P4 > Nyheter

Tuesday, 25 June, 05:20

P4 - 24 May 19 kl. 19:56

Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken

Riksrevisjonen skal på nytt skal gå gjennom Kielland-ulykken som krevde 123 liv.
39 år har gått siden plattformen Alexander L. Kielland kantret, og ifølge Stavanger Aftenblad bestemte kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget fredag at Riksrevisjonen skal ta fatt på oppdraget med å se på saken på nytt.
Det er Stortinget som formelt gir oppdraget i juni..
Les mer på P4


Les mer om:
Kielland, Alexander, Stavanger Aftenblad, Stortinget, Riksrevisjonen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Riksrevisjonen, skal, , gjennom, Kielland-ulykken
Aftenposten - 24 May 19 kl. 22:42

Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken

39 år har gått siden plattformen Alexander L. Kielland kantret. Nå er det bestemt at Riksrevisjonen på nytt skal gå gjennom ulykken som krevde 123 liv..

P4 - 20 Jun 19 kl. 09:32

Riksrevisjonen klar med Kielland-undersøkelse neste år

Den nye undersøkelsen om Alexander Kielland-ulykken er klar høsten neste år. Det opplyser Riksrevisjonen i formiddag. I går vedtok Stortinget at Riksrevisjonen skal undersøke om myndighetene gjorde jobben sin etter den katastrofale plattformulykken 1980 der 123 mennesker omkom.

Hegnar.no - 12 May 19 kl. 18:03

– Stortinget krever fra Riksrevisjonen

Petroleumstilsynet avdekker ikke alvorlige sikkerhetsutfordringer og reagerer ikke når det trengs, mener Riksrevisjonen. Stortinget skal finne ut hvorfor..

Hegnar.no - 23 Mar 19 kl. 09:14

- Riksrevisjonen har tatt seg for mye til rette

Sp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen..

Hegnar.no - 20 Jun 19 kl. 15:29

Riksrevisjonen kommer med Alexander Kielland-svar høsten 2020

Riksrevisjonen skal undersøke hvordan myndighetene har ivaretatt ansvaret sitt etter Alexander Kielland-ulykken. Resultatet vil trolig komme høsten 2020..

Aftenposten - 26 Mar 19 kl. 11:48

Riksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord

Riksrevisjonen kritiserer myndighetene for arbeidet med å sikre at miljøhensyn blir ivaretatt i petroleumsvirksomheten i nordområdene..

Aftenposten - 07 May 19 kl. 13:08

Riksrevisjonen: Utenriksdepartementet og Norad vet ikke nok om bistandsresultater

Riksrevisjonen mener det er flere svakheter i Norad og Utenriksdepartementets arbeid med å måle resultater av bistandskroner til utdanning..

Aftenposten - 26 Mar 19 kl. 21:56

Riksrevisjonen ber Oljedepartementet samarbeide bedre med miljømyndighetene

Riksrevisjonen kritiserer Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) for hemmelighold av miljøvurderinger i oljesaker. Nå kan det bli oppgjør i Stortinget..

NRK - 13 May 19 kl. 09:00

Høring om Petroleumstilsynet

I dag er det duket for høring på Stortinget om den knusende dommen Riksrevisjonen kom med etter en gransking av Petroleumstilsynet. Riksrevisjonen mener Petroleumstilsynet ikke gjør jobben med å forhindre farlige situasjoner på norsk sokkel..

E24 - 16 Jan 19 kl. 08:14

Fagforeningstopper etter slakten av Petroleumstilsynet: – Sikkerhetsnivået på norsk sokkel skal være det beste

Fagforeningstopper gir skryt til Riksrevisjonen for at de følger opp sikkerhetsarbeidet på norsk sokkel. Selv om Riksrevisjonen slakter Petroleumstilsynets arbeid, mener LO, Tekna og Industri Energi at utviklingen i det siste har gått i riktig retning..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 timer siden

Ber Stortinget gripe inn i Birgitte-sak

Stortinget må gripe inn og rette opp i overtrampet som er begått mot fetteren til Birgitte Tengs. Det mener stortingspolitiker Hege Haukeland Liadal fra Arbeiderpartiet. Hun har sendt spørsmål til justisministeren om hva han vil foreta seg i denne typen sivile saker hvor mistanken om ugjerning ikke lenger er til stede, melder Stavanger Aftenblad.

P4 - 7 timer siden

Iran avviser dialog med USA

Irans FN-ambassadør sier det ikke er aktuelt å gå i dialog med USA så lenge de er truet av sanksjoner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. USAs president Donald Trump skrev under på strengere sanksjoner med Iran i kveld.

P4 - 7 timer siden

Piloter saksøker Boeing

400 piloter saksøker Boeing fordi de mener flyprodusenten visste at flytypen 737 Max hadde en designfeil som gjorde at to fly styrtet. Pilotene mener Boeing har dekket over kjente feil, viser rettsdokumentene Asutralian Broadcasting Corporation har fått tilgang til. Flyprodusenten på sin side står fast på at flyet er designet for å være trygt.

P4 - 7 timer siden

Mexico styrker grensekontrollen

Mexico øker nå vaktholdet ved den amerikanske grensen ytterligere. De har nå plassert ut rundt 15 000 soldater og vakter som stopper migranter som forsøker å krysse grensen ulovlig. De har også pågrepet og splittet opp migrantfamilier, melder nyhetsbyrået AFP.

P4 - 8 timer siden

Vet ikke om smittekilden blir funnet

Det er usikkert om smittekilden som førte til en epidemi i Askøy blir funnet. Det opplyste varaordfører Bård Espelid på et folkemøte på Askøy i kveld. Kommunen har gjort undersøkelser av avføring som er funnet i nærheten av vannbassenget der de mistenker smitten oppsto, men disse har ikke inneholdt spor av campylobakter som førte til at folk ble syke.

P4 - 8 timer siden

Partiene bevilger penger til seg selv

Partigruppene på Stortinget bevilger penger til seg selv som de slipper å betale tilbake om de ikke bruker opp alt i løpet av året. Gjennom gruppetilskudd, representanttilskudd og opposisjonstilskudd fikk de ni stortingsgruppene til sammen 188 millioner kroner i fjor, melder VG. Partiene har nå nesten 200 millioner kroner til sammen i oppsparte midler..

P4 - 8 timer siden

Italienerne mer positive til OL

Det italienske folket er mer positive til å arrangere OL i hjemlandet enn de svenske. IOC sin evalueringsrapport viser at 83 prosent av italienerne er positive til dette, mot 55 prosent av svenskene. Men det har ikke stoppet søta bror fra å være skuffet over at de i kveld mistet vinter-OL 2026 til Italia.

P4 - 8 timer siden

USA videre til kvartfinale

USA tok seg videre til kvartfinalen i fotball-VM da de slo Spania 2-1 i kveld. De amerikanske kvinnene skal møte vertsnasjonen Frankrike i kvartfinalen. Sverige sin åttedelsfinale mot Canada startet nå klokken 21.

P4 - 8 timer siden

70 beboere evakuert i forbindelse med brann

70 beboere evakuerte seg selv da det begynte å brenne i en leilighet i en blokk i Sofienberggata i Oslo i kveld. Det er ikke kjent om personen som var i leiligheten der brannen startet ble skadet. Brannvesenet har slukket brannen..

P4 - 9 timer siden

Må koke vann i en måned til

Innbyggerne i Askøy må koke drikkevannet i minst fire til fem uker til. Det kom fram på et folkemøte i kommunen i kveld. Kommunen anslår at så mange som 2000 innbyggere har blitt syke med tarminfeksjoner av vannet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt