokratiske partiet PSOE. Det melder AFP..

Aftenposten - 22 Jan 20 kl. 18:25

Massakre på grensa mellom Sudan og Sør-Sudan

Minst 32 mennesker ble drept da personer fra Sudan gikk til angrep på en landsby i Abyei på grensa til Sør-Sudan, ifølge en lokal tjenestemann..

P4 - 25 Nov 19 kl. 18:26

Tilbakekaller ambassadør i Sør-Sudan

USA kaller hjem nå sin ambassadør i Sør-Sudan. Det skjer etter at de politiske lederne i landet ikke har klart å bli enige om å danne regjering før fritsten de fikk til 12. november.

NRK - 20 Feb 20 kl. 13:40

Ny regjering i Sør-Sudan

De politiske rivalene Salva Kiir og Riek Machar sier de er kommet til enighet om en ny koalisjonsregjering. President Kiir og opprørsleder Machar opplyser at de planlegger å danne ny regjering førstkommende lørdag, melder NTB..

NRK - 11 Dec 19 kl. 09:14

Mot nok eit nyval i Israel

Israelske politikarar har frist til midnatt med å bli samde om ei styringsdyktig regjering. Dersom dei ikkje klarer det, går det mot nyval i Israel. Det vil i så fall bli det tredje valet på under eitt år i landet..

NRK - 28 Oct 19 kl. 10:27

Samde om å utsette brexit

EU har blitt samde om å utsette brexit inntil tre månadar, altså 31. januar. Det melder EU-president Donald Tusk på Twitter.

NRK - 05 Mar 20 kl. 18:31

Samde om våpenkvile i Syria

Tyrkia og Russland har blitt samde om ei våpenkvile i Syria frå midnatt, melder AFP. Russlands president Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har torsdag møttest i Moskva for å diskutere ei eventuell våpenkvile i Idlib-provinsen..

NRK - 22 Jan 20 kl. 18:04

32 personer drept i Sør-Sudan

Minst 32 personer er drept i et angrep i grenseområdet mellom Sør-Sudan og Sudan. Mange av de drepte er kvinner og barn. 15 mennesker er bortført, ifølge lokale myndigheter.

NRK - 25 Nov 19 kl. 17:11

USA tilbakekaller ambassadør

USA kaller hjem sin ambassadør i Sør-Sudan etter at de politiske lederne i landet ikke har klart å bli enige om å danne regjering. President Salva Kiir og opposisjonsleder Riek Machar hadde fått frist til 12. november..

Aftenposten - 27 Mar 20 kl. 06:59

Koronaviruset kan knuse håpet i Sudan

Etter mer en 30 år med et undertrykkende regime, kom håpet i fjor til Sudan. Nå kan det bli knust av et virus..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Vil «opne bygda» etter påske

Fyresdal har 1300 innbyggarar og ingen koronasmitte. No håpar dei regjeringa opnar for at kommunane sjølve kan bestemme om dei skal opne barnehagar og skular etter påske..

NRK - 15 minutter siden

Nytt koronadødsfall ved SUS

En person over 80 år døde mandag som følge av koronaviruset ved Stavanger universitetssykehus. Det viser den oppdaterte statistikken fra sykehuset tirsdag, melder Aftenbladet..

NRK - 10 minutter siden

Debatt i Stortinget om krisepakke

NRK - 15 minutter siden

Helseminister sier han er en idiot

New Zealands helseminister David Clark omtaler seg selv som en idiot etter å ha tatt med familien på en kjøretur på to mil og dratt til stranden. Det var et brudd på landets strenge reiserestriksjoner i forbindelse med koronapandemien..

NRK - 15 minutter siden

Erklærer unntakstilstand i Japan

Japans statsminister Shinzo Abe har erklært unntakstilstand for å begrense koronautbruddet i landet. Unntakstilstanden gjelder i Tokyo og seks andre områder i landet. Årsaken er at Japan den siste tiden har opplevd en økning i antall smittetilfeller..

NRK - 15 minutter siden

Fire døde på samme omsorgssenter

Nok en beboer ved Stener Heyerdahl omsorgssenter i Kristiansand er død etter å ha blitt smittet av korona. Totalt fire beboere blitt offer for Covid-19 ved Stener Heyerdahl..

NRK - 30 minutter siden

To nye dødsfall i Bærum

Bærum kommune bekrefter at to personer mistet livet på grunn av koronaviruset i helgen. Det er nå totalt syv personer som har dødd i Bærum. – Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog..

NRK - 45 minutter siden

Oslo tingrett: Y-blokka kan rives

Oslo tingrett sier nei til kravet om å utsette rivingen av Y-blokka, melder Aftenposten..

NRK - 1 time siden

Nytt dødsfall i Kristiansand

En beboer ved Stener Heyerdahl omsorgssenter døde tirsdag. Det opplyser Kristiansand kommune. Vedkommende var en av beboerne med kjent smitte.

NRK - 1 time siden

Nav utsetter trygdebehandling

Nav utsetter behandlingen av saker som omfattes av trygdeskandalen, melder NTB..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt