P4 > Nyheter

Søndag, 12 Juli, 17:04

P4 - 12 nov. 19 kl. 16:10

Sa nei til å berge Nesna

Stortinget stemte i dag nei til å overprøve Nord universitets vedtak om å legge ned studiestedet Nesna i Nordland.
SV mener utdanningssteder utenfor byer og tettsteder står i fare, og kom med forslaget om å overprøve vedtaket.
Det har vært store protester mot å legge ned studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen..
Les mer på P4


Les mer om:
Nord, Nesna, Nordland, Sandnessjøen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sa nei, tilå , berge, Nesna
NRK - 12 nov. 19 kl. 15:59

Seier nei til å berge Nesna

Stortingsfleirtalet stemte i dag nei til å overprøve Nord universitet sitt vedtak om å legge ned studiestaden Nesna..

NRK - 03 okt. 19 kl. 01:59

Nesna kan havne i kontrollkomiéen

Leder av utdanningskomiteen på Stortinget, Roy Steffensen (Frp) mener det er grunn til å undersøke om nedleggelsen av Nord universitets studiested på Nesna har skjedd på feil premisser. Han vil ta saken til kontrollkomiteen, ifølge Nationen..

NRK - 03 okt. 19 kl. 01:59

Nesna kan havne i kontrollkomitéen

Leder av utdanningskomiteen på Stortinget, Roy Steffensen (Frp) mener det er grunn til å undersøke om nedleggelsen av Nord universitets studiested på Nesna har skjedd på feil premisser. Han vil ta saken til kontrollkomiteen, ifølge Nationen..

P4 - 21 okt. 19 kl. 20:46

- Skulle holde oss unna Nesna

Rektor Anne Husebekk ved Universitetet i Tromsø sier hun fikk en muntlig beskjed fra Kunnskapsdepartementet om å ikke engasjere seg på Helgeland. Det melder NRK. De vurderte å gå inn etter at Nord Universitet vedtok å legge ned studier på Nesna på Helgeland.

VG - 22 aug. 19 kl. 21:25

Vedum jubler over Aps snuoperasjoner. Nå vil han snu enda en sak.

MOSKENES (VG) – Arbeiderpartiet blir mer og mer enige med oss, og det er bra, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Nå håper han at Ap skal berge lærerutdanning i Nesna og sykepleierutdanning i Sandnessjøen..

NRK - 21 okt. 19 kl. 20:17

– Skulle holde oss unna Nesna

Rektor Anne Husebekk ved Universitetet i Tromsø sier hun fikk en muntlig beskjed fra Kunnskapsdepartementet om å ikke engasjere seg på Helgeland. UiT vurderte å gå inn etter at Nord Universitet vedtok å legge ned studier på Nesna på Helgeland..

NRK - 20 aug. 19 kl. 14:04

Rektor er ikke velkommen

I et brev til rektor ved Nord Universitet, Hanne Solheim Hansen, skriver tillitsvalgte ved Nesna at de ikke ønsker at hun deltar under åpningen av studieåret. Bakgrunnen er konflikten rundt nedleggingen av Nesna som studiested, skriver iSandnessjøen..

P4 - 08 april 20 kl. 05:44

Brann i sauefjøs i Nesna

Et fjøs står i brann i Nesna i Nordland. Politiet opplyser at det skal være rundt 150 sauer i fjøset. Det skal ikke være fare for spredning, men det er vanskelige værforhold på stedet.

P4 - 13 mai 20 kl. 08:27

Nesna-studenter varsler rettssak

Studenter ved Nord universitet avdeling Nesna varsler rettssak hvis de ikke får fullføre studiene der de startet dem. Avgjørelsen om å legge ned studiestedet har møtt mye motstand blant studenter, ansatte og opposisjonen på Stortinget. Studentene har nå fått hjelp av en advokat til å klage på nedleggelsen og mener vedtaket bryter med universitets- og høgskoleloven, skriver NRK..

P4 - 08 juni 20 kl. 10:26

Stig-André Berge satser mot OL

Bryteren Stig-André Berge er nå klar for å satse mot OL. Det kunngjorde han i formidag. Berge har vært i tenkteboksen, men har nå landet på at han vil strekke karrieren sin ett år frem i tid, med OL som hovedmål..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

En skadet i motorcrossulykke

En mann i slutten av 20-årene er sendt til sykehus etter en motorcrossulykke. i Vefsn i Nordland. Personen skal ha kjørt på et hopp og landet skjevt opplyser politiet.

P4 - 45 minutter siden

Reagerer på utsettelse

Utbyggingen av den rasutsatte strekningen på E16 mellom Bergen og Voss skulle egentlig startet om to år, men nå tror Vegvesenet at realistisk byggestart er først om fire år, ifølge TV 2. Ordfører i Voss, Hans-Erik Ringkjøb fra Ap, mener folk blir holdt for narr. Samferdselsdepartementet opplyser at de ikke kan si når oppstart vil være, men skal nå gjennomgå en rapport om dette som er utarbeidet av Statens Vegvesen..

P4 - 1 time siden

Hund angrep sauer

En hund som gikk løs gikk til angrep på fire sauer i Øystre Slidre i Innlandet i ettermiddag. En av sauene ble så skadet at den måtte avlives, melder NRK. Hunden er ikke fanget inn, og det er uvisst hvem som er eier..

P4 - 1 time siden

Mange tar ferie med lånte penger

Nesten 250.000 nordmenn har planer om å låne penger for å få råd til årets sommerferie. Dette til tross for at nordmenn i snitt vil kutte årets feriebudsjett med en firedel, ifølge en undersøkelse gjort for Sparebank1.

P4 - 1 time siden

Mer respekt for helsevesenet

Tilliten til det norske helsevesenet har steget i koronakrisen. En ny undersøkelse fra Opinion viser at sju av ti nordmenn nå har fått en økt respekt for det norske helsevesenet. Like mange svarer at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling dersom de skulle bli smittet..

P4 - 2 timer siden

Siktet for drap

En mann er pågrepet og siktet for drap i Steinkjer i natt. Det opplyser politiet i Trøndelag. Politiet startet drapsetterforskning etter at en utenlandsk statsborger ble funnet død på en privat adresse på Fergeland.

P4 - 2 timer siden

Ønsker kvittering for politisjekker

Likestillingsombudet vil ha en ordning hvor alle som blir kontrollert av politiet, skal få en kvittering som et bevis på kontrollen. Ombudet har nå sendt et brev til Justisdepartementet med ønske om at ordningen innføres i Oslo politidistrikt, skriver Aftenposten. Tanken er at det vil forebygge at politiet stopper folk på grunn av hudfarge og etnisitet.

P4 - 2 timer siden

Dømt for Nav-bedrageri

En mann i 60-årene er i Oslo tingrett dømt til fire måneder i fengsel for grovt bedrageri. Mannen mottok 718.000 kroner i arbeidsavklaringspenger i to år, samtidig som han jobbet i en ledende stilling i et parkeringsselskap.

P4 - 3 timer siden

Mann savnet på Blefjell

Det er satt i gang en leteaksjon etter mann i 60-årene på Blefjell mellom Kongsberg og Notodden. Mannen har vært savnet siden i går ettermiddag og skal ha vært alene på tur, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Det er flere hundepatruljer i området og et helikopter er satt inn i søket..

P4 - 3 timer siden

Ber folk holde seg i Norge

Sykepleierforbundet er skeptiske til regjeringens nye reiseråd og ber nå folk om å holde seg i Norge. Regjeringen har åpnet for reiser til og fra de fleste landene i Europa fra 15. juli.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt