Russisk jagerfly i nærkontakt med amerikansk krigsfly over Østersjøen

Ble sendt på vingene for å skremme vekk amerikansk krigsfly.

KONFRONTASJON: Et russisk jagerfly av typen SU-27 ble sendt på vingene for å identifisere et amerikansk bombefly over Østersjøen tirsdag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KONFRONTASJON: Et russisk jagerfly av typen SU-27 ble sendt på vingene for å identifisere et amerikansk bombefly over Østersjøen tirsdag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et russisk Su-27 jagerfly ble sendt på vingene for å skremme vekk et amerikansk bombefly av typen B-52 over Østersjøen, sier det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse, ifølge nyhetsbyrået TASS.

Ifølge Kreml ble det amerikanske krigsflyet observert over internasjonalt farvann i nærheten av grensa til Russland rundt 09.00 norsk tid. Russerne svarte med å sende et Sukhoi-27-jagerfly på vingene.

- Jagerflyet nærmet seg flyet på en trygg avstand, identifiserte flyet som et amerikansk bombefly av typen B-52 og fulgte det et stykke, sier forsvarsdepartementet.

Stor militærøvelse

Hendelsen fant sted i forbindelse med den internasjonale forsvarsøvelsen Baltops, som pågår i og rundt Østersjøen i disse dager. Rundt 5000 deltakere, et 50-talls skip samt et 50-talls stridsfly og helikoptre deltar i øvelsen, ifølge Expressen.

Norge deltar i øvelsene sammen med, Finland, Sverige, Belgia, Danmark, Estland, Frankrike, Tyskland, Estland, Litauen, Nederland, Polen, Storbritannia og USA.

Oppdraget bærer preg av å være rein rutine, og beskrives som udramatisk av de involverte partene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.