NRK > Nyheter

Friday, 05 June, 02:27

NRK - 09 Apr 20 kl. 08:28

SUS øker testkapasiteten

Stavanger universitetssjukehus ønsket å få testkapasiteten på koronatester opp på rundt 1000 tester i døgnet innen sommeren. Nå ser det derimot ut til at kapasiteten kan femdobles innen utgangen av april, skriver Aftenbladet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Aftenbladet, SUS

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: SUS, øker, testkapasiteten
P4 - 16 Apr 20 kl. 17:45

Ny metode øker testkapasiteten kraftig

En ny prøvemetode gjør det mulig å øke testkapasiteten for koronasmitte fra 30.000 til 100.000 i uka.

NRK - 16 Apr 20 kl. 16:29

Ny metode aukar testkapasiteten

Ein ny prøvemetode som er utvikla ved NTNU i Trondheim gjer det mogleg å auke testkapasiteten for mogleg koronasmitte frå 30.000 til 100.000 i veka.

NRK - 13 Apr 20 kl. 16:02

Haukeland tidoblar testkapasiteten

Haukeland universitetssjukehus i Bergen bygger eit eige laboratorium som skal analysere koronaprøver. Målet er at testkapasiteten skal auke, så dei kan analysere 6000 prøver i døgnet, seier avdelingssjef Elling Ulvestad til Bergensavisen..

P4 - 05 May 20 kl. 08:56

- Vi hadde problemer med testkapasiteten i starten

Helseminister Bent Høie erkjenner at den lave testkapasiteten i starten av koronautbruddet kan ha ført til mange dødsfall på norske sykehjem. 4 av 10 koronarelaterte dødsfall i Norge har skjedd på sykehjem i Oslo, Bergen, Kristiansand, Drammen og Bærum skriver Aftenposten. Høie sier det at de fikk opp antallet tester har vært viktig, og har gitt gode resultater..

P4 - 17 Apr 20 kl. 19:06

Trapper testkapasiteten kraftig opp

Norske sykehus øker nå testkapasiteten sin kraftig med mål om at så mange som 300.000 kan testes i uken for koronasmitte. Målet er alle med symptomer i Norge skal testes, ifølge NRK.

NRK - 24 Apr 20 kl. 23:50

USA øker tallet på koronatester

5,1 millioner amerikanere er nå testet for koronaviruset, opplyser visepresident Mike Pence. Han sier landet fortsetter å øke testkapasiteten i samarbeid med delstatene. Nær 900.

NRK - 31 May 20 kl. 16:41

Storbritannia når koronatest-mål

Storbritannia kan nå teste 200.000 mennesker for koronasmitte daglig, melder Reuters. Statsminister Boris Johnsen satt som mål å nå denne testkapasiteten i løpet av mai, og i følge myndighetene i landet nådde de dette målet lørdag..

NRK - 09 Apr 20 kl. 11:28

Vil teste opp mot 100.000 i uka

Opp mot 100.000 nordmenn vil muligens kunne testes for koronavirus i uka, i løpet av april-mai. Det sier fagdirektør og fungerende helsedirektør i Helsedirektoratet, Svein Lie.

P4 - 13 Mar 20 kl. 15:06

Åpner for 2.800 tester om dagen

En ny koronatest åpner for massetesting av 2800 personer hver dag. To nye testmaskiner som tidobler testkapasiteten kommer til Norge. Den ene er på plass ved Oslo universitetssykehus, den andre skal stå ved Ahus..

NRK - 29 Apr 20 kl. 16:06

Utvidar testkapasiteten

Frå og med i dag utvidar regjeringa kriteria for å bli testa for koronaviruset. Frå i dag skal alle som har symptom på covid-19 bli testa, seier helseminister Bent Høie..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Slått med golfkølle

Politiet i Fredrikstad har pågrepet to menn og en kvinne etter at en mann i 30-årene ble utsatt for vold med en golfkølle. Mannen ble kjørt til sykehus med kutt i hodet og mulig brudd i en arm, ifølge Øst politidistrikt, melder NTB..

NRK - 1 time siden

Politiet køyrde skadd MC-førar heim

Ein UP-patrulje som køyrde på ein MC-førar på E18 i Lier for å stanse han, køyrde deretter den skadde mannen heim i staden for å skaffe legehjelp, skriv Drammens Tidende. Spesialeininga for politisaker skal etterforske kollisjonen..

NRK - 1 time siden

30 døde i uvêr i Mellom-Amerika

Ein tropisk storm har ført til at minst 30 dødsfall i Mellom-Amerika, opplyser styresmaktene. I El Salvador har regn, flaum og jordskred tatt livet av 27 menneske. I Mexico er eit menneske død, og i Guatemala minst to..

NRK - 8 timer siden

Ny ferge Oslo-Frederikshavn

DFDS starter 25. juni en ny rute mellom Oslo og Frederikshavn. I midten av mars la Stena Line ned linjen etter over 40 års drift.

NRK - 1 time siden

Fangeutveksling i Iran og USA

Iran og USA har utveksla fangar, melder AFP. Ein iranar som har sete arrestert i USA, er sett fri samtidig som Iran har lauslate ein amerikansk soldat. President Donald Trump takkar Iran, og seier at dette viser at det er mogleg å bli samde..

NRK - 1 time siden

Kausjon på 1 million for politimenn

Dei tre politimennene som er sikta for medverknad til drap på George Floyd, kan sleppe ut av varetekt mot ein kausjon på éin million dollar, har ein dommar i Minneapolis bestemt. Viss dei går med på å gi frå seg personlege våpen, blir summen lågare..

NRK - 2 timer siden

Tyrkia stenger 15 byar i helgene

I Tyrkia har styresmaktene bestemt å stenge ned alle aktivitetar i 15 byar på laurdagar og søndagar for å stanse koronasmitten. Berre bakeri og einskilde butikkar får halde ope..

NRK - 2 timer siden

Høie kritisk til Sabeltann-show

Helseminister Bent Høie reagerer på at Kristiansand Dyrepark vil dele inn Sabeltann-gjestar i grupper på 200, men samla 800 gjestar per framsyning, skriv VG. Regelen seier at maks 200 kan vere samla frå 15. juni..

NRK - 2 timer siden

Israelske fly bomba Syria

Minst ni menneske vart drepne torsdag i eit israelsk luftåtak nær byen Misyaf i Syria, ifølgje den syriske eksilgruppa SOHR. Målet var våpenlager og ein fabrikk som lagar rakettar, ifølgje SOHR. Syria har ikkje stadfesta dødstala..

NRK - 2 timer siden

Portforbod oppheva i USA-byar

Styresmaktene i Los Angeles, San Francisco, Salt Lake City og Washington har oppheva portforbodet som kom etter plyndring og vald i kjølvatnet av dei store protestane mot politivald og rasisme. I New York City er det framleis portforbod..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt