NRK > Nyheter

Thursday, 22 August, 07:39

NRK - 14 Aug 19 kl. 20:32

Russland om atom-rekkevidde

Russland sier onsdag kveld at flyvninger viser at landet er i stand til å plassere fly med atomvåpen innen 20 minutters flytid fra USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Reuters

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russlandom , atom-rekkevidde
P4 - 15 May 19 kl. 19:48

Gir Russland frist

NATO gir nå Russland frist til over sommeren til å fjerne atomrakettene landet har plassert ut. Russland har ifølge tysk etterretning utplassert minst 64 atomraketter som kan ha en rekkevidde på 200 mil. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier til VG at disse våpnene har kort varslingstid og reduserer derfor terskelen for bruk av atomvåpen i krig..

P4 - 08 Aug 19 kl. 11:32

Russland plasserer raketter nær grensen

Russland plasserer ut raketter bare 35 kilometer fra grensen til Norge. Missillene har en rekkevidde på opp mot 150 kilometer, skriver The Barents observer. Russland opplyser at personell vil gjennomføre en øvelse med simulert avfyring mot fiendtlige skip.

P4 - 08 Aug 19 kl. 13:54

- Demonstrasjon av politisk misnøye

Det at Russland oppgradderer missilsystemet rett ved grensen til Norge er en demonstrasjon av politisk misnøye. Det mener tidligere forsvarssjef Sverre Diesen. Han tror Russland signaliserer misnøye med Vardø-radaren og andre sider ved norsk sikkerhetspolitikk.

P4 - 01 Jul 19 kl. 19:36

Iran med atom-innrømmelse

Iran innrømmer at de har passert atomavtalens grense for lagring av uran. Det sier landets utenriksminister nå. Også Det internasjonale atomenergibyrået bekrefter at grensen er brutt.

Dagbladet - 17 Jul 19 kl. 11:54

Røpet hemmelige atom-detaljer

Hemmeligheten «ingen» snakker om ble plutselig røpet i utkastet til en åpen rapport..

Klartale - 26 Jul 19 kl. 12:19

Mange turister vil se Tsjernobyl

TV-serien om atom-katastrofen lokker turister til byen. Se bilder..

P4 - 05 Jul 19 kl. 13:49

- Russland ikke nærmere nedrustningsavtale

Det er ingen fremgang i arbeidet med å få Russland tilbake i INF-avtalen. Det sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg etter et møte med russiske myndigheter. Onsdag trakk Russland seg formelt fra nedrustningsavtalen med USA fra 1987.

P4 - 02 Aug 19 kl. 12:37

- Russland har ansvaret

Det er Russland som må bære det fulle ansvaret for at atomavtalen mellom USA og Russland nå skrotes. Det sa NATO-toppsjef Jens Stoltenberg for kort tid siden. Den såkalte INF-avtalen som ble inngått i 1987 har gjort det forbudt for begge land å bruke landbaserte mellomdistanseraketter.

P4 - 11 May 19 kl. 17:31

Solberg vil ikke beklage til Russland

Statsminister Erna Solberg vil ikke beklage til Russland etter justisministerens tale 8. mai. Jøran Kallmyr snakket i talen om frihet fra sosialisme og han omtalte Russland som bjørnen.

NRK - 14 timer siden

Tyskland avviser Russland i G8

Den tyske regjeringen stiller seg kritisk til at Russland skal bli tatt inn i varmen igjen i G8, slik USAs president Donald Trump har antydet. Tyskerne påpeker at Russland ble ekskludert fra G8 etter å ha annektert den ukrainske Krim-halvøya..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

KrF vil ta imot båtmigranter

KrF går mot justisministeren, og vil at Norge skal ta imot flyktninger fra to redningsskip i Middelhavet. Tirsdag sa justisministeren nei til dette, og at regjeringen er samlet i saken. Men KrF er ikke enig, sier KrFs Hans Fredrik Grøvan til NRK..

NRK - 45 minutter siden

Mener UD hindret hjemsendelse

En syk fireåring i al-Hol-leiren i Syria skal ha vært nær hjemsendelse til Norge i juli i år, med dette ble hindret av UD, sier morens advokat til VG. UD forhindret transporten ved å nekte å gi nødvendig dokumentasjon, sier advokaten til avisen..

NRK - 1 time siden

Eminem saksøker Spotify

Rapartisten Eminems utgiver saksøker strømmetjenesten Spotify. Utgiveren mener den svenske strømmetjenesten forsettlig har brutt opphavsretten knyttet til å videreformidle musikken til Eminem, skriver Hollywood Reporter..

NRK - 1 time siden

Rådmenn usikre på små kommuner

Kun 4 av 67 rådmenn er helt sikre på at kommunen deres kommer til å eksistere om 10 år. Det kommer frem i en rundspørring NRK har gjort blant alle rådmenn i kommuner med færre enn 2000 innbyggere..

NRK - 1 time siden

Varsler demonstrasjoner mot Zarif

Eksiliranere og aktivister krever at Norge må konfrontere Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif. Det er varslet demonstrasjoner utenfor Stortinget når Zarif besøker Norge torsdag..

NRK - 2 timer siden

Stresset øker på Ocean Viking

De 350 menneskene som er reddet av norske Ocean Viking i Middelhavet, blir stadig mer stresset, ifølge mannskapet. Også libyere på flukt fra krigen i hjemlandet er om bord. Folk lurer på når de kan gå i land, sier mannskapet til NTB..

NRK - 2 timer siden

Kontroll på brann på Gran Canaria

De aller fleste evakuerte innbyggerne fra flammene på ferieøya Gran Canaria har fått lov til å flytte hjem igjen etter at brannvesenet fikk kontroll på skogbrannene som har herjet i landet, ifølge NTB..

NRK - 3 timer siden

Russland vil samle sikkerhetsrådet

Både Russland og Kina vil at FNs sikkerhetsråd skal møtes i løpet av torsdag, melder Al Jazeera. Det de ønsker å snakke om er «trusler mot internasjonal fred og sikkerhet». Bakgrunnen er at USA testet sine nye mellomdistanseraketter på mandag..

NRK - 3 timer siden

Organisasjoner slår tilbake

Organisasjoner reagerer på Brasils president Jair Bolsonaro sitt utspill om at det er de som starter skogbrannene i Amazonas. – Det er en syk påstand, sier en talsperson for Greenpeace Brasil til Al Jazeera..

NRK - 3 timer siden

Omega-3-piller hjalp ikke pasienter

En ny studie viser at omega-3-piller ikke gir «noen fordeler» for pasienter med diabetes type 2. Forskerne begynte med å undersøke om pillene kunne være skadelige for pasienter med sykdommen, men fant ingen bevis for det heller, ifølge BBC..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt