P4 > Nyheter

Monday, 24 June, 22:15

P4 - 24 May 19 kl. 21:44

SV vil droppe veier for 450 milliarder kroner

SV-leder Audun Lysbakken vil droppe veiprosjekter for 450 milliarder kroner.
For å stanse bomkrisen vil Lysbakken nedskalere nesten alle 4-felts motorveiprosjekter de neste 30 årene og stanse fergefri E39 på Vestlandet, ny E6 ut av Trondheim og ny E18 ut av Oslo, skriver VG.
Bompengedronningene Erna Solberg og Siv Jensen har ledet landet inn i en luksusfelle hvor veibyggingen har blitt så hemningsløs at bomregningene slår alle rekorder, sier han..
Les mer på P4


Les mer om:
Audun Lysbakken, Lysbakken, E39, Vestlandet, E6, Trondheim, E18, Oslo, VG, Erna Solberg, Siv Jensen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: SV vil, droppe, veier, for, 450, milliarder, kroner
P4 - Igår: 11:35

Planlegger veier for 120 km/t

Mens Vegvesenet mener det er ulønnsomt å bygge veier for 120 km/t, planlegger konkurrenten Nye Veier allerede for denne hastigheten nå. Selskapet opplyser til VG at de på blant annet på E18 fra Bamble til Kristiansand planlegger veiutformingen for 120 kilometer. Nye Veier har også vurdert 130 km, men har slått det fra seg da det forutsetter en betydelig bredere veibane, melder avisen..

Aftenposten - 24 Jan 19 kl. 18:51

Sikkerhetsforsker advarer regjeringen mot å droppe fotobokser

Solberg-regjeringen vil ikke ha gjennomsnittsmåling på nye veier eller tunneler før det er bevist at det her skjer ulykker. Det får Transportøkonomisk Institutt til å reagere..

NRK - 29 Jan 19 kl. 01:11

Stengte veier i Vest-Lofoten

En rekke veier på Moskenesøya og Flakstadøya er stengt på grunn av snøskred. E10 er stengt på fem steder. I tillegg er en rekke mindre veier stengt på grunn av skred.

NRK - 29 Jan 19 kl. 01:11

Stengte veier i Lofoten

En rekke veier på Moskenesøya og Flakstadøya er stengt på grunn av snøskred. E10 er stengt på fem steder. I tillegg er en rekke mindre veier stengt på grunn av skred.

NRK - 20 Jun 19 kl. 12:57

Norges veier tryggest i Europa

Siden 2010 er antall omkomne på norske veier halvert, mens EU-snittet er en reduksjon på 20 prosent. Det gjør Norge til landet med de sikreste veiene i Europa. I 2018 omkom 25.

Hegnar.no - 25 Mar 19 kl. 12:24

Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger

Rogaland SV foreslår å droppe bompenger og bygge færre veier enn i dag..

NRK - 29 Mar 19 kl. 03:05

Ber Brunei droppe nye homolover

Amnesty og andre rettighetsgrupper ber Brunei droppe nye lover som åpner for steining og pisking av homofile og amputasjon for ran. De nye lovene skal etter planen tre i kraft neste uke, men ble vedtatt allerede i desember..

P4 - 03 Jun 19 kl. 14:42

- Flere store veier vil begrense antall trafikkdrepte

Store nye trafikksikre veier er viktig for å få ned antall trafikkdrepte. Det mener Frps Morten Stordalen, som er første nestleder i Transport- og kommunikasjonskomiteen. Ferske tall fra Trygg Trafikk at 42 mennesker har omkommet så langt i år.

Hegnar.no - 27 Mar 19 kl. 06:19

NSB vurderer å droppe komfortkupeen

NSB vurderer å droppe komfortkupeen for å fylle opp tomme seter. Selskapet sier de finleser tilbakemeldinger fra reisende..

VG - 24 May 19 kl. 21:37

SV vil droppe veier for 450 milliarder kroner

SV-leder Audun Lysbakken går drastisk til verks for å stanse bomkrisen. Han vil nedskalere nesten alle 4-felts motorveiprosjekter de neste 30 årene og stanse fergefri E39 på Vestlandet, ny E6 ut av Trondheim og ny E18 ut av Oslo..

Fler nyheter fra P4

P4 - 3 minutter siden

Piloter saksøker Boeing

400 piloter saksøker Boeing fordi de mener flyprodusenten visste at flytypen 737 Max hadde en designfeil som gjorde at to fly styrtet. Pilotene mener Boeing har dekket over kjente feil, viser rettsdokumentene Asutralian Broadcasting Corporation har fått tilgang til. Flyprodusenten på sin side står fast på at flyet er designet for å være trygt.

P4 - 30 minutter siden

Mexico styrker grensekontrollen

Mexico øker nå vaktholdet ved den amerikanske grensen ytterligere. De har nå plassert ut rundt 15 000 soldater og vakter som stopper migranter som forsøker å krysse grensen ulovlig. De har også pågrepet og splittet opp migrantfamilier, melder nyhetsbyrået AFP.

P4 - 1 time siden

Vet ikke om smittekilden blir funnet

Det er usikkert om smittekilden som førte til en epidemi i Askøy blir funnet. Det opplyste varaordfører Bård Espelid på et folkemøte på Askøy i kveld. Kommunen har gjort undersøkelser av avføring som er funnet i nærheten av vannbassenget der de mistenker smitten oppsto, men disse har ikke inneholdt spor av campylobakter som førte til at folk ble syke.

P4 - 1 time siden

Partiene bevilger penger til seg selv

Partigruppene på Stortinget bevilger penger til seg selv som de slipper å betale tilbake om de ikke bruker opp alt i løpet av året. Gjennom gruppetilskudd, representanttilskudd og opposisjonstilskudd fikk de ni stortingsgruppene til sammen 188 millioner kroner i fjor, melder VG. Partiene har nå nesten 200 millioner kroner til sammen i oppsparte midler..

P4 - 1 time siden

Italienerne mer positive til OL

Det italienske folket er mer positive til å arrangere OL i hjemlandet enn de svenske. IOC sin evalueringsrapport viser at 83 prosent av italienerne er positive til dette, mot 55 prosent av svenskene. Men det har ikke stoppet søta bror fra å være skuffet over at de i kveld mistet vinter-OL 2026 til Italia.

P4 - 1 time siden

USA videre til kvartfinale

USA tok seg videre til kvartfinalen i fotball-VM da de slo Spania 2-1 i kveld. De amerikanske kvinnene skal møte vertsnasjonen Frankrike i kvartfinalen. Sverige sin åttedelsfinale mot Canada startet nå klokken 21.

P4 - 1 time siden

70 beboere evakuert i forbindelse med brann

70 beboere evakuerte seg selv da det begynte å brenne i en leilighet i en blokk i Sofienberggata i Oslo i kveld. Det er ikke kjent om personen som var i leiligheten der brannen startet ble skadet. Brannvesenet har slukket brannen..

P4 - 1 time siden

Må koke vann i en måned til

Innbyggerne i Askøy må koke drikkevannet i minst fire til fem uker til. Det kom fram på et folkemøte i kommunen i kveld. Kommunen anslår at så mange som 2000 innbyggere har blitt syke med tarminfeksjoner av vannet.

P4 - 2 timer siden

Intercity dyrere enn planlagt

Utbyggingen av jernbanen på Østlandet kommer til å bli dyrere enn planlagt. Bane Nor varsler kostnandssprekk for to intercity-prosjekter. Strekningen ved Eidsvoll som skulle koste 6,7 milliarder kroner kommer til å bli en milliard dyrere, skriver Byggindustrien.

P4 - 2 timer siden

Equinor tapte kamp om havvind

Equinor tapte anbudskonkurransen om å bygge USAs største vindkraftverk til havs. Det ble danske Ørsted som vant og får bygge vindpark med en kapasitet på 1100 megawatt i et havområde utenfor delstaten New Jersey, skriver Teknisk ukeblad. Equinor er fortsatt med i konrkurranse om å bygge ut en park utenfor New York..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt