VG > Utenriks

Saturday, 19 October, 11:28

VG - 07 Sep 19 kl. 10:30

Russiske medier: Fangeutveksling med Ukraina er i gang

Den ventede fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina har startet, melder russisk statlig fjernsyn, som viser bilder av busser forlate et fengsel i Moskva..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Russland, Ukraina, Moskva

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russiske, medier, Fangeutvekslingmed , Ukrainaer i , gang
NRK - 23 Aug 19 kl. 11:36

Russland-Ukraina: Fangeutveksling

Det russiske menneskrettighetsombudet Tatjana Moskalkova er i Kyiv for å drøfte fangeutveksling mellom Russland og Ukraina. Ukrainas president Volodymyr Zelenskij håper 33 ukrainere i russiske fengsler kan utvekslet med 33 russere i ukrainske fengel..

P4 - 07 Sep 19 kl. 19:11

Fangeutveksling mellom Russland og Ukraina

En lenge planlagt fangeutveksling mellom Russland og Ukraina skjedde i dag, 35 løslatte fanger fra hver side landet landet i henholdsvis Moskva og Kiev. 24 ukrainske sjøfolk som ble pågrepet av russiske myndigheter i fjor, skal ha vært en del av fangeutvekslingen. Blant fangene som ble løslatt i Ukraina, var luftforsvarsspesialisten som hjalp de russisk-støttede separatistene i Øst-Ukraina da et malaysisk fly med 298 mennesker om bord, ble skutt ned..

NRK - 07 Sep 19 kl. 09:35

Fangeutveksling kan være i gang

En varslet fangeutveksling mellom Russland og Ukraina kan være i gang. To busser med mørke vinduer og politieskorte forlot lørdag morgen et fengsel i Moskva, forteller et vitne til Reuters. Det er ikke kjent hvor mange fange som skal utveksles..

NRK - 29 Aug 19 kl. 12:48

Ukrainsk filmregissør snart fri?

Den ukrainske filmregissøren Oleg Sentsov er fraktet til Moskva, og kan bli satt fri i en fangeutveksling mellom Russland og Ukraina. Sentsov har sittet fengslet siden 2014 for sin motstand mot den russiske annekteringen av Krimhalvøyen..

P4 - Igår: 16:53

Har søkt om benådning

Spiondømte Frode Berg har nå søkt om benådning. Det opplyser hans russiske advokat, Ilja Novikov, til russiske medier. Nordmannen ble i april dømt til 14 års fengsel i Russland, men i går ble det kjent at han kan være en del av en fangeutveksling med en spiondømt russer i Litauen.

P4 - 07 Sep 19 kl. 14:23

Nederland skuffet over løslatelse

Nederlandske myndigheter uttrykker i dag skuffelse over at Ukraina løslot en av de mistenkte etter nedskytingen av passasjerflyet MH17 i 2014. 298 personer døde da flyet fra Amsterdam til Kuala Lumpur ble skutt ned øst i Ukraina. Løslatelsen er en den av en fangeutveksling mellom Ukraina og Russland i dag, der 35 fanger fra hvert av landene er satt fri..

NRK - 29 Aug 19 kl. 12:48

Oleg Sentsov kan bli løslatt

Den ukrainske filmregissøren Oleg Sentsov er fraktet til Moskva, og kan bli satt fri i en fangeutveksling mellom Russland og Ukraina. Sentsov har sittet fengslet siden 2014 for sin motstand mot den russiske annekteringen av Krimhalvøyen..

P4 - 07 Sep 19 kl. 12:38

- Utveksling utført

Russland og Ukraina skal nå ha gjennomført dagens planlagte fangeutveksling. Et fly med 35 ukrainske fanger har landet i Kiev, mens 35 russiske fanger nå har landet i Moskva, melder nyhetsbyrået AFP. Målet skal være å normalisere forholdet mellom landene..

NRK - 07 Sep 19 kl. 15:46

USA hyller fangeutveksling

USAs spesialutsending til Ukraina Kurt Volker sier han håper fangeutvekslingen mellom Ukraina og Russland vil føre til fred i området. Også Frankrikes utenriksminister sier han håper utvekslingen vil føre til nye framskritt..

NRK - 30 Aug 19 kl. 04:57

Fangeutveksling gjennomført

Russland og Ukraina har utlevert flere politiske fanger, deriblant den ukrainske filmskaperen Oleg Sentsov. Det opplyser den urkainske statsadvokaten, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

Fler nyheter fra VG

VG - 10 timer siden

Grusomt seriemorder-åsted til salgs

John Wayne Gacy drepte 33 unge gutter og begravde dem i og rundt huset utenfor Chicago. Nå er eiendommen til salgs..

VG - 10 timer siden

Dramatisk uke for Trump: – Temperaturen har økt

De siste dagene har flere nøkkelpersoner i kretsen rundt Donald Trump satt seg på bakbeina i den tilspissede og beinharde drakampen om riksrett..

VG - 12 timer siden

Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse

Åtte personer ble drept da mexicanske styrker mislyktes med å pågripe narkokongen Joaquin «El Chapo» Guzmáns sønn. Myndighetene innrømmer dårlig planlegging..

VG - 23 timer siden

Voldelige opptøyer i Barcelona: – Det er veldig aggressivt

BARCELONA (VG) Gatene fylles med røyk fra brennende søppelcontainere og politiet skyter med det som trolig er gummikuler på demonstrantene..

VG - 23 timer siden

Hundretusenvis av katalanere demonstrerer i Barcelona

BARCELONA (VG) Gatene fylles med røyk fra brennende søppelcontainere og politiet skyter med det som trolig er gummikuler på demonstrantene..

VG - 17 timer siden

Brexit-sjef Nigel Farage til VG: – Avtalen til Boris Johnson blir stemt ned

PÅ TOGET FRA BRUSSEL TIL LONDON (VG) Øverst på listen over Nigel Farages politiske mål er kravet om at britene bryter med EU, uten en avtale..

VG - Igår: 10:07

Thriller i parlamentet: Slik kan Johnson seire

Klarer Boris Johnson å få brexitavtalen gjennom i parlamentet i morgen? Han kan være nærmere suksess og heltestatus enn mange tror..

VG - Igår: 07:59

Reuters: Våpenhvilen i Syria er brutt

Krigshandlingene fortsetter i Ras al-Ain i Syria, til tross for våpenhvilen som ble inngått torsdag..

VG - Igår: 07:14

Trump får kritikk for å holde G7-møte på eget golfanlegg

Donald Trumps beslutning om at neste års G7-toppmøte skal avholdes på hans private golfanlegg i Florida, får kritikk fra flere hold. Mange kaller det «maktmisbruk» og «korrupsjon»..

VG - Igår: 05:54

Trumps stabssjef trekker oppsiktsvekkende Ukraina-uttalelse

– Kom dere over det. Det vil være politisk innflytelse i utenrikspolitikken, svarte stabssjefen i Det hvite hus da han ble konfrontert med uttalelsen om hvorfor Trump frøs den militære bistanden til Ukraina..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt