E24 > Økonomi

Lørdag, 24 Oktober, 22:23

E24 - 19 sep. 20 kl. 08:32

Ruth Bader Ginsburg, høyesterettsdommer og feministikon, er død

Ruth Bader Ginsburg, som i nesten tre tiår var en markant forkjempet for kvinners rettigheter og likestilling i USA, døde av kreft fredag. Hun ble 87 år gammel..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Bader Ginsburg, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ruth, Bader, Ginsburg, høyesterettsdommerog , feministikoner , død
NRK - 29 sep. 20 kl. 23:26

Ruth Bader Ginsburg bisatt

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg, som døde 18. september, ble tirsdag bisatt i en privat seremoni ved Arlington-kirkegården i Virginia. 87 år gamle Ginsburg var i 27 år en av ni dommere i amerikansk høyesterett og ble ansett som liberal..

Dagbladet - 19 sep. 20 kl. 02:29

Ruth Bader Ginsburg er død

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg døde lørdag. President Donald Trump har nå muligheten til å utnevne en tredje høyesterettsdommer..

Aftenposten - 19 sep. 20 kl. 02:09

Den amerikanske høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg er død

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg, som i nesten tre tiår har vært en markant forkjemper for kvinners rettigheter og likestilling, døde lørdag..

VG - 19 sep. 20 kl. 02:07

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg (87) er død

Bader Ginsburg har i nesten tre tiår har vært en markant forkjemper for kvinners rettigheter og likestilling..

P4 - 26 sep. 20 kl. 23:10

Amy Coney Barret nominert til ny høyesterettsdommer

Amy Coney Barret ble i kveld norsk tid nominert av president Donald Trump som ny kandidat til ny høyesterettsdommer som etterfølger til Ruth Bader Ginsburg som døde for en uke siden. Før det er endelig klart at det blir Barrett som blir USAs nye høyesterettsdommer, må 48-åringen godkjennes av senatet. Ifølge Fox News vil Trump forsøke å få senatets godkjennelse før valgdagen 3.

NRK - 24 sep. 20 kl. 17:18

Tilrop mot Trump som æret Ginsburg

Demonstranter ropte «stem ham ut» da president Donald Trump skulle ære avdøde høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg i Washington i dag. Til tross for Ginsburgs eget ønske har Trump varslet at han vil få på plass en ny dommer før valget..

Aftenposten - 25 sep. 20 kl. 20:46

Ginsburg hedret i kongressbygningen

Høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg ble fredag hedret i en minneseremoni i kongressbygningen i USAs hovedstad Washington..

P4 - 19 sep. 20 kl. 07:37

Høyesterettsdommer er død

Dødsfallet til høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg i USA kan utløse en politisk kamp, som kan få store konsekvenser. 87-åringen døde natt til i dag. Hun har vært ledende blant de fire høyesterettsdommerne som anses som liberale, mens fem anses som konservative.

Aftenposten - 19 sep. 20 kl. 17:06

Trump vil ha ny høyesterettsdommer raskt

USAs president Donald Trump ber Senatet om å godkjenne en ny høyesterettsdommer «uten forsinkelser» etter at den liberale dommeren Ruth Bader Ginsburg døde..

P4 - 26 sep. 20 kl. 07:33

Har bestemt seg for ny høyesterettsdommer

Donald Trump skal ha bestemt seg for hvem han vil ha som ny høyesterettsdommer etter at liberale Ruth Bader Ginsburg døde forrige uke. Den amerikanske presidenten har vært tydelig på at ny dommer skal være innsatt før valget, og nå melder flere amerikanske medier at han har valgt konservative Amy Coney Barrett. Trump har så langt verken bekreftet eller avkreftet dette.

Fler nyheter fra E24

E24 - 2 timer siden

Telenor blir utfordret av Vipps og jakter nye inntekter

Både Telenor og Telia merker seg at Vipps er på vei fra finans og inn i mobilmarkedet. Samtidig som kraft- og finansselskaper har sklidd inn i deres bakgård, jobber Telenor med å etablere seg i andres..

E24 - 2 timer siden

Fjordkraft beskyldes for å lure kunder: Storaksjonær «tar kritikken alvorlig»

Børskometen Fjordkraft er et av 29 strømselskaper Forbrukerrådet anklager for å lure kunder med juksepriser. – Saken blir et naturlig tema neste gang vi møter selskapet, sier Alfred Berg-forvalter Leif Eriksrød..

E24 - 4 timer siden

Aleksander (32) har streiket i over en måned: – Vil tilbake på jobb

Vekterstreiken går nå inn i sin sjette uke, og er bransjehistoriens lengste. Aleksander ble tatt ut i streik for over en måned siden..

E24 - 4 timer siden

Hun har hatt utallige lederjobber i industrien – slik kom Hilde Merete Aasheim seg helt til topps

Hilde Merete Aasheim fikk smaken på ledelse allerede som barn..

E24 - 7 timer siden

Nye regler skal gi bedre kontroll med drosjenæringen

Samferdselsdepartementet vil ha mer innrapportering fra drosjenæringen. Målet er å få bedre kontroll og hindre juks og svindel..

E24 - 7 timer siden

Venter stort lokalt kraftbehov i 2030

En kartlegging viser at det lokale kraftbehovet i Nærøysund kommune kan øke fra 155 GWh til 1.000 GWh på ti år. – Behovet for mer kraft er ikke unikt for Nærøysund, sier næringsforening..

E24 - 9 timer siden

Kappløpet mot klimaendringene

Drammen er en av de mest klimatilpassede kommunene i Norge. Det kan spare dem for milliardbeløp..

E24 - 9 timer siden

150 nordmenn blant 400.000 sjøfolk som nektes å gå i land. Noen har vært på havet i 17 måneder.

Først tre måneder på overtid fikk Lars Berg (24) gå i land og reise tilbake til Norge. Men fortsatt venter 150 norske sjøfolk på å mønstre av. Noen har vært til sjøs i nesten ett år..

E24 - 13 timer siden

Hotellstreiken er avverget

Etter ti timer på overtid hos Riksmekleren ble hotellstreiken avverget. Fellesforbundet, Parat og NHO Reiseliv kom lørdag morgen til enighet..

E24 - 11 timer siden

Analytikerne anbefaler Aker BP-kjøp før kvartalstallene

Oljeselskapet Aker BPs resultater for årets tredje kvartal ventes å være noe bedre enn i samme periode i fjor, som var et kvartal med en større nedskrivning..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt