P4 > Nyheter

Søndag, 01 November, 01:28

P4 - 11 feb. 20 kl. 07:44

Søvnlengde påvirker barns psykiske helse

Søvnlengde påvirker barns psykiske helse.
Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført i prosjektet "Tidlig Trygg" i Trondheim.
Barna som sover færrest timer har størst risiko for å utvikle psykiske vansker som ADHD, angst og depresjon, skriver Aftenposten.
Sover barna lite har de høyere risiko for å utvikle emosjonelle problemer og gutter som sover lite har blant annet økt risiko for adferdsproblemer..
Les mer på P4


Les mer om:
Tidlig Trygg, Trondheim, ADHD, Aftenposten

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Søvnlengde, påvirker, barns, psykiske, helse
Aftenposten - 11 feb. 20 kl. 09:00

Søvnlengde påvirker barns psykiske helse

800 norske barn undersøkt gjennom flere år: Barna som sover færrest timer, har størst risiko for å utvikle psykiske vansker..

Dagbladet - 21 juli 20 kl. 12:07

Personlighetstrekket bak psykiske lidelser

Personligheten vår har mye å si for utviklingen av psykiske lidelser, ifølge en stor norsk studie. Spesielt ett trekk påvirker den psykiske helsa..

VG - 19 feb. 20 kl. 02:51

Ny rapport om barns fremtidssjanser: Norge på klimabunnen

Mens Norge topper listen over barns sjanse til god helse, havner vi langt ned på listen når det gjelder å beskytte barns rett til et godt klima i fremtiden..

Aftenposten - 19 feb. 20 kl. 06:16

Unicef om barns fremtidssjanser: Norge på topp og bunn

Mens Norge topper listen over barns sjanse til god helse, havner vi nesten på bunn når det gjelder å beskytte barns rett til et godt klima i fremtiden..

P4 - 31 okt. 19 kl. 05:18

Dømte personer med psykiske lidelser

Flere av de som kan ha blitt uriktig dømt i forbindelse med Nav-skandalen, hadde tunge psykiske lidelser. Ifølge NAV har totalt 48 personer blitt uriktig dømt for trygdesvindel etter at regelverket har blitt feiltolket. Psykiske problemer, som angst og depresjon, er nevnt i en tredjedel av dommene, skriver Aftenposten..

P4 - 07 jan. 20 kl. 06:46

Kartlegger unges psykiske helseplager

Helsedirektoratet vil få svar på hvorfor ungdom i økende grad sier de sliter med psykiske helseplager. Ifølge Folkehelseinstituttet, som skal utføre kartleggingen, har det vært en økning i psykiske plager blant unge jenter i 15-17 års alderen, melder NTB. Det er også en økning i forskriving av antidepressiver.

Dagbladet - 20 nov. 19 kl. 11:20

Barns rettigheter står i fare

Idet FNs barnekonvensjon fyller 30 år, står den under stadig verre press. Konvensjonen og barns rettigheter nærmest latterliggjøres og bagatelliseres..

P4 - 07 feb. 20 kl. 07:42

Flere brudd på barns personvern

Datatilsynet har det siste året sett en stor økning i saker der feil i skolenes digitale systemer gjør at barnas personvern blir brutt. Tilsynet mottok i 2019 over 100 saker hvor barns personvern er blitt skadelidende, skriver Aftenposten. Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, sier det kan virke som om kommunene mener det er viktigere å digitalisere skolene raskt enn å digitalisere på en trygg måte..

Aftenposten - 07 feb. 20 kl. 11:51

Datatilsynet: Barns personvern blir brutt i stadig flere saker

Datatilsynet mottok over 100 saker i 2019 hvor barns personvern er blitt skadelidende i en stadig mer digitalisert skolehverdag. – Det kan fort gå galt, sier Bjørn Erik Thon..

P4 - 19 feb. 20 kl. 07:25

Unicef: - Vi svikter barna våre

Verden svikter barnas rett til en god fremtid, og Norge er intet unntak. Det viser en rapport gjort for Unicef, WHO og The Lancet. Norge topper liten over barns sjanse til god helse, men når det gjelder å beskytte barns rett til et godt klima i fremtiden er vi nesten dårligst i klassen.

Fler nyheter fra P4

P4 - 12 timer siden

Sean Connery er død

.. Skuespiller Sean Connery er død, 90 år gammel. Det melder BBC.

P4 - Igår: 20:10

Svak oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs avsluttet uken med en svak oppgang. Hovedindeksen steg med 0,22 prosent til 811,85 poeng. Men uken sett under ett har vært knallrød med en samlet ned gang på 5,48 prosent..

P4 - Igår: 19:09

56 i karantene på Haakonsvern

56 personer er satt i karantene etter at tre personer på Haakonsvern i Bergen har fått påvist covid-19. Det er to militært og en sivilt ansatt som er smittet, melder Forvarets forum. Smitten har kommet inn i sjøforsvarets hovedbase utenfra, og det er kontroll på smittesituasjonen..

P4 - Igår: 19:09

Slipper fravær ved sykdom

Elever i videregående skole slipper å få fravær på vitnemålet om de er borte fra skolen på grunn av sykdom. Det opplyser kunnskapsminister Gurli Melby. Regjeringen har bestemt seg for å forlenge unntaket i fraværsreglene - så elever som skal være hjemme av smittevernårsaker ikke skal føle seg presset til å gå på skolen.

P4 - Igår: 17:26

11 nye smittetilfeller i Setermoen

11 personer ved Setermoen leir er bekreftet smittet med covid-19 det siste døgnet. Det melder forsvarets forum. Det betyr at til sammen 16 personer er bekreftet smittet i militærleiren..

P4 - Igår: 17:05

Barn fikk i seg etsende væske

Det lille barnet som er innlagt på sykehus med betydelige skader i Bergen skal ha fått i seg etsende væske. Det melder Bergens Tidende som har fått opplyst at barnet har skader i halsregionen. Faren i 30-årene som er siktet for uaktsom skade, har sagt det hele skyldes et forferdelig uhell.

P4 - Igår: 17:05

- Må trygge arbeidsledige

LO er glade at regjeringen i dag har utvidet koronastøtten til reiselivs- og serveringsbransjen. Ordningen skal nå gjelde til februar neste år, og bedriftene kan også få mer i støtte enn det som har vært mulig til nå. Men LO mener det nå er på tide at regjeringen trygger de som er arbeidsledige og permitterte..

P4 - Igår: 17:07

70 reddet fra ruiner

Minst 70 personer har blitt reddet fra sammenraste bygninger etter det kraftige jorskjelvet i Tyrkia i dag. Det opplyser tyrkiske myndigheter til nyhetsbyrået Ap. Seks personer er bekreftet omkommet, og 257 er skadet.

P4 - Igår: 16:43

- Ta en prat med de unge

- Snakk med dem..

P4 - Igår: 16:12

NATO tilbyr hjelp etter jordskjelv

NATO står klare til å hjelpe Hellas og Tyrkia etter det kraftige jordskjelvet i dag. Det sier generalsekretær Jens Stoltenberg på twitter. Han skriver videre at hans tanker går til de berørte..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt