VG > Utenriks

Friday, 21 September, 09:48

VG - 13 Mar 18 kl. 12:05

Russland krever tilgang til prøver av nervegiften i Skripal-saken

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov krever at landet får tilgang til nervegiften som skal ha rammet den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Sergej Lavrov, Sergej Skripal, Skripal

Dele artikeln

1 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russland, krever, tilgang, til, prøverav , nervegifteni , Skripal-saken
NRK - 13 Mar 18 kl. 11:37

Russland krever bevis

Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov krever at den britiske regjeringen må gi landet tilgang til prøver av nervegiften eks-spionen Skripal og datteren ble utsatt for i Salisbury i England..

P4 - 16 Mar 18 kl. 21:09

- Bare Russland har tilgang til nervegift

Det er bare Russland som har tilgang på nervegiften som ble brukt mot en tidligere russisk spion og hans datter i England i begynnelsen av mars. Det sier en russisk kjemiker som jobbet med utviklingen av det kjemiske våpenet i det tidligere Sovjetunionen. Kjemikere sier til nyhetsbyrået Ap at om det er korrekt at det er giften Novitsjok som er brukt, så er det Russland som står bak.

P4 - 16 Apr 18 kl. 14:16

Inspektører får ikke undersøke kjemisk angrep

Inspektørene som skal granske om det ble brukt kjemiske våpen mot befolkningen i Douma i Syria får ikke tilgang til området. Det kom fram på krisemøtet om Syria som pågår hos Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen nå. Storbritannia hevder Russland og Syria ikke har gitt inspektørene tilgang, noe Russland benekter..

Hegnar.no - 22 Aug 18 kl. 06:25

- Russland har mistet atomrakett i Barentshavet

Russland forbereder søk etter en atomdrevet rakett som er forsvunnet til havs, ifølge kilder med tilgang til en amerikansk etterretningsrapport..

Aftenposten - 22 Aug 18 kl. 06:01

CNBC: Russland har mistet atomrakett i Barentshavet

Russland forbereder søk etter en atomdrevet rakett som er forsvunnet til havs, ifølge kilder med tilgang til en amerikansk etterretningsrapport..

NRK - 11 Apr 18 kl. 04:53

Polen krever flyvrak utlevert

Polen krever at Russland overleverer vraket etter presidentflyet som styrtet i Russland i 2010. Daværende president Lech Kaczynski og 95 andre døde i ulykken. Polens president Duda sier at flyvraket trolig er det viktigste bevismaterialet i saken..

NRK - 21 Feb 18 kl. 16:21

– Krever tilgang til Øst-Ghouta

Den internasjonale Røde Kors-komiteen krever å få slippe inn i opprørskontrollerte Øst-Ghouta i Syria, der over 300 sivile er drept siden mandag. Mange av de drepte og sårede er barn. De rundt 400.

NRK - 12 Mar 18 kl. 18:33

Krever svar om russisk nervegift

Storbritannia krever at Russland forklarer hvordan den russisk-produserte nervegiften kunne ende opp i Salisbury, og krever at alle opplysninger om nervegiftprogrammet blir lagt fram for Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen..

NRK - 08 Apr 18 kl. 20:10

Russland ber om Sikkerhetsråds-møte

Russland krever at Sikkerhetsrådet kaller inn til et møte for å diskutere «trusler mot internasjonal fred og sikkerhet», skriver Reuters. Det er ikke klart hva Russland mener med uttrykket..

P4 - 12 Mar 18 kl. 18:17

- Russland trolig bak forgiftning

Den britiske statsministeren Theresa May sier det er svært sannsynlig at det var Russland som sto bak forgiftningen av eksagenten Sergej Skripal og datteren. I en tale til Parlamentet i kveld fortalte May at nervegiften som ble brukt i angrepet i Salisbury i februar er produsert i Russland. Nå krever hun svar fra den russiske ambassadøren og sier at Storbritannia vil komme med nye tiltak mot Russland på onsdag..

Fler nyheter fra VG

VG - 13 timer siden

Hundrevis savnet etter ferjeforlis i Tanzania

Myndighetene i Tanzania bekrefter at 79 mennesker har mistet livet etter at en ferje kantret i Victoriasjøen torsdag..

VG - 5 timer siden

Suge Knight inngikk avtale om 28 års fengsel for drap

Rapmogulen Marion Knight, kjent som Suge, har inngått en avtale med påtalemyndigheten og må tilbringe 28 år i fengsel for å ha drept en mann for tre år siden..

VG - 6 timer siden

Flere kvinner står fram mot reality-kirurg siktet for voldtekt

Minst seks nye kvinner har stått fram og hevdet legen Grant Robicheaux har forgrepet seg på dem, etter at det ble kjent at han er siktet for å ha dopet ned og og voldtatt to kvinner i California..

VG - 7 timer siden

FBI-rapport: Kvinner står bak under fire prosent av skyteepisoder

Torsdag ettermiddag norsk tid, mistet fire personer livet i en skyteepisode i Maryland i USA. Den antatte gjerningspersonen var en kvinne. – Veldig uvanlig, sier norsk forsker..

VG - 10 timer siden

Macron om brexit-tilhengere: – Løgnere

Storbritannias statsminister Theresa Mays forslag til økonomisk samarbeid etter brexit falt ikke i god jord hos de øvrige EU-landene..

VG - 17 timer siden

Kvinne 26 skjøt og drepte tre i Maryland

Tre personer er drept etter en skyteepisode i Maryland i USA. Den mistenkte skytteren døde selv av skuddskader på sykehuset..

VG - 13 timer siden

Reuters: Frykter 200 døde etter at ferje kantret i Victoriasjøen

Myndighetene i Tanzania frykter at mer enn 200 menneskeliv gikk tapt da en ferje kantret Victoriasjøen, melder Reuters..

VG - 13 timer siden

AFP: 40 døde etter at ferje kantret på Victoricasjøen

Flere hundre mennesker fryktes savnet og 40 skal være døde, melder myndigheter i Tanzania ifølge AFP..

VG - 17 timer siden

NBC: En kvinne pågrepet for skyting i Maryland

Flere personer er drept etter en skyteepisode i Maryland, melder AP på Twitter. En kvinne skal være pågrepet..

VG - 17 timer siden

ABC: Flere personer skutt etter skyting i Maryland

Flere personer er skutt i Maryland og flere personer er skadet etter en skyteepisode i Harford County, Maryland, melder flere amerikanske medier..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt