VG > Utenriks

Thursday, 21 June, 14:39

VG - 13 Mar 18 kl. 12:05

Russland krever tilgang til prøver av nervegiften i Skripal-saken

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov krever at landet får tilgang til nervegiften som skal ha rammet den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Sergej Lavrov, Sergej Skripal, Skripal

Dele artikeln

1 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russland, krever, tilgang, til, prøverav , nervegifteni , Skripal-saken
NRK - 13 Mar 18 kl. 11:37

Russland krever bevis

Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov krever at den britiske regjeringen må gi landet tilgang til prøver av nervegiften eks-spionen Skripal og datteren ble utsatt for i Salisbury i England..

P4 - 16 Mar 18 kl. 21:09

- Bare Russland har tilgang til nervegift

Det er bare Russland som har tilgang på nervegiften som ble brukt mot en tidligere russisk spion og hans datter i England i begynnelsen av mars. Det sier en russisk kjemiker som jobbet med utviklingen av det kjemiske våpenet i det tidligere Sovjetunionen. Kjemikere sier til nyhetsbyrået Ap at om det er korrekt at det er giften Novitsjok som er brukt, så er det Russland som står bak.

P4 - 16 Apr 18 kl. 14:16

Inspektører får ikke undersøke kjemisk angrep

Inspektørene som skal granske om det ble brukt kjemiske våpen mot befolkningen i Douma i Syria får ikke tilgang til området. Det kom fram på krisemøtet om Syria som pågår hos Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen nå. Storbritannia hevder Russland og Syria ikke har gitt inspektørene tilgang, noe Russland benekter..

NRK - 11 Apr 18 kl. 04:53

Polen krever flyvrak utlevert

Polen krever at Russland overleverer vraket etter presidentflyet som styrtet i Russland i 2010. Daværende president Lech Kaczynski og 95 andre døde i ulykken. Polens president Duda sier at flyvraket trolig er det viktigste bevismaterialet i saken..

NRK - 21 Feb 18 kl. 16:21

– Krever tilgang til Øst-Ghouta

Den internasjonale Røde Kors-komiteen krever å få slippe inn i opprørskontrollerte Øst-Ghouta i Syria, der over 300 sivile er drept siden mandag. Mange av de drepte og sårede er barn. De rundt 400.

NRK - 12 Mar 18 kl. 18:33

Krever svar om russisk nervegift

Storbritannia krever at Russland forklarer hvordan den russisk-produserte nervegiften kunne ende opp i Salisbury, og krever at alle opplysninger om nervegiftprogrammet blir lagt fram for Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen..

NRK - 08 Apr 18 kl. 20:10

Russland ber om Sikkerhetsråds-møte

Russland krever at Sikkerhetsrådet kaller inn til et møte for å diskutere «trusler mot internasjonal fred og sikkerhet», skriver Reuters. Det er ikke klart hva Russland mener med uttrykket..

P4 - 12 Mar 18 kl. 18:17

- Russland trolig bak forgiftning

Den britiske statsministeren Theresa May sier det er svært sannsynlig at det var Russland som sto bak forgiftningen av eksagenten Sergej Skripal og datteren. I en tale til Parlamentet i kveld fortalte May at nervegiften som ble brukt i angrepet i Salisbury i februar er produsert i Russland. Nå krever hun svar fra den russiske ambassadøren og sier at Storbritannia vil komme med nye tiltak mot Russland på onsdag..

NRK - 12 Mar 18 kl. 18:13

May: Nervegiften utviklet i Russland

Den britiske statsministeren Theresa May sier nervegiften som ble brukt mot en russisk eks-spion i Salisbury, er utviklet i Russland. Nå krever hun svar fra Russland..

NRK - 16 Mar 18 kl. 19:22

– Gifta kjem frå Russland

Den russiske kjemikaren Vil Mirzajanov, som først avslørte at nervegifta Novitsjok eksisterar, seier at ingen andre land har tilgang til den. Difor meiner han at Russland står bak giftangrepet. Kjemikaren har sjølv jobba med utviklinga av gifta..

Fler nyheter fra VG

VG - 6 timer siden

Washington Post: Trump snakker stadig oftere usant

Donald Trump serverer stadig flere usannheter og villedende påstander, viser Washington Posts løpende faktasjekk av den amerikanske presidenten..

VG - 8 timer siden

Han ble separert fra sønnen: – Vi var livredde

MCALLEN, TEXAS (VG) I seks dager etter at de ulovlig tok seg inn i USA visste ikke far og sønn hvor den andre var. Da de endelig ble gjenforent, var lykken overveldende..

VG - 9 timer siden

«Making a Murderer»-nevøen ber Høyesterett om å høre saken

Brendan Dassey, som soner en livstidsdom for drap i «Making a Murderer»-saken, ber nå om at Høyesterett ser på saken hans, i håp om en ny rettssak..

VG - 12 timer siden

I dag starter hundekjøttfestival i Kina – tusenvis av hunder slaktes

For niende år på rad arrangeres den omstridte matfestivalen «Lychee and Dog Meat Festival» i Yulin i Kina hvor hunder blir slaktet, solgt og spist..

VG - 15 timer siden

Takler tyven på åpen gate - hylles som en helt

Stopp tyven! Forbipasserende ble vitne til en dramatisk takling etter at en mann skal ha tatt penger fra en kvinne ved en minibank i Manchester. Den ukjente mannen hylles som en helt i sosiale medier og britiske aviser..

VG - 16 timer siden

Barndomsvenner av ofrene i trippeldrapet i Malmö: - Vi vil ta hevn

MALMÖ (VG) Politiet frykter hevnaksjoner etter trippeldrapet på åpen gate i Malmö sentrum mandag kveld..

VG - 21 timer siden

Trump varsler Mexico-grep

Det kommer signaler fra flere hold om at det jobbes med grep i Trump-administrasjonen for å hindre at barn blir tatt fra foreldre som pågripes for ulovlig grensekryssing..

VG - Igår: 11:17

Ga russerne pensjons-sjokk - Putin ligger lavt

MOSKVA/VITJAZEVO (VG) Midt i VM-festen slapp den russiske regjeringen en nyhet som har opprørt befolkningen: Pensjonsalderen skal heves drastisk. Vladimir Putin holder en lav profil..

VG - Igår: 05:12

Republikanerne splittet om nytt asylforslag

USAs president Donald Trumps eget parti er splittet i arbeidet med å finne en løsning på problemet ved grensene, men essensen er å internere familier sammen..

VG - I førrgår: 11:43

Dette lydopptaket ryster USA

ProPublica har offentliggjort lydopptak av flere gråtende barn som skal ha blitt tatt fra foreldrene sine på grensen til USA..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt