P4 > Nyheter

Saturday, 14 December, 05:23

P4 - 12 Nov 19 kl. 16:10

Sa nei til å berge Nesna

Stortinget stemte i dag nei til å overprøve Nord universitets vedtak om å legge ned studiestedet Nesna i Nordland.
SV mener utdanningssteder utenfor byer og tettsteder står i fare, og kom med forslaget om å overprøve vedtaket.
Det har vært store protester mot å legge ned studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen..
Les mer på P4


Les mer om:
Nord, Nesna, Nordland, Sandnessjøen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sa nei, tilå , berge, Nesna
NRK - 12 Nov 19 kl. 15:59

Seier nei til å berge Nesna

Stortingsfleirtalet stemte i dag nei til å overprøve Nord universitet sitt vedtak om å legge ned studiestaden Nesna..

NRK - 03 Oct 19 kl. 01:59

Nesna kan havne i kontrollkomitéen

Leder av utdanningskomiteen på Stortinget, Roy Steffensen (Frp) mener det er grunn til å undersøke om nedleggelsen av Nord universitets studiested på Nesna har skjedd på feil premisser. Han vil ta saken til kontrollkomiteen, ifølge Nationen..

NRK - 03 Oct 19 kl. 01:59

Nesna kan havne i kontrollkomiéen

Leder av utdanningskomiteen på Stortinget, Roy Steffensen (Frp) mener det er grunn til å undersøke om nedleggelsen av Nord universitets studiested på Nesna har skjedd på feil premisser. Han vil ta saken til kontrollkomiteen, ifølge Nationen..

P4 - 21 Oct 19 kl. 20:46

- Skulle holde oss unna Nesna

Rektor Anne Husebekk ved Universitetet i Tromsø sier hun fikk en muntlig beskjed fra Kunnskapsdepartementet om å ikke engasjere seg på Helgeland. Det melder NRK. De vurderte å gå inn etter at Nord Universitet vedtok å legge ned studier på Nesna på Helgeland.

VG - 22 Aug 19 kl. 21:25

Vedum jubler over Aps snuoperasjoner. Nå vil han snu enda en sak.

MOSKENES (VG) – Arbeiderpartiet blir mer og mer enige med oss, og det er bra, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Nå håper han at Ap skal berge lærerutdanning i Nesna og sykepleierutdanning i Sandnessjøen..

NRK - 21 Oct 19 kl. 20:17

– Skulle holde oss unna Nesna

Rektor Anne Husebekk ved Universitetet i Tromsø sier hun fikk en muntlig beskjed fra Kunnskapsdepartementet om å ikke engasjere seg på Helgeland. UiT vurderte å gå inn etter at Nord Universitet vedtok å legge ned studier på Nesna på Helgeland..

NRK - 20 Aug 19 kl. 14:04

Rektor er ikke velkommen

I et brev til rektor ved Nord Universitet, Hanne Solheim Hansen, skriver tillitsvalgte ved Nesna at de ikke ønsker at hun deltar under åpningen av studieåret. Bakgrunnen er konflikten rundt nedleggingen av Nesna som studiested, skriver iSandnessjøen..

P4 - 23 Oct 19 kl. 18:09

Berge gleder seg til å møte Liverpool

Sander Berge og resten av Genk ser fram til å ta i mot regjerende Champions League-mester Liverpool på hjemmebane i kveld. Liverpool er nummer tre i gruppen etter to kamper, mens Genk ligger sist. - Det blir enormt å møte verdens beste lag, sier Berge..

Aftenposten - 16 Sep 19 kl. 11:24

Irritert Berge etter VM-exit: - Elendig taktikk

Stig-André Berge røk ut av bryte-VM mandag. Muligheten for å kvalifisere seg til OL er likevel ikke over..

VG - 08 Nov 19 kl. 16:51

Klopp bekrefter Berge-interessen: – Veldig god

LIVERPOOL (VG) Liverpool-manager Jürgen Klopp (52) er åpen om at han har sansen for Sander Berge (21)..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 timer siden

Tiltalt for forfølgelse av vindkraftarbeider

En mann i Trøndelag er tiltalt for å ha skremt og forfulgt vindkraftarbeider. Trønderenergi, som har ansvaret for vindkraft-utbyggingen på Frøya, har ifølge Adressa levert minst ni anmeldelser til politiet. Tiltaltes forsvarer sier at det er for tidlig å kommentere saken nå..

P4 - 5 timer siden

Mann påkjørt i Oslo

En mann skal være hardt skadet etter å ha blitt påkjørt av en drosje i Dronning Eufemias gate i Oslo. Det melder politiet på Twitter. Området er sperret for trafikk og politiet avhører vitner på stedet for å få oversikt over hva som har skjedd, skriver VG..

P4 - 6 timer siden

Steinras over E18

Det har gått et steinras over E18 ved Bommestad i Larvik og sørgående retning er stengt. Det melder politiet i Sør-Øst. Nødetatene er på vei til stedet, men det er ikke meldt om at noen skal være tatt av raset..

P4 - 7 timer siden

Bandidos-topp siktet for vold

Den tidligere Bandidos-toppen Lars Harnes er varetektsfengslet i fire uker, siktet for kroppsskade. Det skriver Dagbladet. Natt til onsdag skal Harnes og en annen mann ha utsatt en person for vold i Sandefjord.

P4 - 7 timer siden

Reagerer på Johnson-utspill

Skottlands førsteminister reagerer kraftig på at britenes statsminister Boris Johnson ikke vil la skottene holde en ny folkeavstemning om selvstendighet. Det skotske nasjonalistpartiet fikk solid oppslutning i gårsdagens valg og kan sende 48 representanter til Underhuset, noe som er 13 flere enn det de har hatt. Samtidig mistet det konservative partiet i Skottland flere av sine mandater..

P4 - 7 timer siden

19 drept etter bortføring i Nigeria

14 soldater og en politimann er drept etter å ha blitt bortført av jihadister i Nigeria. Det melder AFP. Krigere fra en gruppe som har sverget troskap til IS skal ha gått til angrep på en sikkerhetspost i landsbyen Mamuri, og fått overtaket da den sivile militsgruppen der gikk tom for ammunisjon.

P4 - 9 timer siden

Sykehjem sperret demente inne

Ansatte ved et sykehjem i Kristiansand skal ha sperret eldre mennesker med demens inne på et lite rom hvis de utagerte. Fylkesmannen i Agder oppdaget lovbruddet under et tilsyn, melder NRK. Rommet har ingen møbler og heller ingen ringesnor pasientene kunne bruke til å varsle de ansatte.

P4 - 8 timer siden

Rekordmange kvinner i Underhuset

Rekordmange av de nyvalgte medlemmene til det britiske Parlamentet er kvinner. Det viser en opptelling nyhetsbyrået Press Association har gjort. 220 av de 650 nyvalgte medlemmene er kvinner, mot 208 i den utgående forsamlingen.

P4 - 8 timer siden

Skyting i Sverige

Det har vært skyting flere steder i Sverige i kveld, melder svenske medier. To personer er skadet og sendt til sykehus i Västerås. I Sollentuna rykket politiet ut til melding om skyting og fant en mann med stikkskader da de kom til stedet.

P4 - 9 timer siden

Trump er ikke imot en lang riksrettssak

USAs President Donald Trump sier han ikke har noe imot at en riksrettssak mot ham i Senatet blir langvarig. Det skal ha vært en CIA-analytiker som først varslet om den nå mye omtalte telefonsamtalen Trump hadde med Ukrainas president i sommer. På en pressekonferanse i dag sa Trump at han håper varslerens identitet blir kjent..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt