Klartale > Nyheter

Wednesday, 28 September, 15:06

Klartale - 23 maj 22 kl. 16:10

Roald Amundsen feirer 150 år – men hvem var han?

Roald Amundsen ble født 16. juli 1872. Det er nå 150 år siden. Derfor feirer vi hans jubileum dette året. Men hvem var egentlig Amundsen?
Les mer på Klartale


Les mer om:
Amundsen, AmundsenFor, Sydpolen, Norde Follo, Anders Backe, NTB, Kiss Bennett, Bache, Umberto Nobile, Nordpolen, Tromsø, Bjørnøya, Svalbard, Amundsens

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Roald, Amundsen, feirer, 150år men , hvemvar han
NRK - 15 jul 22 kl. 07:32

Roald Amundsen fyller 150 år

Lørdag feirer vi 150-årsdagen til polarhelten Roald Amundsen. Dagen markeres blant annet med bakgårdsfest ved hjemmet hans på Svartskog i Nordre Follo. I dag er sveitservillaen hans gjort om til et museum.

NRK - 04 jul 22 kl. 13:43

Stor økning i bookinger hos Norwegian etter SAS-streiken

Etter at meklingen mellom SAS og pilotene ikke førte fram, opplever flyselskapet Norwegian et hopp i nye bookinger. Norwegian opplever stor økning i antall bookinger etter at SAS-pilotene gikk ut i streik, sier kommunikasjonsdirektør Grete Roald til TV 2. – Vi ser en veldig stor økning i bookinger.

NRK - 16 jul 22 kl. 11:13

Skal på jubileumsekspedisjon til Sørpolen

Marthe Brendefur (30) frå Sunnmøre blir norsk deltakar på ein jubileumsekspedisjon til Sørpolen til vinteren. Det blei offentleggjort ved Roald Amundsen sin heim på Svartskog i Nordre Follo i formiddag, under markeringa av at det i dag er 150 år sidan Amundsen blei fødd. Ekspedisjonen er rundt 1000 kilometer lang, og startar i november.

Klartale - 15 aug 22 kl. 09:03

Tyver kjørte ned dørene på kjøpesenter

Politiet rykket ut natt til mandag. Tyvene brukte en bil til å kjøre gjennom dørene på kjøpesenteret. Så kjørte de ned dørene til to gullsmed-butikker.

Klartale - 02 maj 22 kl. 07:00

Endelig id uten korona-regler: – Som jul og 17. mai på én gang

Bønn, familie, gaver og god mat. Slik blir mandag 2. mai for norske muslimer.

Klartale - 03 jun 22 kl. 06:00

Han skal ta ansvaret etter dronning Elizabeth

Det er godt å være dronning.Det kan dronning Elizabeth skrive under på. Hun er Storbritannias dronning.

Klartale - 23 jun 22 kl. 12:10

Derfor feirer vi sankthans

Den 24. juni er det sankthans. Det er en katolsk festdag, ifølge Store norske leksikon.

NRK - 14 jun 22 kl. 15:11

303 vil gå til Sørpolen

303 personar har meldt seg interessert i å delta på ein ekspedisjon til Sørpolen i november. 121 av dei er norske. Det er stiftinga Antarctic Heritage Trust på New Zealand som har invitert folk frå New Zealand og Noreg til å bli med på ekspedisjonen, som blir arrangert i samband med at det i år er 150 år sidan Roald Amundsen blei fødd.

Klartale - 23 maj 22 kl. 13:43

Denne gjengen vil endre arbeidslivet

Erlend Fille Rye Havnås begynte å jobbe tidlig. I 2007 startet han i bedriften Glencore Nikkelverk på Sørlandet. Der ville han jobbe til han fikk lyst å begynne på skolen igjen.

NRK - 1 time siden

Posthornfrimerkene feirer 150 år

De norske posthornfrimerkene feirer 150 år og er verdens lengst benyttede frimerkemotiv. I oktober kommer et nytt posthornmerke i valøren 19 kroner. – De norske posthornfrimerkene er verdens lengst benyttede frimerkemotiv.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 5 minutter siden

Se Støre snakke om mulige sabotasje i Østersjøen

Det er ingen konkret trussel mot norske anlegg som driver med olje og gass, sier Støre. Han er norsk statsminister.Han har invitert til pressekonferanse onsdag 15.

Klartale - 1 time siden

Durek Verrett tapte mot Se og Hør i PFU

Pressens Faglige Utvalg (PFU) er klageorganet for pressen. De behandlet en klage fra Verrett onsdag. Han er også kjent som sjaman Durek, og er forlovet med prinsesse Märtha Louise.

Klartale - 2 timer siden

Gjett hva du må betale for én dollar

Skal du til USA? Eller kjøpe noe der? Den amerikanske dollaren er dyr.

Klartale - 3 timer siden

EU truer med kraftig svar etter gasslekkasjer

Josep Borrell sier at alle forsøk på å ødelegge energi-infrastrukturen til Europa er uakseptabel. Han er lover at Den europeiske union (EU) vil svare på en «kraftig og samlet» måte. Borrell er utenrikssjef i unionen.

Klartale - 6 timer siden

Solbakken har fortsatt troen på laget

Tirsdag kveld ble den siste kampen i nasjonsligaen spilt. Norge møtte Serbia. En kamp som Norge måtte vinne, eller få uavgjort, for å vinne gruppa.

Klartale - 6 timer siden

Lærerne er sinte og skuffet

Lærerne har streiket siden juni. Stadig flere sluttet å jobbe midlertidig. Kravet var mer i lønn.

Klartale - 6 timer siden

Vil kreve mer skatt på overskudd fra norsk natur

Planen er at dette skal sikre staten 33 milliarder kroner ekstra hvert år, sier statsminister Jonas Gahr Støre.Du kan se pressekonferansen her:Klar Tale følger saken!


.

Klartale - 6 timer siden

Russland erklærer seier i folkeavstemninger

Det har vært folkeavstemninger i Ukrainske områder. De er kontrollert av Russland. De har stemt om de vil bli en del av Russland.

Klartale - 6 timer siden

Forskere mener norske gassanlegg kan være i fare for angrep

I går ble det kjent at det er tre store lekkasjer av gass i rørene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen. Det er mistanke om at noen har ødelagt disse med vilje.– Jeg tror det er Russland som vil kutte forsyningen av gass uten å si det, Ståle Ulriksen til avisa E24.

Klartale - 8 timer siden

Samarbeid om jobb gir integrering

Innvandrere og flyktninger kommer til Norge for å skape seg et nytt liv. I et liv er familie, hjem, jobb og inntekt viktig. I et nytt land er det også avgjørende å lære seg språket.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com