NRK > Nyheter

Tirsdag, 20 April, 00:14

NRK - 03 feb. 21 kl. 12:30

Sørafrikant virus i Helse Bergen

Helse Bergen har oppdaget to positive prøver med den sørafrikanske varianten av koronaviruset, skriver Bergens Tidende. Helse Bergen sitt område omfatter store deler av gamle Hordaland og Gulen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Bergen, Bergens Tidende, Hordaland, Gulen, Helse Bergen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sørafrikant, virusi , Helse, Bergen
NRK - 19 mars 21 kl. 10:47

R-tallet under 1 i Helse Bergen

Det såkalte r-tallet, som reflekterer hvor mange en koronasmittet person i gjennomsnitt smitter, er beregnet til 0,9 i Helse Bergen sitt område. Tallet er usikkert, men ligger mellom 0,4 og 1,4. Helse Bergen-sjef Eivind Hansen sier at de anslår at mellom tre og seks personer vil være innlagt i Helse Bergen de neste to ukene.

NRK - 26 jan. 21 kl. 10:41

Helse Bergen: R-tallet nede i 0,5

Helse Bergen melder at det såkalte R-tallet nå er nede i 0,5. Sist uke ble tallet beregnet til å være 0,8. Fire pasienter er innlagt med covid-19, det samme som i går.

NRK - 11 feb. 21 kl. 10:13

Har påvist ti nye mutasjoner

Helse Bergen sitt laboratorium påviste i går ti nye tilfeller av mutert virus. Av disse er to av den sørafrikanske varianten og fem av den britiske varianten. I tillegg er tre prøver til også påvist muterte, men av uklart variant.

NRK - 11 feb. 21 kl. 10:13

Påviste 10 mutanttilfeller i går

Helse Bergen sitt laboratorium påviste i går ti nye tilfeller av mutert virus. Av disse er to av den sørafrikanske varianten og fem av den britiske varianten. I tillegg er tre prøver til også påvist muterte, men av uklart variant.

NRK - 08 feb. 21 kl. 10:20

32 muterte virus påvist i helga

Fredag, laurdag og søndag har Haukeland universitetssjukehus påvist 32 muterte virus i positive koronatestar frå Helse Bergen sitt område. 30 av dei er av den engelske varianten, medan dei to siste er av den sørafrikanske varianten..

NRK - 17 feb. 21 kl. 02:02

Forsker for forhistoriske virus

Et russisk statslaboratorium starter med forskning på forhistoriske virus ved å analysere dyr som er funnet fra smeltet permafrost, skriver The Guardian. Målet er å identifisere tidligere virus som har utdødd og forske videre på det..

NRK - 25 feb. 21 kl. 12:48

Ikke mutert virus

Det er ikke påvist mutert virus i den første analyserte prøven fra koronautbruddet på Tidemands Cafe i Mandal, opplyser Lindesnes kommune. Kommunen venter prøvesvar fra fire kafegjester, men det anses som lite sannsynlig at disse er mutert virus..

Klartale - 09 feb. 21 kl. 11:07

37 nye med mutert virus i Bergen

37 nye prøver med mutert virus er oppdaget i Bergen og kommunene rundt. 27 av dem er av den britiske varianten. 10 er av varianten fra Sør-Afrika..

NRK - 18 feb. 21 kl. 11:48

18 nye tilfeller av muterte virus

Det er registrert elleve nye smittede i Bergen det siste døgnet. I tillegg har 18 positive prøver som tidligere har blitt sendt inn for sekvensering, nå vist seg å være muterte virus. Av disse er 13 den sørafrikanske varianten, mens de resterende er den britiske.

NRK - 25 feb. 21 kl. 10:13

21 mutasjoner påvist i Helse Bergen

Helse Bergen har påvist 21 tilfeller av koronamutasjoner siden forrige rapport. 18 er den engelske varianten og tre er den sørafrikanske. Mutasjonene påvises etter analyser av positive koronaprøver fra hele Vestland og flere kommuner i Helse Fonna..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Strømmen tilbake på Ullevål

Ullevål sykehus ble mandag kveld rammet av et strømbrudd. Ved 23-tiden opplyser medievakt Anders Bayer til NTB at strømmen er tilbake. Ifølge Bayer var det flere sentrale bygg som ble rammet, deriblant fødeavdelingen..

NRK - 45 minutter siden

Politimann døde av slag

Politimannen Brian Sicknick ble ikke påført dødelige skader under stormingen av kongressbygningen 6. januar. Medisinske eksperter har konkludert at politimannen døde som følge av slag og døde av naturlige årsaker, melder AP..

NRK - 1 time siden

Juryen har trukket seg tilbake

Juryen i rettssaken mot den tidligere politimannen Derek Chauvin, som er siktet for å ha drept George Floyd, har trukket seg tilbake. Dommer Peter Cahill ga instruksjoner til juryen etter at påtalemyndighet og forsvarsadvokat fremmet sine argumenter..

NRK - 1 time siden

12 nye smittede i Brønnøy

I løpet av det siste døgnet har 12 personer fått påvist covid-19 i Brønnøy på Helgeland i Nordland. Fire av kommunens innbyggere er nå innlagt på sykehus. Som i store deler av resten av landet har den britiske varianten preget kystkommunen den siste tiden, skriver Brønnøysunds Avis..

NRK - 1 time siden

Syrias president anmeldt i Sverige

Fire organisasjoner opplyste mandag at de har anmeldt Syrias president Bashar al-Assad og flere andre medlemmer av det syriske regimet til svensk politi. De anklages for å stå bak saringass-angrepene i Khan Sheikhoun i 2017 og i Ghouta i 2013..

NRK - 1 time siden

Canada med nye klimamål

Mandag kunngjorde Canada et nytt mål for å redusere Co₂-utslipp med 36 prosent innen 2030. Målet støttes med milliarder dollar i et nytt budsjett som skal bidra til at kanadiske selskap reduserer sine utslipp, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 1 time siden

Tsjads president gjenvalgt

Tsjads president Idriss Déby er gjenvalgt med 79,3 prosent av stemmene, viser foreløpige resultater fra valgkommisjonen mandag. Dette blir Débys sjette periode som president etter at han tok over i et militærkupp i 1990..

NRK - 1 time siden

FHI advarer mot falske eposter

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten..

NRK - 2 timer siden

Nye smittede i Lindesnes

Det er registrert 12 koronatilfeller i Lindesnes mandag kveld. Kommunen sier det er utfordrende at mange ringer legevakten for å spørre om de er i karantene. De anbefaler folk å holde seg hjemme i karantene hvis man tror man kan være smittet..

NRK - 2 timer siden

Russland: 200 drept i Syria

Russland sier de har drept opp mot 200 krigere i luftangrep i Syria, melder AFP. Angrepene rammet det forsvarsdepartementet hevder var en «terroristbase» nordøst for byen Palmyra..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt